Dei Energy News

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Γιατί καθυστερεί η κυβέρνηση την κάλυψη των κενών θέσεων με αποτέλεσμα να απαξιώνεται νέα Μονάδα

Η κυβέρνηση και η Διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε. με τις αποφάσεις τους αλλά και τις μνημονιακές δεσμεύσεις για μη πρόσληψη νέου προσωπικού στη ΔΕΗ Α.Ε. θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο την έναρξη λειτουργίας της 5ης Μονάδας του ΑΗΣ Μεγαλόπολης - Β.
Σε λίγο χρονικό διάστημα - πριν το τέλος τρέχοντος έτους - ολοκληρώνονται οι εργασίες κατασκευής της 5ης Μονάδας του ΑΗΣ Μεγαλόπολης - Β καθώς και η ολοκλήρωση των έργων του αγωγού έλευσης του Φυσικού Αερίου και κατά συνέπεια θα ξεκινήσουν δοκιμές λειτουργίας της Μονάδας.
Σοβαρό πρόβλημα εξακολουθεί να παραμένει η στελέχωσή της με μόνιμο τεχνικό προσωπικό. Για την λειτουργία της 5ης Μονάδας χρειάζονται τουλάχιστον 20 άτομα.
Σήμερα μόνο 9 εργαζόμενοι ακολουθούν διαδικασία εκπαίδευσης για την νέα Μονάδα.
Η μη επαρκής στελέχωση της νέας Μονάδας από τη Διοίκηση της ΔΕΗ μέχρι σήμερα είναι προφανές ότι ισοδυναμεί με απαξίωσή της και τη δημιουργία σοβαρών προβλημάτων για την απρόσκοπτη και ασφαλή λειτουργία της στο μέλλον.
Με δεδομένο ότι υπάρχουν μόνο 9 διαθέσιμοι εργαζόμενοι πρέπει να γίνουν άμεσα 11 νέες προσλήψεις για να λειτουργήσει η νέα Μονάδα.   
Κατόπιν των παραπάνω ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
Γιατί καθυστερεί η κυβέρνηση την κάλυψη των κενών θέσεων με αποτέλεσμα να απαξιώνεται νέα Μονάδα και να τίθεται σε μεγάλο κίνδυνο η απρόσκοπτη λειτουργία και η ασφάλειά της ;
Πότε θα καλυφθούν τα υπάρχοντα κενά με μόνιμο τεχνικό προσωπικό για την ομαλή λειτουργία της 5ης Μονάδας του ΑΗΣ Μεγαλόπολης - Β ;
Εξετάζεται η πιθανότητα να εξασφαλισθεί η πρόσληψη των 11 ακόμη ατόμων που απαιτούνται για την στελέχωση της Μονάδας με μόνιμο προσωπικό από την επικείμενη νέα προκήρυξη της ΔΕΗ Α.Ε. ;
Οι ερωτώντες βουλευτές
Πετράκος Αθανάσιος
Ζαχαριάς Κώστας
Ουζουνίδου Ευγενία
Αλεξόπουλος Απόστολος
Καφαντάρη Χαρά
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News