Dei Energy News

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ Π.ΑΘΗΝΑΣ

 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΔΕ/ΕΤΕ-ΟΜΙΛΟΥ-ΔΕΗ
  
 Κύριε Διευθυντά


Την στιγμή που πλήττεται ο λειτουργικός χαρακτήρας του επαγγέλματος μας και προστατεύονται τα προνόμια της πλουτοκρατίας, ήρθε και η περικοπή του επιδόματος επικινδύνου με γενικόλογο και ασαφή χαρακτήρα κατάταξης των εργαζομένων της περιοχής Αθήνας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.  
Επειδή πιστεύουμε ότι δεν είστε εχθρός του συνδικαλισμού και δεν επιθυμείτε την διάλυσή του.
Επειδή τα προβλήματα που υπάρχουν τα περισσότερα υπήρχαν πριν αναλάβετε την θέση του Διευθυντή.
Επειδή πιστεύουμε ότι το τοπικό  σωματείο τουλάχιστον προσέφερε κάτι στην αυτοκάθαρση που επιχειρείται στην Π. Αθήνας και στην ΔΠΑ γενικότερα.
Επειδή έχουν γίνει αρκετά ατυχήματα στην ΔΠΑ και πιστεύουμε ότι στόχο σας είναι να μην υπάρξει ξανά κανένα ατύχημα και η Π. Αθήνας να δουλεύει ομαλά και με πλήρης ασφάλεια  των εργαζομένων και
Επειδή είμαστε η μόνη περιοχή που δεν έχει «ξεπουληθεί»!
Θα θέλαμε να σας αναφέρουμε και εγγράφως τα προβλήματά μας και σας παρακαλούμε να πάρετε θέση με συγκεκριμένες ενέργειες με απώτερο στόχο να μην υπάρξει κανένα ατύχημα στο μέλλον.
Η τήρηση των μέτρων ασφαλείας άλλωστε δεν είναι πρόσκαιρο συνδικαλιστικό «τερτίπι» είναι υποχρέωση όλων των εργαζομένων και του εργοδότη να συντελεί στην τήρησή τους παρέχοντας τα κατάλληλα μέσα.
Να βοηθάμε όλοι ώστε να υπάρχει ηρεμία σε κάθε συνεργείο και οι εργαζόμενοι εκτός από τα γενικότερα οικονομικά και προσωπικά προβλήματα που μπορεί να έχουν  να μην επιβαρύνονται και  με άλλα όπως:
·         Οδήγηση, αυτοκίνητα ακατάλληλα, έλλειψη προστασίας φιάλης αερίου κατά την  μεταφορά
·         Μη επανδρωμένα συνεργεία
·         Κατάργηση επιδόματος  επικινδύνου

