Dei Energy News

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Μεθοδεύσεις καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ για την αποκρατικοποίηση ΑΔΜΗΕ


Την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ αλλά και τη μεθόδευση από την
πλευρά της κυβέρνησης της τοποθέτησης προσώπου για τη θέση του προέδρου-διευθύνοντος συμβούλου στον εν λόγω οργανισμό, ο οποίος δεν διαθέτει τα τυπικά προσόντα, αλλά ως ημέτερος, θα διευκολύνει τις διαδικασίες για την «ολοκληρωτική παράδοση της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα» καταγγέλλουν οι βουλευτές και υπεύθυνοι του τομέα Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Ευγενία Ουζουνίδου και Θανάσης Πετράκος.
Καταγγέλλουν επίσης ακόμη δύο αλλαγές μελών στο δ.σ. αλλά και αντικαταστάσεις προσώπων στο εποπτικό συμβούλιο του ίδιου οργανισμού, που είχαν την ίδια στόχευση.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη, με πράξη υπουργικού συμβουλίου, αποφασίστηκε η επιχείρηση «σαλαμοποίησης» της ΔΕΗ, που προβλέπει την ιδιωτικοποίηση του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) ώς το 2014 και τη διάσπαση της ΔΕΗ σε «μικρή» και «μεγάλη», με την πρώτη να αποκρατικοποιείται έως το 2015 και τη δεύτερη να πωλείται σε επενδυτές την ίδια χρονιά. Ειδικότερα, για τον ΑΔΜΗΕ προβλέπεται ο ιδιοκτησιακός διαχωρισμός μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, διά της εισόδου επενδυτή που θα αναλάβει σε πρώτη φάση το μάνατζμεντ αλλά και την απόκτηση ποσοστού έως και 49% της εταιρείας.
Οι δύο βουλευτές χαρακτηρίζουν πραξικοπηματική τη συγκεκριμένη πράξη και θυμίζουν τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά που τότε δήλωνε ότι «τα δίκτυα δεν πωλούνται».
Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«H ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και η αναξιοκρατία «χέρι – χέρι» ή πως ο σκοπός αγιάζει τα μέσα».
Με την πραξικοπηματική πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου της 24 Ιουλίου η μνημονιακή συγκυβέρνηση αποφάσισε την ολοκληρωτική παράδοση της ΔΕΗ και του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Παραχωρούν τουλάχιστον το 51% και το management του ΑΔΜΗΕ παρότι στις προγραμματικές δηλώσεις ο κ. Σαμαράς είχε τονίσει ότι «τα δίκτυα δεν πωλούνται». Για μια ακόμη φορά ο κ. Σαμαράς και η συγκυβέρνηση εξαπάτησαν τον Ελληνικό λαό.
Για να περάσει αυτή την καταστροφική πολιτική η συγκυβέρνηση χρειάζεται στα όργανα διοίκηση και της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ πειθήνια πρόσωπα τα οποία δεν θα αντιστέκονται στις εγκληματικές αποφάσεις της συγκυβέρνησης. Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση προχώρησε στην αλλαγή 3 μελών του Δ.Σ του ΑΔΜΗΕ το προηγούμενο διάστημα, καθώς και των μελών του Εποπτικού Συμβουλίου, χωρίς μάλιστα αυτά να διαθέτουν τα απαιτούμενα προσόντα. Στη συνέχεια μάλιστα, το διορισμένο Δ.Σ. αποφάσισε την τοποθέτηση ενός εκ των τριών στη θέση του προέδρου αλλά και του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΑΔΜΗΕ. Αυτές οι, εξόφθαλμα, αναξιοκρατικές μεθοδεύσεις που έχουν στόχο την διευκόλυνση  ιδιωτικοποίησης της εταιρείας είναι απαράδεκτες. Η συγκυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός, οφείλουν να απαντήσουν πως είναι δυνατόν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της πιο σημαντικής από επιστημονική και τεχνολογική άποψη του ομίλου της ΔΕΗ να μην διαθέτει ούτε τα στοιχειώδη προσόντα και μην έχει καμία σχέση με το αντικείμενο του ΑΔΜΗΕ. Οφείλουν να απαντήσουν πως συμβιβάζεται  οι σχολικοί φύλακες για να μην απολυθούν να χρειάζονται τουλάχιστον μεταπτυχιακό και για την Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΑΔΜΗΕ να αρκεί πτυχίο τεχνολογίας πετρελαίου από το ΤΕΙ Καβάλας.
Θερμά συγχαρητήρια κύριοι της Κυβέρνησης για την αξιοκρατία που προωθείτε!!!
Προειδοποιούμε την μνημονιακή συγκυβέρνηση ότι δεν έχει κανένα δικαίωμα να εκχωρήσει σε ιδιώτες τις βασικές εθνικές υποδομές και να ξεπουλήσει τη ΔΕΗ και τον ΑΔΜΗΕ. Όσες αναξιοκρατικές μεθοδεύσεις και να κάνει για να επιταχύνει το ξεπούλημα της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ δεν θα τα καταφέρει. Θα μας βρουν μπροστά τους. Δεν θα επιτρέψουμε και δεν θα αφήσουμε στα νύχια των αχόρταγων τοκογλύφων και των υποτακτικών κυβερνήσεων να εκποιήσουν και να λεηλατήσουν τη μεγαλύτερη βιομηχανική επιχείρηση της χώρας. Τονίζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσουμε τετελεσμένα. Η ΔΕΗ και ο ΑΔΜΗΕ πρέπει να είναι 100% δημόσια και τέτοια θα γίνουν όταν ο λαός με τους αγώνες και την ψήφο του αναδείξει το ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News