Dei Energy News

Σάββατο, 11 Οκτωβρίου 2014

Σαμαράς: "Έχετε καταφέρει να διαψευστείτε σε όλα χωρίς να γίνετε κυβέρνηση"

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του κατά τη συζήτηση για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
«Όποιος απόψε άκουσε τον κ. Τσίπρα γνωρίζει πια τη ματαιότητα κάθε συνεννόησης μαζί του. Γιατί συνέβη απόψε το πρωτοφανές. Για το μεγάλο θέμα που το Σύνταγμα μας προβλέπει και που ο ελληνικός λαός επιθυμεί, την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας, χωρίς ντροπή βάφτισε ότι είναι ΣΥΡΙΖΑ όποιος
βουλευτής δεν είναι ΝΔ ή  ΠΑΣΟΚ», τόνισε ο κ. Σαμαράς.
«Με μια έπαρση μικρού Ναπολέοντα θεώρησε αργυρώνητους τους βουλευτές που θα ήθελαν να ψηφίσουν για τον επόμενο πρόεδρο» είπε ο Πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για πολιτική αθλιότητα. «Είναι ντροπή να ακούγονται τέτοιες λέξεις.  Παρείτσα οι συνιστώσες σας με την τρομοκρατία σας μπορεί να κάνουν αλλά τους βουλευτές και την ελληνική βουλή δεν την τρομοκρατείτε. Ούτε στα μάτια των ξένων σας επιτρέπουμε να θέτετε σε αμφισβήτηση την σταθερότητα της πατρίδας μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στις καταγγελίες που έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ: «Όταν σας ρωτάμε ποιον εννοείτε μας απαντάτε δεν είμαστε πρόχειροι θα σας πούμε αργότερα. Και τώρα δεν κάνετε κουβέντα για αυτά».
«Αυτός είναι ο δικός σας διάλογος. Τους υβριστικούς αφορισμούς τους έχετε εύκολους. Αυτά φοριούνται όταν έχετε ντουντούκα στους δρόμους. Όποιος βρίζει, μόνος του τα λέει, μόνος του τα ακούει. Τώρα που βρίσκεστε στη θέση της αντιπολίτευσης να μάθετε ότι με βρισιές και με λάσπες διάλογος δεν γίνεται. Τον διάλογο τον έχετε ακυρώσει μόνος σας εδώ και καιρό. Το ότι δεν σας απαντώ, σημαίνει ότι δεν μου επιτρέπεται να το κάνω. Εγώ παλεύω σε 1000 μέτωπα στην Ελλάδα, όχι για να κάνω το κομμάτι μου στις συνιστώσες» ανέφερε ο Πρωθυπουργός.
«Βρισκόμαστε εδώ γιατί η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση και τίποτα δεν μπορεί και δεν θα αφήσουμε να την εμποδίσει. Η ψήφος αυτό το χαρακτήρα έχει. Δίνει σε μια κυβέρνηση τη σταθερότητα που χρειάζεται να κάνει τα τελευταία βήματα μετά από ένα μαραθώνιο 2,5 χρόνων για να βγούμε για τα καλά στο ξέφωτο και όχι να δημιουργείτε στους ξένους τις εντυπώσεις που ενσυνειδήτως δημιουργήσατε απόψε» είπε.
Αλήθεια πρώτη, υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς. «Για πρώτη φορά η Ελλάδα θα έχει μηδενικό δημοσιονομικό έλλειμμα. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά εδώ και 40 χρονια και βάλε. Πολλοί εδώ μέσα ήταν αγέννητοι την τελευταία φορά που η Ελλάδα είχε μηδενικό έλλειμμα» ανέφερε.
Αλήθεια δεύτερη. Η οικονομία γύρισε προς τα πάνω. Και όλα αυτά ενώ αναθεωρούνται προς τα κάτω οι προβλέψεις για όλη την υπόλοιπη Ευρώπη. «Μετά από 6 χρόνια ύφεσης η ανάκαμψη άρχισε, η ανεργία πέφτει σταθερά τους τελευταίους 5 μήνες και τα επόμενα χρόνια, η ανάπτυξη θα είναι πολύ ισχυρή. «Εμείς περιφρουρούμε τη σταθερότητα. Κάποιοι δεν θέλουν να το ακούν αυτό. Να μάθετε να ζείτε με αυτό» επισήμανε ο Πρωθυπουργός.
