Dei Energy News

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΕΡΓΙΑ 19 και 20 ΟΚΤΩΒΡΗ. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ! ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ!


http://seenerga.wordpress.com/

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΛΑΟΥ
 ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ – ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ – ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ
 ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΙΚΑ!

ΑΠΕΡΓΙΑ 19 και 20 ΟΚΤΩΒΡΗ. ΟΛΟΙ στις Πλατείες
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, μαζί με τους υποστηριχτές τους Ν.Δ.- ΛΑΟΣ- Μπακογιάννη, στο όνομα του χρέους και των ελλειμμάτων, ξεζουμίζουν την εργαζόμενη πλειοψηφία, για την «σωτηρία» του κεφαλαίου, των τραπεζών και των τοκογλύφων δανειστών. Χρησιμοποιούν την κρίση «ως ευκαιρία» να παραδώσουν την μισθωτή εργασία φτηνό εργαλείο στην ακόρεστη δίψα του κεφαλαίου για κέρδη
è Το μισθολόγιο – φτωχολόγιο φέρνει νέες, τεράστιες περικοπές μισθών και διάλυση των εργασιακών σχέσεων.
è Νέες μειώσεις στις συντάξεις πείνας
è Φοροεπιδρομή ενάντια στους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους και το λαό ενώ μειώνουν ακόμα περισσότερο τη φορολογία των Βιομηχάνων και των κρατικοδίαιτων αεριτζήδων.
è Η «εργασιακή εφεδρεία-απόλυση» προσθέτει κι άλλες απολύσεις, στο 1 εκατομμύριο και πλέον ανέργους.
è Καταργούν τις Συλλογικές Συμβάσεις και επιβάλουν εργασιακή ζούγκλα με αποχαλίνωση της εργοδοτικής τρομοκρατίας, απολύσεις, ανεξέλεγκτη μείωση και μη καταβολή μισθών, κυριαρχία της μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης.
è Διαλύουν και τα τελευταία απομεινάρια δημόσιας υγείας, παιδείας, κοινωνικής ασφάλισης, ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία.
è Τρομοκρατία! Άγρια καταστολή των εργατικών και λαϊκών αγώνων

ΔΕΗ ΔΙΑΛΥΜΕΝΗ-ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.
ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ. 
ΡΕΥΜΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ
ΠΕΤΣΟΚΟΜΜΑ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ
Η ΔΕΗ βγαίνει στο σφυρί! Λιγνιτικές, Υδροηλεκτρικές μονάδες και ορυχεία ξεπουλιούνται «αντί πινακίου φακής. Η Μεταφορά και η Διανομή περνάει στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Οι μισθοί πετσοκόβονται είτε με την ένταξη στο Νέο μισθολόγιο είτε με την τροπολογία εξαίρεσης και μείωσης συνολικά 35% των μισθών και την κατάργηση επιδομάτων.

Το ασφαλιστικό διαλύεται! Καταργούνται ή υπολειτουργούν τα μικροβιολογικά και ακτινολογικά εργαστήρια, δεν πληρώνονται φάρμακα και ιατρικές εξετάσεις, 3.000 συνταξιούχοι περιμένουν μάταια το εφάπαξ που πετσοκόβεται, ετοιμάζονται να κάνουν στάση πληρωμών στις κύριες και επικουρικές συντάξεις για Νοέμβριο και Δεκέμβριο!
Αποτελεί μέγιστη προδοτική συμφωνία ΓΕΝΟΠ και κυβέρνησης για εξαίρεση και μας ξεκόβει από τον αγώνα του συνόλου των εργαζομένων του δημοσίου και των ΔΕΚΩ!  Η αλήθεια είναι ότι ουδόλως εξαιρεθήκαμε. Το νομοσχέδιο προβλέπει ένα ακόμα ισχυρό ψαλίδισμα στις αποδοχές μας, ώστε να μειωθούν τουλάχιστον κατά 35% από εκείνες του 2009, δηλ. νέα μείωση περίπου 18% Επίσης, καταργείται το επίδομα συζύγου και συρρικνώνεται το επίδομα παιδιών. Παρ’ όλ’ αυτά, σήμερα ορισμένοι στο Συνδικαλιστικό κίνημα της ΔΕΗ πανηγυρίζουν!
Επικροτούμε τις δυναμικές κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ (οι οποίες πρέπει να συνεχιστούν και να ενταθούν) για να μην εκτυπωθούν – να μην εισπραχθούν τα χαράτσια από το λογαριασμό της ΔΕΗ, να μην κοπεί το ρεύμα σε κανέναν μισθοσυντήρητο, άνεργο κλπ γιατί συνδέει το σ.κ της ΔΕΗ με τους άλλους εργαζόμενους και το λαό.
Καταγγέλλουμε στους εργαζόμενους  και στο λαό την ηγεσία του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ και των μελών του Δ.Σ της ΓΕΝΟΠ  που σε διατεταγμένη υπηρεσία κατά εντολή Βενιζέλου – Κουκουλόπουλου και λειτουργώντας ως «Πέμπτη Φάλαγγα» στο συνδικαλιστικό κίνημα της ΔΕΗ βγήκαν δημόσια να διαφοροποιηθούν από τη ΓΕΝΟΠ καλώντας τους εργαζόμενους να απέχουν από τις καταλήψεις.
Καλούμε τους εργαζόμενους να εγκαταλείψουν μαζικά αυτά τα συνδικάτα που ακόμα και σ αυτή την λυσσαλέα επίθεση που δέχονται σήμερα οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να ασκούν κυβερνητικό συνδικαλισμό.

ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΝ ΔΕΝ ΦΥΓΟΥΝ
Να οργανώσουμε την ενότητα και τους αγώνες μας. Με μαζικές συνελεύσεις σε κάθε χώρο δουλειάς. Να ξεπεράσουμε τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες, που αποφάσισαν πανεργατική απεργία ένα μήνα μετά την εξαγγελία των μέτρων, «κλείνοντας το μάτι» στην πολιτική της λεηλασίας, την ώρα που πολλοί κλάδοι προχωράνε σε αγώνες διάρκειας. Για αυτό χρειάζεται να συντονιστούμε όλα τα αγωνιστικά σωματεία και ομοσπονδίες, οι κλαδικοί συντονισμοί, οι επιτροπές ανέργων και όλοι όσοι παλεύουν για την ανατροπή της επίθεσης, σε έναν οριζόντιο διακλαδικό συντονισμό απέναντι στον κοινό εχθρό.
- Δεν πληρώνουμε το χρέος και την κρίση. Παύση πληρωμών -διαγραφή του χρέους, εθνικοποίηση των τραπεζών με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο, πάγωμα έως και διαγραφή όλων των δανείων των εργαζομένων.
- Αρνούμαστε την πληρωμή όλων των χαρατσιών και των κεφαλικών φόρων.
- Αξιοπρεπείς μισθοί και συντάξεις, μείωση των ωρών εργασίας και των ορίων συνταξιοδότησης.
- Δημόσια και δωρεάν παιδεία, υγεία, πρόνοια, συγκοινωνίες, δημοτικές υπηρεσίες.
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ σε κυβέρνηση, κεφάλαιο, τράπεζες, ΕΕ, ΔΝΤ. ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ παιδεία, υγεία, δημόσια περιουσία, κοινωνικά αγαθά. ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, την κρίση και το χρέος τους.
ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ -ΕΕ- ΔΝΤ- ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ

ΔΕΗ 100% ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΕΤΣΟΚΟΜΜΑ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ
ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΕΙ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ Η ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News