·         Απειλές, τρομοκρατία
·         Κακή βαθμολογία-παύση κλιμακίων
Η ΤΔΕ είναι της άποψης ότι ο «κοινωνικός κανιβαλισμός» έχει αρχίσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Το ζήσαμε και εμείς στη ΔΕΗ σε συναδέλφους πολλών ειδικοτήτων όπως παράδειγμα στις απεργίες των οδηγών της ΔΕΗ δεν δείξαμε την στοιχειώδη αλληλεγγύη και τώρα τους θεωρούμε απαραίτητους σε κάθε συνεργείο. Είτε εμείς είμαστε τότε υπάλληλοι της ΔΕΗ είτε όχι οφείλουμε μία συγνώμη στους συναδέλφους οδηγούς. Βάση του ΚΚΠ ΔΕΗ οι συνάδελφοι της ειδικότητας Τ4Α δεν είναι υποχρεωμένοι να οδηγάνε οχήματα και αυτοί που οδηγάνε  μετά από πιέσεις δικές σας και των εργοδηγών δεν έχουν τις απαραίτητες επαγγελματικές άδειες όπως ορίζει ο νόμος και η ευρωπαϊκή νομοθεσία για να μεταφέρουν προσωπικό, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ατυχήματος των ίδιων αλλά και των πολιτών. Άλλωστε πέρα από τις νόμιμες προϋποθέσεις οδήγησης οχημάτων, να μην μετατρέψουμε την ειδικότητα του ηλεκτρολόγου για την οποία προσληφθήκαμε σε ειδικότητα οδηγού.
Όσον αφορά τα αυτοκίνητα δεν πληρούν τις προϋποθέσεις όπως κινητό συνεργείο, ασφαλή μεταφορά φιαλών αερίου, μεταφορά εργαλείων κ.λ.π..
Γι αυτό κανένα όχημα δεν πρέπει να βγαίνει από το κτίριο του ΔΕΔΔΗΕ χωρίς να πληροί τις νόμιμες προϋποθέσεις.
Επανδρωμένα συνεργεία με φυσική ή όχι παρουσία μηχανικού, τεχνολόγου μηχανικού, εργοδηγού ή αρχιτεχνίτη όπως ορίζει ο νόμος , πρόβλεψη όσον αφορά τον αριθμό ατόμων του συνεργείου και το είδος της εργασίας, πρόβλεψη για περισσότερα άτομα για τυχόν απεγκλωβισμό ατόμων σε ατύχημα και ιδιαίτερα στο εναέριο δίκτυο όταν ο τεχνίτης βρίσκεται σε κολώνα να υπάρχει άτομο γνώστης πρώτων βοηθειών ώστε κατεβάζοντάς τον να τον βοηθήσει στον κατάλληλο χρόνο.
 Για την ηρεμία, που προαναφέραμε και επιβάλλεται να επικρατεί στην περιοχή, σας ενημερώνουμε ότι δεν βοήθησαν οι μέχρι τώρα ενέργειες της διοίκησης, αλλά ούτε ο τρόπος που εσείς χειριστήκατε την ένταξη των εργαζομένων του τομέα εκμετάλλευσης σε βαρέα και ανθυγιεινά, με στέρηση του επιδόματος επικινδύνου που έχει σαν αποτέλεσμα την επιπλέον μείωση του μισθού τους. Ζητάμε επανεξέταση του θέματος.
Όσο για τις απειλές που εκτοξεύονται από ορισμένους παράνομα προς τους συναδέλφους που τηρούν τα μέτρα ασφαλείας με χαμηλές βαθμολογίες, στέρηση κλιμακίων κτλ. θα πρέπει να σας εξοργίζουν και να επέμβετε άμεσα σ΄ αυτόν τον κανιβαλισμό. Άλλωστε όπως σωστά παρατήρησε και ο κος Περιφερειάρχης κατά την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίττας είμαστε πρώτη περιοχή σ΄ όλη την περιφέρεια της Αττικής, πώς λοιπόν υπάρχουν τεχνίτες με χαμηλή βαθμολογία και στέρηση κλιμακίων; Δεν θέλουμε να περάσει από το μυαλό μας ότι όλα αυτά γίνονται σκόπιμα για την « δυσφήμηση σας». Ζητάμε από σας να περιφρουρήσετε τα μέτρα ασφαλείας,
 να συνετίσετε αυτούς που δεν τα τηρούν και σας βάζουν εμπόδια στην σωστή λειτουργία της περιοχής. Ζητάμε από σας να χειροκροτήσετε τους συναδέλφους για
την πιστή τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφαλείας και όχι να τους ωθείτε σην παρανομία.
 Παρακαλούμε για την όσο δυνατόν ταχύτερη ενημέρωση για τις ενέργειές σας ώστε να μας εξασφαλίσετε καλύτερες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.


ΕΠΙΦΥΛΛΑΣΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΟΣ ΝΟΜΙΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΜΑΣ
Ο Πρόεδρος                                                         Η Γ. Γραμματέας
Δ. Ντούμας                                                          Φ. Παναγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News