«Αλήθεια τρίτη. Βγήκαμε στις αγορές και δανειζόμαστε με λογικά επιτόκια. Το μόνο που δείχνει να τις ανησυχεί είναι το λεγόμενο πολιτικό ρίσκο. Εμείς λοιπόν στεριώνουμε περισσότερο αυτή τη σταθερότητα και ακόμα περισσότερο με την εκλογή του ΠτΔ.  
«Πρέπει να μάθετε να ζείτε με αυτό. Με την έξοδο στις αγορές η Ελλάδα γίνεται ξανά μια χώρα φυσιολογική.
«Αλήθεια τέταρτη. Το χρέος μας σταμάτησε να αυξάνεται ονομαστικά και μειώνεται ονομαστικά. Οι προβλέψεις είναι ότι θα πέσει κατακόρυφα τα επόμενα χρόνια. Και ως απόλυτο μέγεθος και ως ποσοστό ΑΕΠ. Η αντιπολίτευση το αμφισβητεί γιατί της αρέσει να δει σε έναν παράλληλο σύμπαν. Αλήθεια πέμπτη. Η Ελλάδα, άλλο μνημόνιο δεν θα χρειαστεί. Δεν θα χρειαστεί άλλο πρόγραμμα αναγκαστικού δανεισμού. Στείλτε χαιρετίσματα σε όσους έλεγαν ότι θα χρειαστεί. Η Ελλάδα μπορεί να βγει από το μνημόνιο 1,5 χρόνο νωρίτερα. Αυτό προσπαθούμε. Κάποιοι σκέφτονται. Και τώρα τι θα γίνουμε χωρίς βαρβάρους. Κάποια συνιστώσα σας κάτι θα σκεφτεί να καταγγέλλει» συνέχισε.
«Αλήθεια έκτη. Οι φοροελαφρύσνεις άρχισαν, η ανακούφιση αρχίζει.  Δεν υπάρχουν νέοι φόροι όπως είπε ο κ. Τσίπρας το 2015» τόνισε ο κ. Σαμαράς και ανέλυσε όσα περιελαμβάνονται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού.  
«Άλλη ανακούφιση είναι και οι αυξήσεις στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και στα Σώματα Ασφαλείας. Είναι αλήθεια ότι δικαιώθηκαν οι προσφυγές τους, αλλά τους δίνουμε τα χρήματα, από το πρωτογενές πλεόνασμα. Αν δεν τα είχαμε, πώς θα τα δίναμε. Ταμειακά θα καλυφθούν τα 3/4 των περικοπών που τους έγιναν» τόνισε ο κ. Σαμαράς και ανακοίνωση την αύξηση των δόσεων για τα χρέη σε εφορία και ασφαλιστικά Ταμεία.
«Οι δόσεις για τις ληξιπρόθεσμες προς το θα αυξηθούν στις 72 με 100. Παράλληλα θα μειωθούν τα πρόστιμα, οι προσαυξήσεις και τα επιτόκια με τα οποία επιβαρύνονται για το υπόλοιπο της οφειλής του.
Θα φροντίσουμε τρία πράγματα. Αυτοί που έκαναν ρύθμιση να έχουν καλύτερη αντιμετώπιση.  Όσοι μπαίνουν στη ρύθμιση να μπαίνουν με λιγότερες προϋποθέσεις. Θα είμαστε πολύ πιο αυστηροί με αυτούς που μπορούν να πληρώσουν και κλέβουν το δημόσιο» τόνισε.  
«Επεργαζόμαστε τη ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια. Θα προχωρήσουμε σε πολλές δόσεις, μείωση του αρχικώς οφειλομένου ποσού και εξωδικαστικές συμφωνίες» είπε διευκρινίζοντας ότι αναφέρεται σε αυτούς που δεν μπορούν όχι στους επιτήδειους.  «Δεν προστατεύουμε τους τραπεζίτες όπως κάποιοι λένε. Όταν προστατεύουμε το τραπεζικό σύστημα προστατεύομε τις καταθέσεις» πρόσθεσε.
Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι «τη συμφωνία για ελάφρυνση χρέους την έκανε αυτή η κυβέρνηση τον Νοέμβριο του 2012, για να μπορείτε εσείς σήμερα να τσακώνεστε».
