Dei Energy News

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Απάντηση σε άδικη, άστοχη και αήθη επίθεση του ΠΑΜΕ στο ΣΕΕΝ «Εργατική Αλληλεγγύη»



Σε μια χρονική περίοδο που οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα πλήττονται βάναυσα από τη συνεχή επίθεση τρόικας, κυβέρνησης και ΕΕ είναι άστοχο και άκαιρο να ανταλλάσουμε ανακοινώσεις με το ΠΑΜΕ αντί να προσπαθούμε μαζί να οργανώσουμε την πάλη των εργαζομένων για να ξεφύγει από τη μέγγενη των μνημονίων και της στυγνής, ανελέητης εκμετάλλευσης! 
 Όμως αυτό δεν το διαλέξαμε εμείς!!! Εμείς οφείλουμε να απαντήσουμε στα πλαίσια του δημοσίου διαλόγου και της ανταλλαγής απόψεων στα πολιτικά ζητήματα που μπαίνουν από τη νέα ανακοίνωση του ΠΑΜΕ.
Σε ότι αφορά τη στάση του ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας μας καλύπτει απόλυτα η ανακοίνωση, λέει ότι δεν μπορούσε να κάνει προεδρείο γιατί σ αυτό θα έπρεπε να συμμετέχει και η Αυτόνομη Παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ, γι αυτό, παρότι το ΠΑΜΕ ήταν πρώτη δύναμη προτίμησε να παραδώσει το ΕΚΑ στην ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ και στην ΑΠ! Δηλαδή το ΠΑΜΕ μπορεί σε δεκάδες ομοσπονδίες, σε δεκάδες εργατικά κέντρα και εκατοντάδες πρωτοβάθμια σωματεία να συγκροτεί και να συμμετέχει στα προεδρεία με την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ αλλά με την Αυτόνομη Παρέμβαση δεν μπορεί να συμμετέχει γιατί αυτό το θεωρεί «αριστερή ενότητα»!!!
Σε ότι αφορά τις θέσεις μας για τη ΔΕΗ και την Ηλεκτρική Ενέργεια να τα εξηγήσουμε πάλι γιατί ο συντάκτης της ανακοίνωσης πιθανά λόγω πολιτικής απειρίας ή ανεπάρκειας δεν κατάλαβε ή αλλιώς σπεκουλάρει εσκεμμένα!
Λέμε «ΔΕΗ ενιαία, καθετοποιημένη, 100% στο δημόσιο με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο σε μια κατεύθυνση πλήρους κοινωνικοποίησης», δηλαδή επαναφορά όλων των μετοχών και όλων των κομματιών, Διευθύνσεων, θυγατρικών που έχουν ή θα έχουν δοθεί σε ιδιώτες! Παρακάτω λέμε Εθνικοποίηση ολόκληρου του ηλεκτρενεργειακού τομέα, που σημαίνει ότι θα περάσουν στην ιδιοκτησία του δημοσίου όλες οι ιδιωτικές μονάδες παραγωγής ρεύματος δίκτυα και ότι άλλο έχει σχέση με την ηλεκτρική ενέργεια!  Λέμε ξεκάθαρα, όχι στην απελευθέρωση, κανένας ιδιώτης στην ηλεκτρική ενέργεια!!!
Και όλα αυτά είναι στόχοι πάλης για το σήμερα (στόχοι που μπορούν να συνενώσουν ευρύτερα τμήματα των εργαζομένων και της κοινωνίας) και όχι σε μια άλλη κοινωνία όπου έτσι κι αλλιώς όλα τα κοινωνικά αγαθά θα είναι κοινωνικοποιημένα άρα το προϊόν που παράγεται θα είναι κτήμα ολόκληρης της κοινωνίας!
Ελπίζουμε αυτή τη φορά να έγινε αντιληπτό και να σταματήσει αυτή η κατά συρροή, άγαρμπη διαστρέβλωση των θέσεων και των αρχών μας.
Για τον Φωτόπουλο δεν είμαστε υπεύθυνοι εμείς να απαντήσουμε αυτό μπορεί να το κάνει ο ίδιος! Εμείς καλέσαμε τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ να μας πει τις θέσεις τις ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ σε μια εκδήλωση που ήταν προσκαλεσμένος και ο αντιπρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ο οποίος είναι εκλεγμένος με το ΠΑΜΕ και δέχτηκε να συμμετέχει αλλά λόγω υποχρεώσεων μας είπε ότι θα τον αντικαταστήσει κάποιος από την περιοχή (Που να ήξερε ότι θα τους «έκοβε» η καθοδήγηση της περιοχής)! Αυτή η εκδήλωση ήταν η αιτία για να μας κάνει το ΠΑΜΕ αυτή την προβοκατόρικη επίθεση! (η επίθεση έγινε από το ΠΑΜΕ προς το Συνδικάτο μας και αναγκαστήκαμε να απαντήσουμε γι αυτό και ο τίτλος της ανακοίνωσης του ΠΑΜΕ αποτελεί ένα τεράστιο ψέμα αφού προσπαθεί να παραστήσει το θύμα ενώ είναι ο θύτης).
 Επίθεση σε ένα συνδικάτο (που πιθανά με λάθη και αδυναμίες) δίνει από την ίδρυσή του έναν τίμιο, ταξικό αγώνα χωρίς διαπλοκές και αλισβερίσια και δέχεται επιθέσεις από ολόκληρο το πολιτικό και συνδικαλιστικό κατεστημένο της περιοχής και όχι μόνο! Μακάρι συνάδελφοι του ΠΑΜΕ αυτή τη μαχητικότητα και το μίσος που δείχνεται ενάντια στο συνδικάτο μας να το διοχετεύσετε εκεί που πραγματικά είναι ο ταξικός και ο εσωταξικός αντίπαλος!
Εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά τι είναι συνδικάτο, τι είναι παράταξη και τι είναι κόμμα (άλλοι βάζουν τα συνδικάτα να προτείνουν για λύση σε όλα τα δεινά τη «λαϊκή εξουσία» που είναι στρατηγική του Κόμματος και τη νομαρχιακή επιτροπή του Κόμματος να διαμαρτύρεται για τα ακατάλληλα unimoc στα ορυχεία)  και δε νομίζουμε ότι για να χρησιμοποιήσεις φράσεις ή γραπτά του Λένιν πρέπει να είσαι κόμμα και μάλιστα «Λενινιστικό»! Μπορούν και οφείλουν τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι να μελετούν και να χρησιμοποιούν γραπτά του ΛΕΝΙΝ και δεν μπορεί κανένας να τα θεωρεί ως ατομική η κομματική του ιδιοκτησία!
Τέλος εμείς σαν συνδικάτο όχι μόνο δεν στραφήκαμε ποτέ εναντίον του ΠΑΜΕ αλλά επιδιώξαμε τη συνεργασία και συμμετείχαμε πολλές φορές σε δικές τους δραστηριότητες (συμμετοχή σε διαδηλώσεις, συμμετοχή στην επιτροπή για δημόσιο φορέα ενέργειας) και πάντα με ομόφωνες αποφάσεις του Δ.Σ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News