Dei Energy News

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Από τις κόντρες συνδικαλιστών «πνίγηκε» η κατάληψη στη ΔΕΗ

Στις εσωτερικές «έριδες» των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ και στην ιδιότυπη «κόντρα» που έχουν οι εργαζόμενοι του Βόρειου και του Νότιου Συστήματος πνίγηκε χθές η κατάληψη του κτηρίου όπου εκδίδονται οι λογαριασμοί της ΔΕΗ.

Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ, που πραγματοποίησαν χθες και 20λεπτη «μπούκα» στο γραφείο του προέδρου της ΔΕΗ, Αρθούρου Ζερβού, δίνουν τώρα ραντεβού στα σπίτια όσων πολιτών δεν πληρώσουν τους λογαριασμούς και εκδοθεί εντολή διακοπής της ηλεκτροδότησής τους.
Η δυναμική τέτοιων αντιδράσεων μένει να αποδειχθεί στην πράξη, καθώς η πρώτη απόπειρα επίδειξης πυγμής εκ μέρους των συνδικαλιστών στο όνομα των πολιτών είχε τη δυναμική φωτοβολίδας.
Ηδη από χθες οι εκτυπωτικές μονάδες της ΔΕΗ στο Μοσχάτο ξαναπήραν μπροστά και τυπώνουν τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς με το ειδικό τέλος ακινήτων, η αποστολή των οποίων θα ξεκινήσει τα επόμενα 24ωρα, πιθανόν το Σάββατο ή τη Δευτέρα.
Το άδοξο τέλος των κινητοποιήσεων «σφύριξε» χθες ο πρόεδρος του πανίσχυρου Σωματείου «Σπάρτακος» (το δεύτερο μεγαλύτερο μετά την αθηνοκεντρική ΕΤΕ ΔΕΗ) και μέλους της Ομοσπονδίας, Γιώργος Αδαμίδης, ο οποίος ζήτησε από τους συναδέλφους του να σταματήσουν την κατάληψη, προσδίδοντάς της μάλιστα συμβολικό χαρακτήρα.
Λίγο νωρίτερα η ΔΕΗ είχε προειδοποιήσει ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά των
συνδικαλιστών, ενώ ανακοίνωσε ότι αν συνεχιζόταν η κατάληψη, θα απευθυνόταν σε ιδιωτικές εταιρείες για να τυπώσουν και να αποστείλουν τους λογαριασμούς. Οι προσπάθειες του προέδρου της ΓΕΝΟΠ, Νίκου Φωτόπουλου, να κινητοποιήσει περισσότερους εργαζόμενους της ΔΕΗ στο μπλόκο δεν είχαν αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News