Dei Energy News

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Αυστηρό μήνυμα Μαξίμου στα κόμματα της αντιπολίτευσης για τη «μικρή» ΔΕΗ

Αυστηρό μήνυμα προς όλες τις πλευρές στέλνει το Μαξίμου σχετικά με το θέμα των προτάσεων των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τη διενέργεια δημοψηφίσματος αναφορικά με το νομοσχέδιο για τη «μικρή» ΔΕΗ, σύμφωνα με τη "Ναυτεμπορική".
Επί της ουσίας το Μαξίμου διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι οι προτάσεις, με τα έως τώρα δεδομένα -γιατί πρέπει πρώτα να κατατεθούν, πιθανότατα την Πέμπτη- είναι ανόμοιες και δεν..
αθροίζονται, συνεπώς δεν υπάρχει κανένας λόγος περαιτέρω συζήτησης.
Η γραμμή της κυβέρνησης, έτσι όπως εκφράστηκε και από την κυβερνητική εκπρόσωπο Σοφία Βούλτεψη, είναι ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ με αυτήν του ΚΚΕ είναι ανόμοιες και συνεπώς σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αθροιστούν.
Μένει να αποδειχθεί αν προκύπτει ομοιότητα μεταξύ των προτάσεων των υπολοίπων κομμάτων (ΔΗΜΑΡ, Χρυσή Αυγή και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) ώστε να αρθροιστούν, και μαζί με τους 11 ανεξάρτητους βουλευτές που μέχρι τώρα δήλωσαν ότι θα στηρίξουν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, να συμπληρωθεί ο αριθμός των 120 υπογραφών.
Η κυβερνητική εκπρόσωπος επανήλθε στο θέμα λόγω του ότι ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης εξέφρασε για μια ακόμη φορά τους φόβους του να σέρνεται επί μακρόν το θέμα  - μέχρι τον Οκτώβριο οπότε θα ξανανοίξει η Βουλή-  συνεπώς θα ήταν πιο συνετό να διεξαχθεί «εδώ και τώρα» η σχετική συζήτηση σε ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής.
Μάλιστα, κύκλοι της Βουλής εξέφραζαν σήμερα τον φόβο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να αρνηθεί να υπογράψει το τελικό νομοσχέδιο - αφού περάσει αύριο από τη Βουλή- συντηρώντας έτσι μια σημαντική εκκρεμότητα. Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, αν το νομοσχέδιο εγκριθεί και δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, δεν θα έχει κανέναν νόημα η συζήτηση των ενστάσεων των κομμάτων της αντιπολίτευσης τον Οκτώβριο.
Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του, επιχειρεί να εκμεταλλευτεί το κλίμα, ζητώντας από τον Πρωθυπουργό να θέσει το ζήτημα της αποκαλούμενης «μικρής ΔΕΗ», στην «κρίση του λαού».

 http://www.energypress.gr/news/reuma/Aysthro-mhnyma-Maximoy-sta-kommata-ths-antipoliteyshs-gia-th-mikrh-DEH

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News