Dei Energy News

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Όλοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ


Να πάρουμε τη ΖΩΗ στα χέρια μας
Όλοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ
Το Σάββατο 1η Νοέμβρη στο Σύνταγμα στις 12.00 το πρωί



Φτάνει πια τόση φτώχεια, να πούμε το δικό μας ΟΧΙ.
Όπως ο λαός μας αρνήθηκε να υποταχθεί στις απαιτήσεις ισχυρότερων κρατών υπερασπιζόμενος την ελευθερία του και την αξιοπρέπειά του, έτσι και εμείς σήμερα οφείλουμε να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια μας ανατρέποντας τις
μνημονιακές πολιτικές που εξαθλιώνουν εργαζόμενους και ανέργους, που κατεδαφίζουν το μέλλον των παιδιών μας και ξεπουλάνε την δημόσια περιουσία στην ντόπια και ξένη πλουτοκρατία.

Να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας, στην δουλειά και στο συνδικάτο από αυτούς που την εξευτέλισαν κάνοντας κυβερνητικό συνδικαλισμό και χρεοκοπώντας την χώρα. Που στήριξαν το ξεπούλημα του 49% της ΔΕΗ, την κατάργηση της αυτασφάλισης και τον διαμελισμό της επιχείρησης. Να αλλάξουμε τους συσχετισμούς στα συνδικάτα, δεν μπορεί να υπάρχει εργαζόμενος στην ΔΕΗ που να ξαναψηφίσει ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΣΑΔ - με όποιο όνομα και αν εμφανίζονται σήμερα – αυτούς που με τον εργοδοτικό και κυβερνητικό τους συνδικαλισμό διέλυσαν τη ΔΕΗ και εξαφάνισαν τα δικαιώματα των εργαζομένων της.

Να επιβάλλουμε την υπογραφή εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης με βασικό μισθό τα 751 €, αποκλειστικά δωρεάν υπηρεσίες υγείας και Παιδείας, δουλειά σε όλους και σύνταξη που να καλύπτει τις ανάγκες του συνταξιούχου. Να απαιτήσουμε περισσότερη δημοκρατία στους χώρους δουλειά και στους χώρους κατοικίας. Να σταθούμε αλληλέγγυοι στους συναδέλφους μας που πλήττονται περισσότερο, στους άνεργους και τους συνταξιούχους. Να μάθουμε από τα λάθη και να στηρίξουμε αυτούς που πάντα πάλευαν για ταξικά και αγωνιστικά συνδικάτα, για αλληλεγγύη και κοινωνική δικαιοσύνη.

άκου θάρθει καιρός
που τα παιδιά θα διαλέγουνε γονιούς
δε θα βγαίνουν στην τύχη
Δε θα υπάρχουν πόρτες κλειστές
με γερμένους απέξω
Και τη δουλειά
θα τη διαλέγουμε
δε θά 'μαστε άλογα να μας κοιτάνε στα δόντια.

Θα 'ρθεί καιρόςΚατερίνα Γώγου


ΑΣΣΕ/ΔΕΗ  Οκτώβριος 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News