Dei Energy News

Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

ΑΝΕΛ:Καταφέρατε, το ακατόρθωτο,η πατρίδα μας να έχει μεγαλύτερη φτώχεια από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ
 «Άκουσα με ιδιαίτερη προσοχή την κυβερνητική εκπρόσωπο η οποία μίλησε για τον George Orwell. Το «1984», το έργο του George Orwell, πραγματοποιείται. Η νέα τάξη πραγμάτων είναι αυτή που υπηρετεί η σημερινή συγκυβέρνηση. Η νέα τάξη πραγμάτων που οδηγεί στην παγκοσμιοποίηση, στην κατάργηση των εθνών-κρατών, οδηγεί ουσιαστικά στη μετατροπή του πολίτη σε έναν αριθμό.

Την παγκοσμιοποίηση και τη νέα τάξη πραγμάτων αντιμετώπισε ιδεολογικά και η Αριστερά, εκείνη που δεν πίστεψε στον διεθνισμό κάνοντας δεκτό ότι η αρχή του έθνους-κράτους και η εθνική ανεξαρτησία προέχει της συνεννόησης των λαών, αλλά και η Εκκλησία μας.

Εδώ πρέπει να καταλάβουμε πλέον ότι η νέα τάξη πραγμάτων καθοδηγείται από εκείνα τα κέντρα τα οποία
οδηγούν στην απώλεια της εθνικής κυριαρχίας των κρατών μέσω της ενοποίησης συμμαχιών όπως η Ευρωζώνη - μέσω της τραπεζικής ενοποίησης θα πάμε στην κατάργηση της εθνικής κυριαρχίας - κι εκείνοι που το υπηρετούν είναι η σημερινή συγκυβέρνηση μαζί με τους τραπεζίτες, τους κερδοσκόπους και τα κέντρα αποφάσεων που νομίζουν ότι θα καταφέρουν να παίρνουν αποφάσεις χωρίς τη γνώμη των λαών.

Στη χθεσινή συζήτηση, στην οποία παρέστη ο πρωθυπουργός για λίγα λεπτά, ειπώθηκαν μια αλήθεια και πολλά ψέματα. Η αλήθεια που ειπώθηκε από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, τον κ. Βενιζέλο, είναι ομολογία. Ο κ. Βενιζέλος χθες είπε επί λέξει: «Ναι, υπογράψαμε στην αρχή ένα πρώτο πρόγραμμα που είχε κενά και μας το υπαγόρευσαν σε συνθήκες έκτακτες και πιεστικές».

Ας σταματήσουμε εδώ, κατ’ αρχήν: Η ομολογία της υπαγόρευσης του μνημονίου είναι κακουργηματική πράξη για όσους την υλοποίησαν.

Ομολογεί εσχάτη προδοσία εάν υπαγορεύθηκε από ξένα κέντρα, από ξένες κυβερνήσεις, μια Συμφωνία του ελληνικού κράτους που δεσμεύει τους Έλληνες πολίτες. Κι εδώ ρωτώ τον κ. Βενιζέλο: Ποιος υπαγόρευσε στον κ. Παπανδρέου υπό συνθήκες έκτακτες και πιεστικές το πρώτο πρόγραμμα; Ποιος του το επέβαλλε; Γιατί δεν συναινούν στη μία και μόνη εξεταστική για να δούμε πώς φτάσαμε στο μνημόνιο;

Απευθύνομαι και στον κ. Σαμαρά και τον ερωτώ, αφού γνώριζε ότι το μνημόνιο μας το υπαγόρευσαν - και το ομολογεί ο αντιπρόεδρός του - πριν αναλάβει την εξουσία: Γιατί δεν προχωρά στην μία και μόνη εξεταστική προκειμένου να αποδειχθεί για ποιο λόγο μπήκε η χώρα στο μηχανισμό στήριξης; Εάν αυτό δεν γίνει, είστε όλοι συνένοχοι.

