Dei Energy News

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Αποχωρήσεις από την ΠΑΣΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ

Ανακοίνωση της «Αδέσμευτης Κίνησης Εργαζόμενων ΔΕΗ»

http://www.kozan.gr/?p=98395
deioxtaminaΣυναδέλφισσες Συνάδελφοι
Η ακραία νεοφιλελεύθερη μνημονιακή πολιτική που εφαρμόζεται σήμερα στη χώρα μας, με την ευθύνη να βαραίνει την τρικομματική κυβέρνηση, έχει φέρει την κοινωνία σε επίπεδα εξαθλίωσης και τους εργαζόμενους σε απόγνωση καθώς επιβάλλονται στο να υπομένουν την εξανέμιση των εισοδημάτων τους, τις μειώσεις μισθών, την κατάργηση δικαιωμάτων την ώρα μάλιστα που οι φορολογίες αυξάνονται συνεχώς.
Κεκτημένα εργατικά δικαιώματα, δικαιώματα που αποκτήθηκαν με αιματοχυσίες ανά τους αιώνες, καταργήθηκαν και καταργούνται με εξωφρενική ευκολία, οδηγώντας μας σε έναν εργασιακό μεσαίωνα όπου οι εργαζόμενοι στέκονται απροστάτευτοι και έρμαια στις διαθέσεις και προθέσεις της εργοδοσίας.
Απέναντι σε αυτή τη βάρβαρη και αντιλαϊκή πολιτική (που κατέστησε τη χώρα μας θύμα των διεθνών τοκογλύφων) δυστυχώς η στάση και αντίδραση του συνδικαλιστικού κινήματος χαρακτηρίστηκε από ολιγωρία και αδυναμία καθώς δεν κατέστη εφικτό να αποτρέψει τα μέτρα που τελικώς επιβλήθηκαν στο πλαίσιο των μνημονιακών πολιτικών. Πολιτικών  που παγιώθηκαν με τρόπο αντιδημοκρατικό και αυταρχικό και θέλουν, την τρόικα να διατάζει και την κυβέρνηση να εκτελεί χωρίς να αντιδρά ουσιαστικά.
Εξ αρχής, το Συνδικαλιστικό κίνημα όφειλε να δημιουργήσει αρραγές μέτωπο απέναντι και ενάντια στις προτιθέμενες πολιτικές και τακτικές αποσοβώντας τα χειρότερα.  Εμποδίζοντας όλα αυτά που σήμερα ρημάζουν τη ζωή μας και έχουν υποθηκεύσει το μέλλον των παιδιών μας.
Σήμερα που βιώνουμε ολοκληρωτικά την δυσμένεια των καταστάσεων, είναι η πιο κατάλληλη ώρα να μιλήσουμε για αξίες όπως η συναδελφικότητα, η αλληλεγγύη, οι κοινωνικοί και ταξικοί αγώνες. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Ή θα σωθούμε όλοι μαζί ή όλοι μαζί θα καταστραφούμε. Η λογική της συντεχνίας όχι απλά πρέπει, αλλά επιβάλλεται να περάσει στο περιθώριο. Ανεπιστρεπτί.
Εμείς, οι υπογράφοντες αυτό το κείμενο δηλώνουμε ότι διαχωρίζουμε τη θέση μας από την παράταξη της ΠΑΣΚΕ και αποχωρούμε από τους κόλπους της για λόγους καθαρά πολιτικούς και συνδικαλιστικούς. Μέλημα, μέριμνα και έγνοια μας είναι αποκλειστικά και μόνο η ανατροπή της υφιστάμενης πολιτικής κατάστασης και η δημιουργία ενός μετώπου που θα ανατρέψει το υπάρχον σκηνικό και θα αποκαταστήσει σταδιακά όλα αυτά που χάθηκαν.
Η παράταξη της ΠΑΣΚΕ όπως εξάλλου και οι άλλες παρατάξεις που οι ιδεολογικές τους προσεγγίσεις πηγάζουν από τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, δεν έχουν ούτε τη διάθεση ούτε και τη θέληση να απαλλαγούν από το βραχνά καθώς αρκούνται και αρέσκονται μόνο να «αντιδρούν» και να «κινητοποιούνται» για τους τύπους (και για τον τύπο), χωρίς να επιδιώκουν ουσιαστικό αποτέλεσμα. Ταυτόχρονα, αποδυναμώνουν το συνδικαλιστικό κίνημα που σε διαφορετική περίπτωση θα είχε δυνατό, αποτελεσματικό λόγο και δυναμική.
Καλούμε λοιπόν τους συναδέλφους να πλαισιώσουν τον αγώνα μας για να μπορέσουμε να επαναφέρουμε τη δυναμική και να δώσουμε και πάλι στα συνδικάτα τα εφόδια που απαιτούνται προκειμένου  από νέα, υγιή βάση, να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα και να προστατέψουμε τους εργαζόμενους.
Πρόθεσή μας είναι να ενώσουμε τη διάθεση και τη δύναμή μας με όλους όσους προσεγγίζουν την πολιτική και το συνδικάτο με τη φιλοσοφία που μας διέπει. Μία φιλοσοφία που εναντιώνεται, δε συμβιβάζεται και που, πάνω από όλα, παρακινεί την προσπάθεια και όχι τον εφησυχασμό.

Για την «Αδέσμευτη Κίνηση  Εργαζόμενων ΔΕΗ» :
Καραμπίκας Θεοφάνης             Οργανωτικός Γραμματέας
Μισαϊλίδης Ευθύμιος                Πρόεδρος Σω.Π Σκληρών  Ν/Π
Παπαδόπουλος Βασίλειος         Πρόεδρος Σω.Π   Κ/Π
Φανιάδης Νικόλαος                   Γραμματέας Σω.Π  ΚΕΓΕ/ΠΦ
Πουτακίδης Αριστοτέλης          Αντιπρόεδρος Σω.Π  Αμυνταίου
Ευγενίδης Ιορδάνης
Νάτσης Θεόδωρος
Πασαλίδης Κωνσταντίνος

1 σχόλιο:

  1. TO NEO KINHMA EΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΗ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΟΤΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΙΝΗΣΙΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ.ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ, ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΜΙΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΜΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΥΣ, ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΠΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΑ.ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΘΕΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΔΟΣΙΛΟΓΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News