Dei Energy News

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Σκόπια: Ακύρωσαν διαγωνισμό για Υδροηλεκτρικό σταθμό στον οποιο είχε υποβάλει προσφορά η ΔΕΗ

Η κυβέρνηση των Σκοπίων ακύρωσε τον διαγωνισμό για την κατασκευή και εκμετάλλευση του υδροηλεκτρικού σταθμού Τσέμπρεν στον ποταμό Τσρνα, με τη μέθοδο της παραχώρησης, στον οποίο η μόνη εταιρεία που είχε υποβάλει προσφορά ήταν η ελληνική ΔΕΗ.
 
"Η προσφορά της ελληνικής εταιρείας δεν πληρούσε τους όρους του διαγωνισμού και ως εκ τούτου αυτός ακυρώθηκε" δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Χωροταξίας των Σκοπίων, Νούρχαν Ιζαίρι.
 
Τον διαγωνισμό είχε προκηρύξει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Χωροταξίας των Σκοπίων. Ο διαγωνισμός αυτός ήταν ο ενδέκατος στη σειρά που προκηρύχθηκε για την κατασκευή και εκμετάλλευση του υδροηλεκτρικού σταθμού Τσέμπρεν. Οι προηγούμενοι δέκα, οι οποίοι κηρύχθηκαν όλοι τους άγονοι, αφορούσαν την κατασκευή και εκμετάλλευση δύο μαζί υδροηλεκτρικών σταθμών στον ποταμό Τσρνα (Τσέμπρεν και Γκάλιστε). Επειδή, όμως, το ενδιαφέρον των επενδυτών ήταν μειωμένο, αποφασίστηκε να προκηρυχθεί διαγωνισμός μόνο για το Τσέμπρεν.
 
Η ΔΕΗ είχε συμμετάσχει και σε ορισμένους από τους προηγούμενους διαγωνισμούς. Στον τελευταίο ενδέκατο διαγωνισμό, το Δημόσιο των Σκοπίων τροποποίησε τους όρους ώστε να υπάρξει ενδιαφέρον από περισσότερους επενδυτές, ωστόσο μόνο η ΔΕΗ είχε υποβάλει προσφορά. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος και Χωροταξίας των Σκοπίων, το κόστος για την κατασκευή του υδροηλεκτρικού σταθμού αναμένεται να ανέλθει στα 300 εκατ. ευρώ.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News