Dei Energy News

Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

ΔΑΚΕ:ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ & Η ΔΕΗ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ


ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 7 μ.μ.



Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ & ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΙΜΕΣ ΑΞΙΕΣ
Η απόφαση της συγκυβέρνησης να προχωρήσει σε επίταξη των απεργών της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, επικαλούμενη την “Δημόσια τάξη” και την “δημόσια υγεία”, αποτελεί συνέχιση του ολισθηρού δρόμου που η κυβέρνηση του Γ.Α.Π. και των κηπουρών του επέβαλε στη χώρα μας, με την ΑΠΟΔΟΧΗ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ και ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ των μνημονίων, αφού πρώτα παραποίησε τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑ.Τ για το δημόσιο έλλειμμα.

Ο αγώνας των εργαζομένων στην μεγαλύτερη επιχείρηση του..
ελληνικού δημοσίου, της ΔΕΗ, είναι ένας αγώνας που δίδεται με όρους κοινωνίας και όχι συντεχνίας, μιας και το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και στοιχείο πολιτισμού και όχι εμπόρευμα των κερδοσκόπων και των πάσης φύσεως συμφερόντων.

Η επιβολή του αντιδημοκρατικού μέτρου της επίταξης και η αντισυνταγματική εφαρμογή του για πέμπτη φορά σε κλάδο εργαζομένων που αντιστέκεται στην μνημονιακή λαίλαπα, ξεπερνά κάθε ομοσπονδία και κάθε συνδικαλιστικό όργανο και προσλαμβάνει πολιτικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά.

Η απόφαση του Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για συνέχιση των κινητοποιήσεων με άλλες μορφές αγώνα, προήλθε έπειτα από τους εκβιασμούς και την τρομοκράτηση των απεργών για φυλάκιση και απόλυσή τους και από την νωχελική “συμπαράσταση” κάποιων παρατάξεων που την συνεννόηση του κινήματος σ’ αυτά τα ελάχιστα που πρέπει να συμφωνούμε, τα αναγάγουν σε μεθόδευση.

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ μέλη της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ “πλήρωσαν” τις προσωπικές αντιπαραθέσεις συνδικαλιστικών στελεχών, αλλά και πρακτικών κάποιων συνδικαλιστικών παρατάξεων, καθώς και την συνειδητή ολιγωρία τους.

Η ΓΣΕΕ, με ευθύνη συγκεκριμένων θεσμικών “παραγόντων”, για μια ακόμη φορά ήταν απούσα κατά την επίθεση που δέχθηκε μια ομοσπονδία της από την συγκυβέρνηση, και η απόφαση της Ε.Ε. αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων, μιας και περιορίζεται στην συμμετοχή της συνομοσπονδίας στο συλλαλητήριο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ την Τετάρτη ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου ξεπουλήματος της ΔΕΗ.

Η ΔΑΚΕ Ι.Τ. με αυτονόητη την υποχρέωσή της να υπηρετεί τον κόσμο της μισθωτής εργασίας, και να αντιδρά στην επίθεση που δέχεται, στα εργασιακά, μισθολογικά και δημοκρατικά του δικαιώματα, κατέθεσε στην Ε.Ε. της ΓΣΕΕ ολοκληρωμένη πρόταση στήριξης του αγώνα της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ με την πρόσκληση της συνομοσπονδίας προς όλους τους εργαζόμενους στο συλλαλητήριο της Τετάρτης, την διεξαγωγή κοινής συνέντευξης τύπου ΓΣΕΕ & ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για να αναδειχθούν οι πραγματικές προθέσεις της συγκυβέρνησης και παράλληλα προτείναμε να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας  για να του θέσουμε τα ζητήματα της αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς της συγκυβέρνησης, απέναντι στο σύνολο των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Ζητήσαμε ακόμα, να συγκροτηθεί ομόφωνα ή και κατά πλειοψηφία μέτωπο αγώνα και αντίστασης και εάν αυτό ήταν εφικτό να προκηρυχθεί 24ωρη απεργία για τα ζητήματα των Δημοκρατικών μας διεκδικήσεων, για το δικαίωμά μας στην απεργία, για το δικαίωμά μας στην επιβίωση.

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά δεν καταφέραμε να συνεννοηθούμε, δεν καταφέραμε να συμφωνήσουμε για να αντιμετωπίσουμε την ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε.

Για μια ακόμη φορά οι συνήθεις ύποπτοι φάνηκαν κατώτεροι των περιστάσεων λόγω της περιχαράκωσής τους, είτε σε κομματικές γραμμές, είτε σε προσωπικές στρατηγικές, είτε υπηρετώντας το σύστημα, είτε υπηρετώντας συνδικαλιστικούς τακτικισμούς που τελικά ζημιώνουν τους εργαζόμενους.

Σε ότι μας αφορά, θα συνεχίσουμε υπεύθυνα και σταθερά την προσπάθειά μας δίπλα στον κόσμο της εργασίας, μακριά από κομματικές γραμμές, έξω από υπόγειες διαδρομές, και πέρα από προσωπικές ιδιοτελείς επιδιώξεις.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 7 μ.μ.

ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ &
Η ΔΕΗ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ & ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΙΜΕΣ ΑΞΙΕΣ

                    ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News