Είστε συνένοχοι για εγκλήματα και όχι για πολιτικές αποφάσεις. Η ομολογία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης αποτελεί, πλέον, λόγο για να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη εκείνοι που παρέδωσαν την εθνική κυριαρχία της χώρας.

Ήρθαν δύο υπουργοί να απαντήσουν στη χθεσινή μου ομιλία και στις καταγγελίες τις οποίες έκανα.

Εδώ φαίνεται ο πανικός της κυβέρνησης. Ένας πανικός ο οποίος χρησιμοποιεί πλέον και το ψέμα προκειμένου να προλάβει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Ο κ. Βορίδης ήρθε ενώπιον της Βουλής των Ελλήνων χθες ως εκπρόσωπος του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου και είπε επί λέξει ότι «ο Καμμένος θέλει να δημιουργήσει εντυπώσεις».

Πράγματι, λέει, έγινε ο πλειστηριασμός για το «Ερρίκος Ντυνάν» - που είπαμε ότι έκανε φωτογραφική διάταξη ο ίδιος - ικανοποιήθηκε πλήρως το ελληνικό Δημόσιο, δεν έχασε ούτε ένα ευρώ, ικανοποιήθηκαν πλήρως τα ασφαλιστικά ταμεία, δεν έχασαν ούτε ένα ευρώ, πληρώθηκαν και οι εργαζόμενοι.

Σήμερα το πρωί συναντήθηκα με τους εργαζόμενους τους «Ερρίκος Ντυνάν» οι οποίοι διέψευσαν τον Υπουργό κι εξέδωσαν Δελτίο Τύπου που λέει επί λέξει: «Το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν ως μοναδικός και νόμιμος εκφραστής των δικαιωμάτων των εργαζομένων τονίζει, για άλλη μια φορά, ότι είναι ψευδείς οι δηλώσεις του Υπουργού Υγείας σε ό,τι αφορά τους εργαζομένους και τους εκπροσώπους τους».

Λέτε ψέματα, κύριε Υπουργέ. Λέτε ψέματα, κύριε εκπρόσωπε του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου. Σας διαψεύδουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Δεν έχετε καμιά επιστολή, καμιά απολύτως επιστολή.

Έρχεστε ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας και ψεύδεστε. Καταθέτω στα πρακτικά της Βουλής και ζητώ να απαντήσει ο πρωθυπουργός τώρα εάν καλύπτει τον υπουργό του.

Παράλληλα με το σωματείο εργαζόμενων ήρθαν δεκάδες εργαζόμενοι του «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ». Μία εκ των εργαζομένων μου έδωσε την απόδειξη την οποία έχει στο χέρι της ότι δεν έχει πληρωθεί, συν τη δήλωση του ίδιου του «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ» που αποδεικνύεται ότι δεν έχει πληρωθεί ούτε ένα ευρώ. Πρόκειται για την κυρία Παρασκευή Ζωγράφου. Την επικαλούμαι γιατί μου έδωσε το δικαίωμα αυτό.

Σε αυτά τα ψεύδη στηρίζεται η κυβέρνηση. Με αυτά τα ψεύδη ζητάει την εμπιστοσύνη των Βουλευτών σήμερα το βράδυ για τροπολογίες τις οποίες έκανε φωτογραφικές, για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα. Εν προκειμένω, για να δώσει το «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ» σε μία εταιρεία με τζίρο 3.000 ευρώ και να αποκομίσει 300.000.000 ευρώ μέσα σε μία νύχτα.

Δεύτερη απάντηση.

Σήμερα το απόγευμα ο υπουργός επί της Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου έρχεται στη Βουλή των Ελλήνων και λέει: «Λυπάμαι, Αρχηγός Κόμματος στη Βουλή προσπάθησε να παραπλανήσει και να δημιουργήσει εντυπώσεις ότι γίνονται φωτογραφικές διατάξεις. Ο Εμμανουήλ βγήκε έξω διότι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αντικατέστησε την ποινή για προσωρινή κράτηση με περιοριστικούς όρους».

