Dei Energy News

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΝ. ΜΑΚΕΔ. & ΘΡΑΚΗΣ



ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
 ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΝ. ΜΑΚΕΔ. & ΘΡΑΚΗΣ
Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΓΙΝΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑ
 Με ένα δυναμικό ΟΧΙ, δομημένο κι αυτό στη λογική ότι μια ενδεχόμενη πώληση της ΔΕΗ θα επιφέρει μύρια δεινά σε πολλούς και βασικούς τομείς, στο ότι δεν μπορεί να πουληθεί ο δημόσιος πλούτος και στο ότι η Ελλάδα έχει το φθηνότερο ηλεκτρικό ρεύμα σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, το Περιφερειακό Συμβούλιο Κομοτηνής έδωσε τη δική του απάντηση στις προθέσεις για ξεπούλημα της μεγαλύτερης Βιομηχανικής Επιχείρησης της χώρας.
Παρόν στη συνεδρίαση του Π.Σ. ΑΜΘ και το προεδρείο του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ, που τοποθετήθηκε και ενημέρωσε το σώμα σχετικά.
Θυμίζουμε ότι μόλις πριν από έναν χρόνο, ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ επισκεπτόμενος τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ θέλησε να δώσει έναν περισσότερο επίσημο χαρακτήρα στη συνεργασία μεταξύ σωματείου και Περιφέρειας, μιας συνεργασίας που έχει σαν στόχο να διερευνηθούν, να μπουν σε διαβούλευση, να ταυτοποιηθούν ζητήματα και να αποσαφηνιστούν θέσεις και δυνατότητες πάνω σε θέματα που έχουν να κάνουν με τους λιγνίτες της Δράμας, το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΔΕΗ, τη δυνατότητα λειτουργίας Τηλεθέρμανσης ακόμη και για την πόλη της Κομοτηνής, αξιοποιώντας τη θερμική ενέργεια από τον ΘΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ και την πλήρη αξιοποίηση - χρήση των υδάτων από το συγκρότημα του Νέστου.
Με εκτενή ρεπορτάζ και συνεντεύξεις ο έντυπος και ηλεκτρονικός τύπος της Περιφέρειας κάλυψε τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα που είχε να κάνει με τη ΔΕΗ. Με τους χαρακτηριστικούς τίτλους: «Με το σύνθημα "Η πώληση της ΔΕΗ αφορά τους πολίτες και την κοινωνία και όχι τους εργαζόμενους" προσήλθε στο Π.Σ. το προεδρείο των εργαζομένων ΔΕΗ Σπάρτακος», «Οι εργαζόμενοι του σωματείου «Σπάρτακος» μίλησαν για τους κινδύνους που κρύβει η πώληση μονάδων της δημόσιας επιχείρησης, ζήτησαν απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου κατά του σχεδίου ξεπουλήματος, όπως έπραξαν δημοτικά συμβούλια, οι Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου», καθώς και «Προειδοποίηση για τις επιπτώσεις της ιδιωτικοποίησης της ενέργειας και ειδικότερα της υδροηλεκτρικής μονάδας στο Νέστο και του ΑΗΣ Κομοτηνής, μετέφερε στο Περιφερειακό συμβούλιο ΑΜΘ στην Κομοτηνή την Δευτέρα 15 Ιουλίου αντιπροσωπεία του Σωματείου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ΔΕΗ, «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ», τα τοπικά ΜΜΕ αναφέρθηκαν στην παρουσία του σωματείου, δείχνοντας παράλληλα ενδιαφέρον για την γενικότερη δραστηριότητα του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ σε Πανελλαδικό επίπεδο.
Μετά την Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, την Περιφέρεια της Πελοποννήσου, τους Δήμους της Δυτικής Μακεδονίας και τους Δήμους της Θράκης, το Π. Συμβούλιο Α.Μ. & Θράκης έβαλε τη δική του σφραγίδα στη «λίστα» που εκφράζει τη φωνή αντίδρασης για την πώληση της ΔΕΗ. Μια πώληση που ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ εξ’ υπαρχής πολεμά με μένος για το καλό των εργαζομένων, της επιχείρησης και των καταναλωτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News