Dei Energy News

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

ΓΔΥΣΑΝΕ ΤΟ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΣΤΟ ΜΑΡΜΑΡΙ ΕΥΒΟΙΑΣ

 KΛΟΠΕΣ ΧΑΛΚΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΡΥΣΤΟ
Η λεηλασία στο αιολικό πάρκο της ΔΕΗ Ανανεώσιμες που βρίσκετε στο Μαρμάρι  και ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2012 συνεχίζετε με ξέφρενους ρυθμούς.
Το πάρκο του Μαρμαρίου έγινε στόχος κλοπής  για  πολλοστή φορά την προηγούμενη εβδομάδα.
Οι κλέφτες πλέον δεν αρκούνται μόνο στο χαλκό από τα καλώδια που σχεδόν τα έχουν πάρει όλα, αλλά συνεχίζουν και με κλέψιμο χαλκού από τους μετασχηματιστές που βρίσκονται στις κολόνες της ΔΕΗ μέσα στο πάρκο.
Σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πληροφορίες  η αποκατάσταση  των  ζημιών  στο συγκεκριμένο πάρκο σε περίπτωση επισκευής  θα ξεπέρναγε το ποσό των  500.000 ευρώ ---- Μισό Εκατομμύριο ευρώ ----, μιλάμε για χρήματα μέρος των οποίων έχουμε πληρώσει όλοι οι φορολογούμενοι πολίτες.


Σύμφωνα με πληροφορίες του In-karystos, για οικονομικούς λόγους, δεν επιτρέπεται στον μοναδικό υπάλληλο του πάρκου να μεταβαίνει σε αυτό τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, κάτι που δημιουργεί ευλόγα ερωτήματα.
Προσπαθήσαμε να έρθουμε σε επαφή με τον συγκεκριμένο εργαζόμενο, τυγχάνει να είναι ο αντιπρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καρύστου, ο οποίος  ούτε επιβεβαίωσε αλλά ούτε και διέψευσε τις πληροφορίες μας.
Συγκεκριμένα, ο κ. Δρόσος Κωνσταντίνος, αρκέστηκε να μας απαντήσει ότι προς το παρόν δεν μπορεί να μας πει οτιδήποτε για υπηρεσιακά θέματα και για ότι έχει να κάνει με τις κλοπές στο αιολικό πάρκο Μαρμαρίου έχει ενημερώσει το Αστυνομικό Τμήμα Καρύστου  και την υπηρεσία του.


 Από τις εκατοντάδες ανεμογεννήτριες που βρίσκονται  στη περιφέρεια  μας μόνο το συγκεκριμένο πάρκο  που ανήκει στην ΔΕΗ  είναι το μόνο που βρίσκεται σε μη λειτουργία  πάνω από ενάμιση χρόνο με τεράστιες απώλειες εσόδων για τους δημότες μας. 
   Από όσα γνωρίζουμε στο συγκεκριμένο πάρκο είναι να   αντικατασταθούν  οι   17 ανεμογεννήτριες παλαιάς τεχνολογίας (είναι από τα πρώτα αιολικά  πάρκα της Εύβοιας) και να μπουν 6 νέες ίδιας ισχύος ώστε να απελευθερωθεί και  μεγάλος χώρος  στη πλαγιά του Μαρμαρίου. 
Μήπως  είναι  πλέον  καιρός η ΔΕΗ  Ανανεώσιμες να σταματήσει τα μεγάλα λόγια  και να  κάνει πράξη τις εξαγγελίες της για  επενδύσεις  στις ΑΠΕ?, η μήπως σκόπιμα κωλυσιεργεί για ακόμα μια φορά  ώστε να  μπορούν οι ιδιώτες  ανενόχλητοι να κάνουν τις επενδύσεις τους  και η  ΔΕΗ Ανανεώσιμες να μένει ουραγός στον τομέα των αιολικών ?

Από πληροφορίες που έχουμε,  μετά την τοποθέτηση  του νέου  Διευθύνοντος Συμβούλου στη ΔΕΗ Ανανεώσιμες και έπειτα από δίκες του πρωτοβουλίες  αναμένονται σύντομα  εξελίξεις  στην περιοχή μας.
Θα προσπαθήσουμε να σας  έχουμε ενημέρωση πάνω στο θέμα αυτό που αφορά άμεσα  την περιοχή μας.

Οι φωτογραφίες  είναι τραβηγμένες κατά την διάρκεια των κλοπών από το in-karystos και σε αυτές αποτυπώνεται μέρος της ζημιάς που έχει προκληθεί στο αιολικό πάρκο Μαρμαρίου. Σημειωτέον ότι κατά την προσέγγιση μας στο χώρο δεν υπήρχε κανένα απαγορευτικό ή έστω κάποια σήμανση που να ενημερώνει για την είσοδο σε αιολικό πάρκο.
Οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News