Dei Energy News

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση με τις ρευματοκλοπές στη Λάρισα


Χιλιάδες περιπτώσεις κλοπής ηλεκτρικού ρεύματος παρατηρούνται στο νομό Λάρισας, δίχως όμως να αντιμετωπίζονται επαρκώς λόγω της έλλειψης προσωπικού στη ΔΕΗ.
Πιο αναλυτικά, η εφημερίδα Ελευθερία αναφέρει σε άρθρο της ότι τον τελευταίο καιρό πραγματική θραύση κάνει ένας ειδικός μαγνήτης, ο οποίος ακινητοποιεί τον κλασικό ρότορα του μετρητή του ρολογιού της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα αυτός να μην καταγράφει μονάδες.
Από τους παλαιότερους εν ενεργεία τεχνικούς και πρόεδρος της
ΕΤΕ-ΔΕΗ, ο κ. Ιωάννης Λαδάς δήλωσε τα εξής για το θέμα: «Πράγματι, από το 2009 και μετά που ήλθε η οικονομική κρίση, οι ρευματοκλοπές σε επίπεδο νομού είναι σε έξαρση και έχουν φθάσει στις χιλιάδες. Πρώτα αυτοί που έκλεβαν ρεύμα ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα και τους ξέραμε καλά. Τώρα δυστυχώς δύσκολα εντοπίζονται καθώς το τεχνικό προσωπικό έχει λιγοστέψει κατά 70 περίπου άτομα και οι τεχνικοί από 150-170 που ήμασταν σε επίπεδο νομού, σήμερα δεν ξεπερνούμε τα 30 άτομα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία σε πανελλαδικό επίπεδο που έχουμε από τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, από τις χαμένες κιλοβατώρες θα έβγαινε άνετα η μισθοδοσία του προσωπικού όλης της χώρας, δηλαδή ένα ποσό των 720.000 ευρώ τον μήνα! Παλιά είχαμε ένα δύο άτομα να εντοπίζουν τις υποκλοπές και τώρα κανέναν. Παλιά έκλεβαν ρεύμα συνήθως κάποιοι ρομά, και 4- 5 άλλοι επιτήδειοι, ενώ τώρα κλέβουν και οι... νοικοκύρηδες υπεράνω πάσης υποψίας, γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν τον λογαριασμό. Συνήθως τρυπάνε τους μετρητές, και χρησιμοποιούν μαγνήτες ενώ έχουμε πολλά περιστατικά σε πολυκατοικίες που κλέβουν ρεύμα από τα κοινόχρηστα. Βέβαια όλα αυτά είναι επικίνδυνα για όσους δεν γνωρίζουν γιατί πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος της ηλεκτροπληξίας και ενός θανατηφόρου ατυχήματος. Εμείς, ζητάμε τη ριζική αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου που αποστερεί χρήματα από τη ΔΕΗ με αποτέλεσμα η επιχείρηση να εμφανίζει από απλήρωτους λογαριασμούς και ρευματοκλοπές ελλείμματα της τάξης του 1,7 δισ. ευρώ».
Από την πλευρά της, η ΔΕΗ προβαίνει συνεχώς σε έκτακτους και αιφνιδιαστικούς ελέγχους, παρακολουθεί στενά και καταγράφει τις μετρήσεις σε περιπτώσεις όπου υπάρχει υποψία παραβιάσεων. Οι μεγάλοι καταναλωτές έχουν ενταχθεί στο δίκτυο τηλεμέτρησης και ελέγχονται απευθείας από τα κεντρικά των Αθηνών. Ακόμα αναμένεται εκσυγχρονισμός του δικτύου διανομής και αντικατάσταση των παλαιών με «έξυπνους» μετρητές νέας γενιάς. Οι νέοι μετρητές θα διαθέτουν εξειδικευμένο λογισμικό που επιτρέπει τη συλλογή πληροφοριών, όπως διάφορες μεταβλητές ενέργειας, καταγραφή χρήσης σε πολλαπλές ταρίφες τιμολόγησης, ακόμη και πληροφορίες σχετικά με τυχόν προσπάθειες υποκλοπής ρεύματος.


http://www.energypress.gr/news/reuma/Anexelegkth-h-katastash-me-tis-reymatoklopes-sth-Larisa
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News