Dei Energy News

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

ΔΕΔΔΗΕ: Στο διαδίκτυο οι on line μετρήσεις φ/β, όταν τελειώσει το έργο

Ο ΔΕΔΔΗΕ ενημέρωσε τον ΣΠΕΦ ότι από το 2015 θα αναρτώνται στο διαδίκτυο οι μετρήσεις για τα φωτοβολταϊκά στην χαμηλή τάση, στα πλαίσια του έργου εγκατάστασης συστήματος τηλεμέτρησης το οποίο υλοποιείται με την συγχρηματοδότηση του ΕΣΠΑ.
Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, το έργο περιλαμβάνει την εγκατάσταση κεντρικών συστημάτων τηλεμέτρησης, ψηφιακών μετρητών, επικοινωνιακών μέσων κτλ με στόχο την τηλεμέτρηση 70.000 καταναλωτών και παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας στη
χαμηλή τάση, με ισχύ παροχής άνω των 55 KVA.
Στα πλαίσια του έργου, προβλέπεται η ενημέρωση μέσω ιστοσελίδας για την πραγματική κατανάλωση ή παραγωγή, όπως συμβαίνει με τους καταναλωτές και παραγωγούς στη μέση τάση. Η σχετική εφαρμογή θα διατίθεται στους χρήστες με την ολοκλήρωση του έργου, η οποία αναμένεται τον Ιούλιο του 2015.
Όπως είχε γράψει και παλαιότερα το energypress, για την εγκατάσταση των modems έχουν πληρώσει οι παραγωγοί μαζί με τους όρους σύνδεσης, ωστόσο η διαδικασία ξεκίνησε τον Ιούλιο. Το πλεονέκτημα είναι ότι θα υπάρχουν απευθείας πραγματικές μετρήσεις για την μηνιαία παραγωγή κάθε πάρκου και συνεπώς θα σταματήσουν οι τιμολογήσεις έναντι και οι εκ των εστέρων εκκαθαρίσεις, βελτιώνοντας έτσι την ορθολογικοποίηση των ταμειακών ροών των φωτοβολταϊκών επιχειρήσεων.
Ο ΣΠΕΦ είχε ζητήσει και την ανάρτηση των μετρήσεων στο διαδίκτυο για τη χαμηλή τάση, έτσι ώστε οι παραγωγοί να μπορούν να αντιπαραβάλλουν τις on-line μετρήσεις του ΔΕΔΔΗΕ με αυτές των δικών τους συστημάτων μέτρησης.

 http://energypress.gr/news/DEDDHE:-Sto-diadiktyo-oi-on-line-metrhseis-f-b-otan-teleiwsei-to-ergo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News