Dei Energy News

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

ETE-ΔΕΗ:Με διαδικασίες εξπρές η εφαρμογή του “ΕΝΙΑΙΟΥ ΦΤΩΧΟΛΟΓΙΟΥ”


Η κυβέρνηση έχοντας προ πολλού ξεπεράσει τις κόκκινες γραμμές που η ιδία έβαζε, προχωρά ακάθεκτη στην εφαρμογή όσων της υπαγορεύουν οι διεθνείς κερδοσκόποι.

Δεν υπάρχουν εξαιρέσεις, είμαστε όλοι στον «πάγκο του χασάπη». Η νέα εισοδηματική λεηλασία, που από κοινού Κυβέρνηση και Τρόικα δρομολογούν για το σύνολο των εργαζομένων στο Δημόσιο, πέρασε  και το κατώφλι των Εισηγμένων ΔΕΚΟ.

Οεντολοδόχος νομοθέτηςδεν κάνει διακρίσεις. Αντιθέτως συμπεριέλαβε και το σύνολο των εργαζόμενων της ΔΕΗ στο σχέδιο νόμου που σαρώνει τις μισθολογικές κατακτήσεις δεκαετιών και οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους στο περιθώριο της εργασιακής εφεδρείας.

Συγκεκριμένα: Με ρύθμιση που εντάχθηκε την τελευταία στιγμή στοπολυνομοσχέδιο καρμανιόλαπεριλαμβάνονται στις διατάξεις του νέου μισθολογίου και οι 70.000 περίπου εργαζόμενοι των ΔΕΚΟ, καθώς και των Τραπεζών όπου συμμετέχει το Δημόσιο, οι οποίοι αναμένεται να δεχτούν μειώσεις έως και 50%, καταργώντας παράλληλα τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Με απλά λόγια, μετά το ολοκληρωτικό ξεχαρβάλωμα του στενού Δημοσίου Τομέα, ακολουθεί η εργασιακή διάλυση των Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών. Πως άλλωστε θα πριμοδοτηθούν τα κέρδη τωνΝΕΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ”,  αν προηγουμένως δεν εξασφαλιστεί δια νόμου το χαμηλό εργασιακό κόστος;

Ή όλοι μαζί θασωθούμεή όλοι μαζί θακαταποντιστούμε”.

Η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για την ανασύνταξη του Δημοσίου Τομέα. Χρησιμοποιεί διχαστικές αναφορές σεπρονομιούχους και ρετιρέ για να αποτρέψει την δημιουργία κοινωνικού μετώπου, ενάντια στην ληστρική επιδρομή των λαϊκών εισοδημάτων. Επιστρατεύει την άθλια προπαγάνδα για να κόψει από όλους, συμπιέζοντας την κοινωνία σε μία άνευ προηγουμένου ανέχεια.

Ενδεικτική των προθέσεων, η πίεση που ασκείται για παράδοση της τελευταίας γραμμής άμυνας των εργαζόμενων του Ιδιωτικού Τομέα, της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε.. Βάζουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων την κατάργηση της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε, που ουδεμία σχέση έχει με τα δημοσιονομικά μεγέθη της χώρας.

Συναδέλφισσες - συνάδελφοι: Μας γυρίζουν έναν αιώνα πίσω.  Μπροστά σ΄ αυτή την πραγματικότητα κανείς δεν μπορεί να ερμηνεύει με διαφορετικό τρόπο τις κυβερνητικές προθέσεις.

Η εφαρμογή του ΕΝΙΑΙΟΥ ΦΤΩΧΟΛΟΓΙΟΥ και τηςΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ θα καθορίσει το τοπίο για τα επόμενα χρόνια, (τις εργασιακές σχέσεις, τις αμοιβές, την ποιότητα ζωής και τελικά, το μέλλον και την προοπτική της  Επιχείρησης.

Στη βάση αυτή, καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε διαρκή ετοιμότητα, έναντι των επιθέσεων που δέχεται το εργατικό εισόδημα. Σε διαρκή συστράτευση και αγώνα, προκειμένου να μπουν οι βάσεις για την ακύρωση του επαίσχυντου Μνημονίου, που στραγγαλίζει την κοινωνία και την αξιοπρέπειά μας.

Είμαστε σε θέση μάχης.

Λέμε ΟΧΙ στις φιλελεύθερες συνταγές Κυβέρνησης & Τρόικας. Αντιστεκόμαστε στην αντικοινωνική λαίλαπα που οδηγεί στον κατακερματισμό και την διάλυση του κοινωνικού ιστού της χώρας.

Λέμε ΟΧΙ στην πολιτική, που δίνει συγχωροχάρτι στους επίορκους, τους καταχραστές του δημοσίου χρήματος και τους υπεύθυνους της κρίσης.

Βάζουμε STOP στην πολιτική που ξεπουλά το δημόσιο πλούτο της χώρας και επιβάλλει στους αδύναμους να πληρώσουν την κρίση.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ λέμε ΟΧΙ στη λεηλασία των κοινωνικών
και οικονομικών μας κατακτήσεων.

  ΟΧΙ στο νέο μισθολόγιο - φτωχολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία.
ΟΧΙ στα αντιλαϊκά μετρά που εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους, απαξιώνουν την μισθωτή εργασία, βαθαίνουν στην ύφεση και αυξάνουν την ανεργία.

Η Ελλάδα του 2011, δεν είναι μεσαιωνική δουλοπαροικία.

Οι Έλληνες, δεν θα γίνουν οι νεόπτωχοι της Ευρώπης.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΤΕ/ΔΕΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News