Dei Energy News

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

ΕΔΟΠ-ΔΕΗ: ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΔΕΗ;



 Πονοκέφαλο προκαλούν οι Δικαστικές αποφάσεις που επιβάλλουν στη ΔΕΗ να επιστρέψει χρήματα για αύξηση των τιμολογίων, που είχε κάνει το 2008 στις βιομηχανίες.
          Πρόκειται για το Αλουμίνιον της Ελλάδος το οποίο με την προσφυγή του στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο της Ε.Ε. δέχτηκε το αίτημά του και αποφάσισε ότι δεν πρόκειται για κρατική ενίσχυση, όσον αφορά το χαμηλό και προνομιακό τιμολόγιο που του προσέφερε η ΔΕΗ και αυτό σημαίνει
επιστροφή χρημάτων 21,3 εκατ.€.
          Επίσης η προσφυγή της Χαλυβουργίας Ελλάδος στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών,  υποχρεώνει με απόφαση του  την ΔΕΗ να της καταβάλλει 4,4 εκατ. € νομιμοτόκως.
Ως εκ τούτου προκύπτει το ερώτημα:
          Που οδηγούν την μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας;
Ø     Όταν η ίδια η πολιτεία, της επιβάλλει να πουλάει η ΔΕΗ το ρεύμα κάτω του κόστους.
Ø     Όταν Δικαστικές αποφάσεις προκαλούν οικονομικό στραγγαλισμό.
Ø     Όταν μία επιχείρηση, όπως είναι η ΔΕΗ, έχει τελευταία αλλεπάλληλες νομικές ήττες, λες και είναι ένας τυχαίος οργανισμός!!!  Άραγε τι δεν πάει καλά στη νομική υπεράσπιση;
Διερωτόμαστε, τι σημαίνουν και τι σηματοδοτούν όλα αυτά; Μήπως αργά αλλά σταθερά έρχεται το τέλος της γιατί το θέλει η κυβέρνηση, το θέλει το διευθυντήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και βεβαίως το θέλουν οι ανταγωνιστές της ΔΕΗ.
          Το ζητούμενο είναι τι κάνει η ΔΕΗ για όλα αυτά και πως αντιπαλεύει την διαμορφωθείσα κατάσταση, αφού βαδίζουμε ολοταχώς στο τέλμα και στην χρεωκοπία.
          Τι κάνουν για τα χρέη που οφείλουν συγκεκριμένοι ανταγωνιστές της ΔΕΗ όπως:  
          Τα 80 εκατομμύρια € του Αλουμίνιου της Ελλάδος, θα πάνε και αυτά στις ζημιές όπως και τα προηγούμενα 109 εκατομμύρια €;  Τα 250 εκατομμύρια € χρέη της ΛΑΡΚΟ καθώς και τα υπόλοιπα που διαμορφώνουν το 1,7 δισ.€ των ανεξόφλητων λογαριασμών, τα οποία αν δεν εισπραχτούν θα καταλήξουν και αυτά στις ζημιές;




 Συνακόλουθα, γιατί δεν ισχύει για τους μεγαλοοφειλέτες αλλά και τα πολιτικά κόμματα που χρωστούν, το ίδιο μέτρο που εφαρμόζουν στον ανήμπορο και απλό καταναλωτή που δεν έχει να πληρώσει; Γιατί κάνουν πλάτες να αισχροκερδούν οι βιομηχανίες και να βουλιάζει η ΔΕΗ; Τι ρόλο παίζουν οι διοικούντες;  
          Το σίγουρο είναι ότι δεν αρκούν απλές διαπιστώσεις χρειάζονται δράσεις που θα κυνηγήσουν την είσπραξη των χρεών αλλά απαιτείται και ανάλογο προσωπικό,  το οποίο να είναι σε θέση να διεκδικήσει τα χρέη και να εφαρμόσει τις οδηγίες και όχι τα δικηγορικά γραφεία τα οποία θα μοιράζουν copy page εξώδικα.
          Πάνω απ’όλα, όμως, χρειάζεται βούληση, υπευθυνότητα και κατάλληλο στελεχιακό δυναμικό, ώστε αταλάντευτα να προβαίνει σε ενέργειες υπεράσπισης της ΔΕΗ και να μην κλείνει τα μάτια ακόμη και στους ανταγωνιστές της ΔΕΗ.
          Καλούμε την ΓΕΝΟΠ και τα σωματεία μέλη να πάρουν πρωτοβουλίες. Καλούμε την Διοίκηση της ΔΕΗ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της ΔΕΗ, και να συγκρουστεί με κυβερνητικά και άλλα κέντρα αποφάσεων που σχεδιάζουν την διάλυση και την χρεοκοπία της ΔΕΗ. Αν δεν μπορεί ας το ομολογήσει.


Γραφείο Τύπου
ΕΔΟΠ-ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News