Βεβαίως, και την αντικατέστησε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών. Για ποιο λόγο; Διότι υπάρχει στο νομικό δίκαιο η αρχή που λέει ότι έστω και αν ένας νόμος είναι για μία ώρα ψηφισμένος ή για μία εβδομάδα ή για ένα μήνα όπως ήταν εν προκειμένω ο συγκεκριμένος νόμος, ευνοεί τον κατηγορούμενο και μπορεί να κάνει χρήση.

Έκανε χρήση, λοιπόν, ο κατηγορούμενος στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών και αποφυλακίστηκε ο κ. Εμμανουήλ.

Εδώ έχουμε να κάνουμε με την υπόθεση των υποβρυχίων, όπου οι Βουλευτές τότε της Νέας Δημοκρατίας σημερινοί υπουργοί, ο κ. Ντινόπουλος, ο κ. Μιχελάκης, μέσα στην Επιτροπή ήταν και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Βουλής ο κ. Μεϊμαράκης, μίλησαν για σκάνδαλο και το σκάνδαλο απεδείχθη. Ο Σάφα πήρε τα λεφτά και έφυγε.

Αντί ο πρωθυπουργός της χώρας να ζητήσει την εξέταση του θέματος αυτού, πήγε στο Ναυπηγείο Σκαραμαγκά και έβγαλε λόγο υπέρ του κ. Βενιζέλου. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας τότε ψήφισε κατά του νόμου αυτού τον οποίο εκθείαζε ο κ. Βενιζέλος. Σε αυτούς θα δώσουμε την εμπιστοσύνη μας; Σε αυτούς θα δώσει την εμπιστοσύνη ο ελληνικός λαός;

Τρίτο θέμα. Μιλήσαμε για ευνοϊκές ρυθμίσεις. Μάζεψα 73 σκανδαλώδεις επιδοτήσεις υμετέρων αμέσως μετά την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που καταργούσε κάθε έννοια του κράτους δικαίου.

Ενδεικτικά αναφέρω υπουργικές αποφάσεις που αποδεικνύουν ότι οι τράπεζες διαχειρίστηκαν εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου κατά παράβαση κάθε ισονομίας. Ευνόησαν υμετέρους επιχειρηματίες που δεν δημιουργούσαν θέσεις εργασίας σε βάρος των υγιών μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. ΦΕΚ 3378:

Δημοσιεύτηκε απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Παναγιώτη Μηταράκη με την οποία επιχείρηση που δημιουργεί 1,68 θέσεις εργασίας επιδοτείται με 6.796.135 ευρώ. ΦΕΚ 3379: Με απόφαση πάλι του κ. Μηταράκη μία θέση απασχόλησης και μάλιστα μετά το δεύτερο λειτουργίας της εταιρείας επιδοτείται με 10.000.000 ευρώ. Τρίτο ΦΕΚ 3388: 672.000 για μία θέση απασχόλησης. ΦΕΚ 3391: 20.000.000 ανά θέση εργασίας, για μία θέση απασχόλησης.

Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα σας ανέφερα 100.000.000 ευρώ και έχω πίσω και τα ΦΕΚ και τις εφημερίδες της Κυβερνήσεως που αναφέρονται συγκεκριμένα στις αποφάσεις του Υπουργού του κ. Μηταράκη για δημιουργία πέντε θέσεων εργασίας. Τα 100.000.000 ευρώ είναι το σύνολο των επιδοτήσεων που δίνει το ελληνικό δημόσιο για να υπάρχει ακτοπλοΐα στα νησιά του Αιγαίου, την οποία περιορίζουν κατά 20%. Τα χρήματα των ενστόλων είναι 100.000.000 ευρώ και αυτά μόνο σε τρία ΦΕΚ.

Γι’ αυτό σας λέμε ότι κάνετε business και βοηθάτε υμέτερους επιχειρηματίες. Επώνυμα, λοιπόν, είναι αυτοί οι επιχειρηματίες εδώ. Για μία θέση εργασίας δίνετε 10.000.000, για 1,6 θέσεις εργασίας δίνετε 15.000.000 ευρώ. Πετάτε τα εκατομμύρια των επιδοτήσεων σε υμέτερους επιχειρηματίες λέτε και δεν θα σας ελέγξει κανείς.

