Dei Energy News

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Μειοδότης η ΤΕΡΝΑ για την Πτολεμαΐδα 5

Άνοιξαν σήμερα το πρωί από τη ΔΕΗ και εξετάζονται οι προσφορές για το διαγωνισμό κατασκευής της νέας λίγντικής μονάδας Πτολεμαΐδα 5. Σύμφωνα με πηγές της αγοράς, η οικονομικότερη προσφορά προέρχεται από την κ/ξ ΤΕΡΝΑ- Hitachi.

Ο διαγωνισμός μετά από εννέα συνεχείς μεταθέσεις της ημερομηνίας υποβολής, ξεκίνησε στα τέλη Ιουνίου όταν και κατέθεσαν προσφορές δύο κοινοπραξίες, η κοινοπραξία ΤΕΡΝΑ- Hitachi και η κοινοπραξία Alstom - METKA- DAMCΟ Energy.

Η νέα μονάδα, βάσει προδιαγραφών του διαγωνισμού, προβλέπεται να διαθέτει εξοπλισμό της πλέον
σύγχρονης τεχνολογίας και να υποκαταστήσει παλιές, ρυπογόνες και υψηλού λειτουργικού κόστους μονάδες. Το έργο, προϋπολογισμού 1,3 δισ. ευρώ, θα εγκατασταθεί σε απόσταση περίπου 4 χιλιόμετρα από τον υφιστάμενο ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, δηλαδή 8 χιλιόμετρα από την πόλη της Πτολεμαΐδας και 20 χιλιόμετρα από την πόλη της Κοζάνης.

Πληροφορίες θέλουν την κ/ξ της ΤΕΡΝΑ να έχει καταθέσει προσφορά 1,39 δισ. ευρώ για ισχύ μονάδας 660 MW, ενώ η κ/ξ ALSTOM-ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ-ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΥ φέρεται να έχει καταθέσει προσφορά στα 1,56 δισ. ευρώ για μονάδα 599 MW. Σύντομα αναμένονται ανακοινώσεις από τη ΔΕΗ.
 
Από το capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News