«Θα προχωρήσουμε σε νέα συμφωνία με ρήτρα ανάπτυξης και μεταρρυθμίσεων για τη μετά μνημόνιο εποχή. Όπως συνέβη με όλες τις χώρες. Η πορεία των μεταρρυθμίσεων θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί με τη γενναία συνταγματική αναθεώρηση που είναι αναγκαία και θα την ξεκινήσουμε το συντομότερο δυνατό. Στο μεταξύ η Ελλάδα δεν θα ζητάει δανεικά» είπε ο Πρωθυπουργός, επαναλαμβάνοντας:
«Να μην αφήσουμε την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας να πυροδοτήσει αστάθεια. Διαχωρίζουμε πλήρως τη σημερινή ψηφοφορία από την Προεδρική εκλογή».
Ο Πρωθυπουργός συνέχισε την επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι για κάποιους «η λέξη σταθερότητα δεν έχει καμία αξία. Το μπάχαλο είναι αρετή. Γι αυτούς αρετή είναι οι αναταραχές για ψύλλου πήδημα». «Καταλαβαίνω ότι και η ασφάλεια του πολίτη είναι για κάποιους ανυπόφορη έννοια. Με αυτές τις τριτοκοσμικές γελοιότητες τελειώσαμε οριστικά» συμπλήρωσε.
Αναφερόμενος στις οικονομικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Σαμαράς μίλησε για κραυγές και αδιέξοδα τονίζοντας ότι στις προτάσεις υπάρχει «η ίδια αντιευρωπαϊκή κατεύθυνση».
Πρόγραμμα έχει ο κ. Τσίπρας; Ή έχει όσα προγράμματα έχουν και οι συνιστώσες του;» διερωτήθηκε. «Δείχνουν παντελή έλλειψη σοβαρότητας. Βρίσκονται σε μόνιμη σύγχυση. Προσθέτουν και ένα καρύκευμα μετριοπάθειας που βγάζει τελικά μια τοξική δόση αλαζονείας. Είναι τόσο έκδηλος ο μικρομεγαλισμός του ΣΥΡΙΖΑ που το λένε πια και οι δικοί τους», είπε.  
«Αυτό που παρουσίασαν δεν είναι οικονομικό πρόγραμμα είναι λίστα γάμου . Σαν να λέτε πείτε μας παιδιά τι θέλετε να σας το δώσουμε. Στο τέλος όμως ξυρίζουν τον γαμπρό» ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Η αλαζονεία του ερχόμαστε και όπου να είναι θα κυβερνήσουμε σας έχει τυφλώσει. Η αντιπολίτευση αγωνιά μήπως πετύχει η Ελλάδα. Φαντασιώνεστε ότι είστε ήδη στην κυβέρνηση ενώ δεν έχετε καταφέρει να ασκήσετε τον ρόλο σας σαν αντιπολίτευση. Έχετε καταφέρει να διαψευστείτε σε όλα χωρίς να γίνετε κυβέρνηση. Για αυτό δεν θα γίνεται» σημείωσε, χαρακτηρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ «παρελθόν».  
« Κοροϊδεύετε και τον κόσμο με έναν τρόπο ξώπορτο…Πήγατε και στο Αγ. Όρος, αλλά εδώ πέρα στον αγιασμό, αποφύγατε τον Σταυρό. Μην μπερδεύετε τον Σταυρό με τους σταυρούς κ. Τσίπρα…» είπε σε προσωπικό τόνο ο κ. Σαμαράς.
«Καμαρώνετε και για τις δημοσκοπήσεις. Οι δημοκρατίες δεν κυβερνώνται από δημοσκοπήσεις, αλλά από εκλογές. Και εκλογές δεν θα γίνουν όποτε βολεύουν εσάς, αλλά όποτε το λέει το Σύνταγμα» σημείωσε, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι βιάζεται να γίνουν εκλογές γιατί φοβάται που η χώρα βγαίνει από την κρίση.
«Ήσασταν αντίθετοι σε όλα, υπονομευτικοί σε όλα, όμως αυτό που κάνατε προχθές, που κορυφαίο δικό σας στέλεχος, υπονόησε ότι περάσαμε νόμους για συμφέροντα χωρίς να πει ονόματα, ήταν απαράδεκτο. Λάσπη στον ανεμιστήρα και όπου κάτσει», τόνισε.
«Ο κ. Τσίπρας γελοιοποιήθηκε σήμερα. Προσπαθήσατε να ασκήσετε τρομοκρατία. Στοχοποιείτε απόψεις» είπε καταλήγοντας υπογραμμίζοντας ότι ο ακατάσχετος λαϊκισμός βλάπτει την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News