Σας διαβεβαιώνω, λοιπόν, ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ σε όποια κυβέρνηση συμμετέχουμε μετά τις εκλογές, σας υποσχόμαστε ότι αυτοί οι επιχειρηματίες θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη και οι πολιτικοί προϊστάμενοι που υπέγραψαν τέτοιου είδους αποφάσεις κι αυτοί μαζί. Δεν υπάρχει ασυλία για κανέναν.

Δημιουργήθηκε ένα τεράστιο θέμα με τη δήλωση της κυρίας Λαγκάρντ που μίλησε για προληπτική γραμμή πίστωσης με προϋποθέσεις. Άκουσα τους περίφημους αναλυτές, πρώην υπαλλήλους τραπεζών από τα κανάλια, κάποιους εξ αυτών, να κάνουν ανάλυση και να λένε, πρώτη φορά η κυρία Λαγκάρντ και πρώτη φορά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μίλησαν γι’ αυτό τον τρόπο χρηματοδότησης.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, 

ήρθε η ώρα να σας αποκαλύψω την αλήθεια αυτή που δεν σαςαποκαλύπτουν τα επιτελεία της κυβέρνησης. Καταθέτω στη Βουλή το άρθρο 4 και παρ. 1 της Συμφωνίας European Stability Mechanism.

Αυτό αναφέρει επί λέξει: Η προληπτική γραμμή πίστωσης με προϋποθέσεις προβλέπει ξεκάθαρα υπογραφή μνημονίου συνεννόησης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Κρατούμενο ένα, λοιπόν: Υπογραφή μνημονίου σημαίνει αυτό που ανακοίνωσε η κυρία Λαγκάρντ χθες λέγοντας ότι όποιος θέλει φεύγει, αλλά θα υπάρχει η προληπτική γραμμή πίστωσης.

Ξέρετε ποιος είναι ο τίτλος του άρθρου 5 της συγκεκριμένης σύμβασης που έχετε υπογράψει; «Ενισχυμένη επιτήρηση σε όλους τους δανειζόμενους με την προληπτική πιστωτική γραμμή». Συνάδελφοι της συγκυβέρνησης, μιλάμε ουσιαστικά, όχι απλώς για επιτήρηση, αλλά για ενισχυμένη επιτήρηση με αυτό το νέο σενάριο το οποίο προσπαθείτε να παρουσιάσετε στον ελληνικό λαό και να μιλήσετε δήθεν για κυβερνήσεις εθνικής ενότητας προκειμένου να καλύψουμε τα σκάνδαλα του παρελθόντος.

Σας λένε, κύριοι συνάδελφοι, ψέματα. Η κυβέρνηση σας αποκρύπτει την αλήθεια. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ σας καταθέτουμε τα έγγραφα και καλούμε τον ελληνικό λαό να λάβει γνώση των συγκεκριμένων εγγράφων. Είναι κρυφή η ατζέντα της κυβέρνησης, όπως κρυφές είναι οι ατζέντες αυτών που προβλέπουν τα μνημόνια.

Οι κινήσεις αντίστασης είναι θεατρικές γιατί ο ίδιος ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος, η Νέα Δημοκρατία του κ. Σαμαρά και το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου είναι οι ίδιοι κρατούμενοι στην πολιτική την οποία έχουν προσυπογράψει προς τους δανειστές.

Η Έκθεση Προϋπολογισμού της Βουλής αποκαλύπτει ότι η μισή Ελλάδα βρίσκεται στο όριο της φτώχειας. Στη γλώσσα των αριθμών αυτό μεταφράζεται σε 6,3 εκατομμύρια πολίτες. Από τα 2,8 εκατομμύρια ελληνικά νοικοκυριά τα 2,5 εκατομμύρια έχουν φορολογικές οφειλές που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν. Οι συντάξεις είναι η κύρια πηγή εσόδων για το 49% των ελληνικών οικογενειών.

