Dei Energy News

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Οι άσκοπες υπερωρίες βάζουν σε κίνδυνο τα κλιμάκια;;;




Συνεχίζουν να διαρρέονται οι φήμες για το πάγωμα των κλιμακίων  και βλέπουμε προς το παρόν  μόνο ότι μόνο ένα σωματείο (ΕΤΕ/OΜΙΛΟΥ - ΔΕΗ)  να ξεκαθαρίζει την θέση του δημόσια και να απορρίπτει το σχετικό σενάριο κάτι που δεν έχουν κάνει ακόμη οι υπόλοιποι οι πρωτοβάθμιοι σύλλογοι.

Το πρόβλημα όπως όλοι γνωρίζουν δημιουργήθηκε και η φημολογία άναψε διότι το μισθολογικό κόστος που οφείλει να έχουν και οι τρεις εταιρίες (ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ) απέναντι στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους σύμφωνα με τον Νόμο
4024/2011 για το τελευταία δύο τρίμηνα έχει ξεπεράσει  τα μισθολογικά όρια που απαιτεί η Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα έχουν υπογραφεί στην τελευταία ΕΣΣΕ, πρώτα γίνονται περικοπές στα μεταβλητά (υπερωρίες, βάρδιες, ειδικά επιδόματα) και μετά προχωρά η διοίκηση σε οποιαδήποτε άλλη μείωση ή πάγωμα.

Όμως ορισμένοι προσπαθούν να αλλάξει αυτό το καθεστώς και ελπίζουμε με την υπογραφή της νέας ΕΣΣΕ να μην έχουμε δυσάρεστες εκπλήξεις, και η περικοπή των μεταβλητών να μετατραπεί στη συνέχεια σε πάγωμα κλιμακίων όταν υπάρχει ανάλογο πρόβλημα.

 Επίσης προκύπτουν και μερικά ερωτήματα όπως:

-           - Θα βάλει  φρένο η διοίκηση σε εκείνες τις υπηρεσιακές Μονάδες που “βολεύουν”  με άσκοπες υπερωρίες το προσωπικό τους με συνέπεια να κινδυνεύουν τα κλιμάκια των συναδέλφων;
((Φυσικά δεν εννούμε τα ορυχεία ή άλλες μάχιμες μονάδες).

-           - Θα ελέγξει η διοίκηση του Ομίλου ΔΕΗ (ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ), ποιοι είναι αυτοί οι προϊστάμενοι  που επιτρέπουν αυτήν την ασυδοσία των υπερωριών  και θα ανακοινώσει ποιες Υπηρεσιακές Μονάδες είναι αυτές που έχουν ξεπεράσει τα όρια του Νόμου ώστε να καταλάβουμε όλοι ποιοι όντως εργάζονται  πραγματικά  και ποιοι ευνοούνται.

Τέλος επειδή κυκλοφορούν έντονα οι  φήμες ότι όλο αυτό το σκηνικό για το πάγωμα των κλιμακίων το αποδέχεται η συνδικαλιστική ηγεσία του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ, καλό είναι να βγει δημόσια το ιστορικό σωματείο και να ξεκαθαρίσει την θέση του στο εν λόγω ζήτημα για να μην αιωρούνται άδικα τέτοιου είδους φήμες.

1 σχόλιο:

  1. Συνάδελφε πολύ ωραία η ανακοίνωση σου αλλά είναι ανώνυμη, μήπως υπάρχει κάτι που σε φοβήζει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News