Dei Energy News

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

ΛΥΚΗΣΤΙΣ: Ζητάμε από τη διοίκηση της ΔΕΗ να καταθέσει άμεσα αγωγή κατά της απόφασης για την απευθείας ανάθεση

                                                             ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΥΧΕΙΟ ΤΗΣ ΒΕΥΗΣ
Η σημασία του ορυχείου της Βεύης για την προμήθεια του ΑΗΣ Μελίτης άμεσα και μελλοντικά είναι δεδομένη, αφού θα είναι το μοναδικό ορυχείο μαζί με τα λιγνιτωρυχεία Αχλάδας οι δύο βασικοί τροφοδότες του.
 Τα αποθέματα του ορυχείου υπολογίζονται περίπου στα 90 εκατομμύρια τόνους λιγνίτη, ποσότητα που μπορεί να τροφοδοτήσει και δεύτερη μονάδα παραγωγής ηλεκτρισμού. Σχετικά με το νομοσχέδιο για τη μικρή ΔΕΗ πέρασε τροπολογία σύμφωνα με την οποία στο πλαίσιο του διαγωνισμού θα
προκριθούν εκείνες οι προσφορές στις οποίες περιλαμβάνεται εμπεριστατωμένο, τεκμηριωμένο και δεσμευτικό σχέδιο προς αξιοποίηση της άδειας ηλεκτροπαραγωγής για τη Μελίτη 2, ισχύος 540 MW. 
Με την απευθείας ανάθεση του ορυχείου της Βεύης φωτογραφίζεται και ο ιδιώτης, που θα είναι ο νέος ιδιοκτήτης της μονάδας Μελίτη 2 αλλά γενικότερα ιδιοκτήτης και της μικρής ΔΕΗ, βάσει της τροπολογίας. 
Πώς η επιτροπή δίνει με απευθείας ανάθεση στην τέταρτη κατά σειρά εταιρεία μηδενίζοντας τους τρεις πρώτους με υψηλότερη βαθμολογία και καλύτερη προσφορά, ζημιώνοντας το δημόσιο με 970 εκατομμύρια ευρώ; 
Εξαιρεί παράνομα τη ΔΕΗ να λάβει μέρος στον διαγωνισμό, μια επιχείρηση που θα έπρεπε να της δοθεί η εκμετάλλευση του κοιτάσματος της Βεύης, γιατί της ανήκει το 45% και πάνα απ’όλα έχει την τεχνογνωσία και την εμπειρία. Ποιοι οι λόγοι καθυστέρησης, αφού υπήρχε η ανάγκη άμεσης εκμετάλλευσης του κοιτάσματος, προςόφελος του δημοσίου συμφέροντος; Με τον τρόπο αυτό λειτουργεί η διαφάνεια στη χώρα μας; Με τις πρακτικές αυτές ευαγγελίζονται τη Δημοκρατία στην Ελλάδα οι συγκυβερνώντες; 
 Γνωρίζοντας από το παρελθόν και έχοντας την εμπειρία του τρόπου λειτουργίας των ιδιωτών στην περιοχή μας, λέμε όχι στο ξεπούλημα της περιουσίας του λαού. 
Λέμε όχι στις πρακτικές των συγκυβερνώντων, οι οποίοι αδιαφορώντας και ξεπουλώντας στα αφεντικά τους τον πλούτο της Φλώρινας, τον οποίο οι πολίτες της θα έδιναν με όλη τους την ψυχή για το δημόσιο συμφέρον, μέσα από τη δική τους επιχείρηση τη ΔΕΗ. Στο νομό της Φλώρινας έχουμε ανάγκη τις θέσεις εργασίας, γιατί μαστίζεται από την ανεργία, αλλά θέλουμε την εκμετάλλευση του κοιτάσματος από τη ΔΕΗ. 
Θέλουμε αξιοπρεπείς μισθούς, ασφαλή εργασία και όχι μισθούς πείνας και ωράρια εργασίας τύπου γαλέρας και ανασφάλεια. Ζητάμε από τη διοίκηση της ΔΕΗ να καταθέσει άμεσα αγωγή κατά της απόφασης για την απευθείας ανάθεση και την εξαίρεσή της από το διαγωνισμό, όπως και την παρέμβαση του εισαγγελέα για τον αδιαφανή τρόπο ανάθεσης. 

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  -  ΚΑΤΣΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
 Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  -   ΠΑΣΣΑΣ ΠΑΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News