Τρεισήμισι εκατομμύρια εργαζόμενοι πρέπει να συντηρούν 4,7 εκατομμύρια ανέργους ή ανίκανους για εργασία.

Καταφέρατε, κύριοι της συγκυβέρνησης, το ακατόρθωτο, να συγκαταλέγεται η πατρίδα μας στην ομάδα των χωρών με τη μεγαλύτερη φτώχεια, υψηλότερα από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία. Οι νέοι έμμεσοι και οι άμεσοι φόροι που προβλέπονται στον Προϋπολογισμό, είναι ύψους 1,739 δισεκατομμύρια ευρώ στο σχέδιο του Προϋπολογισμού που κατατέθηκε στη Βουλή.

Η Κυβέρνηση, λοιπόν, συνεχίζει την πολιτική της υψηλής φορολογίας σε φορολογούμενους που δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα της φοροδοτικής ικανότητας. Αυτό ακριβώς προβλέπει το Σύνταγμα. Συνεχίζει να δέχεται η Κυβέρνηση νόμους, όπως ο νόμος του ΕΝΦΙΑ, οι οποίοι είναι αντισυνταγματικοί. Δεν φορολογούν πρόσωπα, φορολογούν περιουσία. Είναι κεφαλικοί φόροι. Είναι φόροι που αντίκεινται σε όλες τις διατάξεις του Συντάγματος.

Και βεβαίως, ο διακανονισμός τον οποίο χθες ο κ. Βενιζέλος μας διαφήμισε, ποιος είναι; Ο μόνος διακανονισμός ο οποίος έγινε είναι ο διακανονισμός για τα χρέη του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Αφορά 270.000.000 οφειλών στα κόμματα που ελέγχονται κατά 90% από το κράτος. Και ερωτώ για ποιο λόγο χρησιμοποιούν νέους λογαριασμούς; Για ποιο λόγο αλλάξατε τους λογαριασμούς του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας; Για να μην παρακρατούνται οι δόσεις που έχετε εσείς οι ίδιοι συμφωνήσει;

Το ίδιο το σκάνδαλο είστε εσείς, 282 εκατομμύρια οφειλών πηγαίνουν στους δημοσιογραφικούς οργανισμούς ΔΟΛ και ΠΗΓΑΣΟΣ από την Alpha Bank, την ανακεφαλαιοποιημένη, με χρήματα του ελληνικού λαού, η οποία αναζητεί τρόπο για να κουρέψει αυτήν την οφειλή κατά 60%.

Ρωτώ τον κύριο Σαμαρά και τον κύριο Βενιζέλο: Γιατί δεν κουρεύετε με τον ίδιο τρόπο και τις οφειλές δυόμισι εκατομμυρίων Ελλήνων, δυόμισι εκατομμυρίων ελληνικών νοικοκυριών;

Αυτή η κυβέρνηση έχει τελειώσει. Αυτή η κυβέρνηση αρνείται να δώσει επίσημα, όπως ζητούμε επανειλημμένως εδώ και δύο χρόνια οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, τις υπογεγραμμένες δανειακές συμβάσεις και αρνείται να τις δώσει, γιατί δεν υπάρχουν υπογεγραμμένες δανειακές συμβάσεις, παρά σχέδια συμβάσεων. Μας λένε από τον ΟΔΔΗΧ ότι πρέπει να πληρωθούν 340 δισεκατομμύρια σε είκοσι χρόνια και δεν απαντούν στο πώς θα πληρωθεί μέσα σε τρία χρόνια το 20% του ΑΕΠ.

Η λύση είναι μία. Η λύση είναι εκλογές και μετά τις εκλογές μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας, όπου θα συμφωνηθούν η αλλαγή της πολιτικής, η Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου και η διαγραφή του χρέους. Η νέα πολιτική που θα χαραχθεί, είτε συμφωνήσει είτε δεν συμφωνήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είναι βίαια μείωση της φορολογίας, κάτω από τα όρια του φόρου που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Αλβανία, στη Βουλγαρία, στα Σκόπια, κάτω από το φόρο που πληρώνουν στην Τουρκία.

