Dei Energy News

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Οι εταιρείες δικτύων μένουν, τάσεις αποχώρησης για το fund – τρεις στους τέσσερις για ΑΔΜΗΕ

Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες για την πώληση του 66% του ΑΔΜΗΕ, μέσω του διαγωνισμού που διενεργεί η ΔΕΗ και όλα δείχνουν ότι πιθανόν μέσα στο Νοέμβριο ή το αργότερο αρχές Δεκεμβρίου, ο πωλητής θα κληθεί να αξιολογήσει τις δεσμευτικές προσφορές που θα κατατεθούν από τους συμμετέχοντες.
Ποιοι θα είναι τελικώς εκείνοι που θα φτάσουν μέχρι τέλους στη διαδικασία διεκδικώντας να μπουν στην ελληνική εταιρεία;
Όλα δείχνουν ότι οι δεσμευτικές προσφορές θα είναι περισσότερες της μιας, ωστόσο από το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν οι εταιρείες στο πλαίσιο του due diligence που διενεργείται, φαίνεται ότι θα
υπάρχουν και … απώλειες.
Για την ακρίβεια τουλάχιστον μία απώλεια, αφού σύμφωνα με ενδείξεις, οι Καναδοί της PSP Investments απέτυχαν να βρουν τεχνικό συνεταίρο και επομένως αποκλείονται από τους όρους του διαγωνισμού ή θα πρέπει να αγοράσουν το 66% παραχωρώντας το μάνατζμεντ για 5 χρόνια στο ελληνικό δημόσιο έστω και εάν έχουν το πλειοψηφικό πακέτο. Κάτι τέτοιο δε φαίνεται να είναι στις προθέσεις τους, οπότε η πιθανότερη εξέλιξη είναι να μην καταθέσουν καθόλου προσφορά.
Αντίθετα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι παραμένουν ζεστοί και αξιολογούν τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία που προέκυψαν μετά τις αποφάσεις της ΡΑΕ για το ανώτατο επιτρεπόμενο έσοδο του ΑΔΜΗΕ. Έχοντας πλέον ολόκληρη την εικόνα για το μέλλον και την πορεία των εσόδων της εταιρείας τα επόμενα χρόνια, οι υποψήφιοι μπορούν να καταρτίσουν τα πλάνα τους και να διαμορφώσουν το ύψος των προσφορών τους.
Τώρα που θα διαμορφωθεί ο πήχης και με τι προσφορές θα προσέλθουν οι ενδιαφερόμενοι παίκτες στο τελικό στάδιο του διαγωνισμού αυτό είναι θέμα τραπεζικής ερμηνείας που θα φανεί με το άνοιγμα των φακέλων των οικονομικών προσφορών.
Για την ιστορία θυμίζουμε ότι στο διαγωνισμό εκτός της καναδικής PSP Investments συμμετέχουν επίσης η κινεζική State Grid China Coproration, δύο Ευρωπαίοι διαχειριστές συστημάτων μεταφοράς, ο βελγικός Elia και ο ιταλικός Terna.
Από την πλευρά των πωλητών εκφράζεται αισιοδοξία ότι ο διαγωνισμός στο τελικό του στάδιο θα προσελκύσει πάνω από μία δεσμευτικές προσφορές.


 http://www.energypress.gr/news/reuma/Oi-etaireies-diktywn-menoyn-taseis-apohwrhshs-gia-to-fund-treis-stoys-tesseris-gia-ADMHE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News