Dei Energy News

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Πυρκαγιά σε σταθμό της ΔΕΗ στη Φλώρινα

Σοβαρό πλήγμα για τη ΔΕΗ, σε μια περίοδο που μαστίζεται από προβλήματα, επέφερε η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στον πλέον σύγχρονο Ατμοηλεκτρικό Σταθμό της χώρας, αυτόν της Μελίτης στη Φλώρινα.

Η πυρκαγιά κατέστρεψε μεγάλο μέρος των ταινιοδρόμων τροφοδοσίας του σταθμού με λιγνίτη και μέρος του εξοπλισμού τους.
Η αποκατάσταση της ζημιάς θα είναι μια διαδικασία με μεγάλο κόστος σε χρήμα, αλλά και χρόνο. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ανθρώπων της ΔΕΗ, ο ΑΗΣ Μελίτης αναμένεται να τεθεί εκτός λειτουργίας για χρονικό διάστημα τουλάχιστον ενός μήνα, μέχρι να γίνει η προμήθεια και το στήσιμο νέων ταινιοδρόμων τροφοδοσίας, διάστημα κατά το οποίο το σύστημα της χώρας θα στερηθεί τα φθηνότερα 350 MW ηλεκτρικής ενέργειας που διαθέτει. Διευκρινίζεται, ωστόσο, ότι θέμα επάρκειας δεν τίθεται, αφού τα συγκεκριμένα 350 MW θα εξασφαλιστούν από άλλες πηγές.
Η φωτιά ξέσπασε από άγνωστη αιτία στις 12:30 χθες το μεσημέρι, σε τμήμα του ταινιοδρόμου που βρίσκεται εντός των εγκαταστάσεων.
Στον ΑΗΣ Μελίτης έσπευσαν συνολικά 6 οχήματα της Πυροσβεστικής με 14 άνδρες, από τις υπηρεσίες της Φλώρινας, της Πτολεμαΐδας και της Καστοριάς και χρειάστηκε να δώσουν πολύωρη μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ
 http://www.ethnos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News