Αν δεν γυρίσουν οι επιχειρήσεις πίσω, αν δεν υπάρχει σεισάχθεια στο να κανονιστούν και να τακτοποιηθούν οι υποχρεώσεις των μικρομεσαίων επαγγελματιών, τίποτα δεν μπορεί να ξεκινήσει.

Βεβαίως, αυτή η Κυβέρνηση θα πρέπει να έχει και τα χαρακτηριστικά της διασφάλισης των εθνικών θεμάτων. Εμείς, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, βάζουμε σαν προϋπόθεση, για να συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε κυβέρνηση, τη διασφάλιση των εθνικών θεμάτων, το όνομα της Μακεδονίας, τη μη υπογραφή Σχεδίου Ανάν ΙΙ, την προστασία της Θράκης, την προστασία του Αιγαίου. Βλέπουμε τι γίνεται στη γύρω περιοχή μας.

Αυτή τη στιγμή ο Κουρδικός λαός δίνει έναν αγώνα άνισο, απέναντι από τη μεριά, στους Ισλαμοφασίστες, αυτούς που ευνόησε και δημιούργησε η νέα τάξη πραγμάτων και τα γκρουπ που σας υποστηρίζουν και από την άλλη μεριά, σε ένα τουρκικό κράτος που προκαλεί ακόμα στην Κύπρο.

Πρέπει να υπάρχει μία δυνατή κυβέρνηση, μία κυβέρνηση που από τη μια μεριά θα εξασφαλίζει τα κοινωνικά δικαιώματα του λαού και θα δίνει τη δυνατότητα της ανάσας στον Έλληνα φορολογούμενο και από την άλλη μεριά μία κυβέρνηση, η οποία θα διασφαλίζει τα εθνικά θέματα, θα διασφαλίζει τις αρχές εκείνες που εμείς θεωρούμε ως προϋπόθεση της προστασίας, της ενότητας του ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.

Θα λύνει το θέμα της λαθρομετανάστευσης. Σας λέμε ξεκάθαρα και χαίρομαι που το δέχεται και ο ΣΥΡΙΖΑ: Αναβολή και αναστολή της Συνθήκης του Δουβλίνου.

Εσείς είχατε μιλήσει για την αναστολή της Συνθήκης του Δουβλίνου. Τώρα όλοι εδώ κάνετε την πάπια, όταν γίνατε Κυβέρνηση. Όταν μιλούσατε για τη Συνθήκη του Δουβλίνου και την ακύρωσή του…

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ: Μην απευθύνεστε προσωπικά σε Βουλευτές.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Όταν προεκλογικά ζητούσατε την ψήφο του ελληνικού λαού, ήταν καλά.

Α. ΜΠΟΥΡΑΣ: Ρωτήστε τους αν συμφωνούν. Συνεννοηθείτε.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Τώρα έρχεστε και γελάτε. Μπράβο! Δεκαοχτώ ψέματα είπατε στον ελληνικό λαό. Τελείωσαν αυτά. Εμείς καλούμε τα κινήματα, τις προσωπικότητες του μεγάλου δημοκρατικού και πατριωτικού χώρου να έρθουν μαζί με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο μέτωπο, που θα συμμετέχει στην επόμενη κυβέρνηση και θα αποτελεί και την εγγύηση για την επόμενη διακυβέρνηση.

Τέλος, καλώ από αυτό το βήμα τους ανεξάρτητους βουλευτές που εξελέγησαν με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ανεξαρτήτως των όποιων διαφορών μπορεί να έχουν μαζί μας, να καταψηφίσουν σήμερα και να μην δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτήν την κυβέρνηση, να καταλάβουν ότι αν βγουν από αυτήν την αίθουσα ή ψηφίσουν «παρών» ή δώσουν συναίνεση σε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα έχουν επιτελέσει εθνική προδοσία, θα είναι κοινοί αποστάτες και θα έχουν παραβιάσει τη λαϊκή εντολή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News