Dei Energy News

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε τον εκβαρβαρισμό της κοινωνίας μας

Εκλογές ΣΠΤΜΤΕ 2012 - Ψηφοδέλτιο ΑΣΣΕ/ΔΕΗ & Ανεξάρτητοι Συνεργαζόμενοι

Τα νέα μέτρα μείωσης των συντάξεων, μείωσης του κατώτερου μισθού και κατάργησης των Συλλογικών συμβάσεων δίνουν χαριστική βολή σε ότι απέμεινε από τις κατακτήσεις δεκαετιών του εργατικού κινήματος και των δημοκρατικών μας θεσμών.


Ειδικότερα για εμάς τους εργαζόμενους στην ΔΕΗ, επιφυλάσσουν ακόμα χειρότερες ρυθμίσεις με την κατάργηση της μονιμότητας, την κατάργηση των Συλλογικών συμβάσεων, του ΚΚΠ και κάθε ρύθμισης καλύτερης από αυτές που ισχύουνστον ιδιωτικό τομέα.


Ακόμα, η πενιχρή εγγραφή στον προϋπολογισμό για την περίθαλψη, για φάρμακα και νοσοκομειακή περίθαλψη μας μετατρέπει σε ανασφάλιστους και η ακόμα μεγαλύτερη μείωση της κύριας και της επικουρικής σύνταξης οδηγεί πολλούς συναδέλφους μας στα πρόθυρα της εξαθλίωσης.


Τίποτα από αυτά που καταργούν δεν μας χαρίστηκε, όλα κατακτήθηκαν με αγώνες. Όλα μπορούμε να τα υπερασπισθούμε αρκεί να αποφασίσουμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.


Να απαιτήσουμε διαδηλώνοντας την αντίθεσή μας. Να συναντηθούμε και να μιλήσουμε, να φωνάξουμε και να διαμαρτυρηθούμε.
Την χρεοκοπία της χώρα μας την δημιούργησαν μαζί με τους δανειστές μας, δεν θα πληρώσουμε εμείς, να πληρώσουν όσοι ευθύνονται, να πληρώσει η πλουτοκρατία




ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ


Σε όλα αυτά τα προβλήματα τα εργοδοτικά και κυβερνητικά συνδικάτα συνηγορούσαν και συμφωνούσαν,


Τόσα χρόνια προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι το λιγότερο κακό είναι νίκη του συνδικαλιστικού κινήματος μέχρι που φθάσαμε εδώ.Έχουμε ένα σωματείο που τόσα χρόνια αντί να διεκδικήσει δυναμικά τα αιτήματα μας (χαμένος χρόνος, ανακλιμάκωση κ.α.)απλώς παρατηρούσε και παρέπεμπε τις λύσεις τους σε διάφορους δικηγόρους,νίπτοντας τας χείρας του, νομίζοντας ότι έκανε το χρέος του, οδηγώντας αγανακτισμένους συναδέλφους σε διαγραφές.


Σε όλα δε τα προβλήματα και τους αγώνες που κάνουμε είναι ουσιαστικά απών. Πέντε μήνες τώρα η ΓΕΝΟΠ έχει εξαγγείλει απεργιακά μέτρα για την εκτός έδρας μετακίνηση και ο σύλλογος μας δεν έκανε τον κόπο να ενημερώσει τα μέλη του ότι συμμετέχει στον αγώνα ,αδιαφορώντας για τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς που διαδίδουν ότι ο σύλλογος δεν έχει εξαγγείλει απεργιακά μέτρα.


Σε μια σειρά κινητοποιήσεων της ΓΕΝΟΠ ο σύλλογος ήταν απών, Μήπως δεν ανήκει στην ΓΕΝΟΠ; Τι νόημα έχουν τότε τα βαρυσήμαντα λόγια για ενότητα όταν πρώτα οι ίδιοι αποστασιοποιούνται;


Έχουν διχαστεί μεταξύ τους σε καλούς και κακούς της ΠΑΣΚΕ και σε εξαρτημένους ή ανεξάρτητους της ΔΑΚΕ και βάζουν τον κόσμο σε αυτή την λογική. Σας υπενθυμίζουμε ότι είναι οι ίδιοι άνθρωποι με τις ίδιες ιδέες και την ίδια παλιά στάση και πολιτική που μας έφεραν μέχρι εδώ.


Σας καλούμε λοιπόν


με την ψήφο σας να σταματήσετε αυτή την πορεία που μας έφθασε ως εδώ δείχνοντας εμπιστοσύνη σε νέα πρόσωπα που αγωνίζονται για μια άλλη πορεία








Στην επέλαση των ΒΑΡΒΑΡΩΝ απαντάμε με την ψήφο μας
ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ τους ΕΓΚΈΦΑΛΟΥΣ που σχεδιάζουν όλα αυτά στην βουλή
Και ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ τους ανεγκέφαλους στο συνδικαλιστικό κίνημα
που τόσα χρόνια τους στηρίζουν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News