Dei Energy News

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Μήνυμα «ενότητας» όχι όμως με βάση τα δικά μας συμφέροντα αλλά στην γραμμή που έχουν χαράξει τα μονοπώλια


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ"
(ΠΑΜΕ ΔΕΗ)

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ , για χρόνια επικεφαλής της ΠΑΣΚΕ στην ΓΕΝΟΠ και από τους ιδρυτές του Ε.ΜΕΙ.Σ στην ΓΣΕΕ απευθύνει «πρόσκληση» σε όλες τις παρατάξεις για την δημιουργία ενιαίου ψηφοδελτίου για τις εκλογές των εκπροσώπων στα ΔΣ των ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ.
Δεν θα μας παραξένευε αν η πρόσκληση αφορούσε την ΔΑΚΕ, ΣΑΔ(ΣΥΡΙΖΑ) γιατί είναι γνωστό σε όλους ότι:
 Μαζί έχουν συμφωνήσει για την απελευθέρωση , ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, την δημιουργία των 
θυγατρικών ΑΔΜΗΕ, και ΔΕΔΔΗΕ, είχαν κοινή πολιτική για ανταγωνιστικότητα, , μαζί προετοίμασαν
την επερχόμενη έφοδο της κυβέρνησης για την ολοκληρωτική ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.
 Μαζί υπέγραψαν ΣΣΕ που περιέχει όλα τα αντεργατικά μέτρα των μνημονίων .
 Οι ίδιοι επεξεργάζονται σχέδιο με την διοίκηση για τον λεγόμενο «εξορθολογισμό» των επιδομάτων.
 Μαζί έχουν χαράξει όλα αυτά τα χρόνια την γραμμή του συμβιβασμού στο συνδικαλιστικό κίνημα  της ΔΕΗ που οδήγησαν στην ανυποληψία, άφησαν απροετοίμαστους τους εργαζόμενους στην  μεγάλη επίθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη.
 Επιμένουν στην ίδια αδιέξοδη γραμμή όταν βάζουν σαν στόχο την «σωτηρία της ΔΕΗ..»  προβάλλοντας το ελκυστικό για τους εργαζόμενους μήνυμα της «ενότητας» όχι όμως με βάση τα  δικά μας συμφέροντα αλλά στην γραμμή που έχουν χαράξει τα μονοπώλια και οι πολιτικοί τους  εκπρόσωποι.
Συνάδελφοι,
Είναι φανερό ότι η κίνηση τους αυτή έχει στόχο να εγκλωβίσει τους εργαζόμενους στους ίδιους αδιέξοδους δρόμους, να αναβαπτιστούν οι πρωτεργάτες αυτής της πολιτικής για να συνεχίσουν στην ίδια γραμμή.
Οι εργαζόμενοι όχι μόνο δεν πρέπει να παγιδευτούν από τέτοιες μεταμορφώσεις και κινήσεις αλλά πρέπει με βάση την δική τους πείρα από τα αρνητικά για τα δικαιώματα τους αποτελέσματα αυτής της γραμμής να  τους γυρίσουν την πλάτη.
Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ το ΠΑΜΕ στην ΔΕΗ έγκαιρα αποκάλυψε τους στόχους και της επιδιώξεις της  πολιτικής της ιδιωτικοποίησης πριν αυτές γίνουν φανερές στους εργαζόμενους, προειδοποίησε για τις  συνέπειες αγωνίστηκε με όσες δυνάμεις είχε και η ταχτική μας επιβεβαιώθηκε από τις ίδιες τις εξελίξεις.
Σήμερα χρειάζεται όσο ποτέ να οργανώσουμε την πάλη ενάντια στην ολοκληρωτική ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ  και της ενέργειας γενικότερα, για ενιαίο αποκλειστικά κρατικό φορέα ενέργειας ο οποίος θα αποτελεί λαϊκή  περιουσία και θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, κόντρα στα σχέδια της κυβέρνησης που καταργεί τις ΣΣΕ και τον κατώτερο μισθό, πάλη ενάντια στα χαράτσια την φοροληστεία και το χτύπημα των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.
Η ανατροπή των σημερινών συσχετισμών που υπάρχουν στο συνδικαλιστικό κίνημα, το αποφασιστικό δυνάμωμα της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ στις εκλογές για τους εκπροσώπους στα ΔΣ της ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ,  ΔΕΔΔΗΕ αλλά και στα σωματεία της ΕΔΟΠ και ΕΤΕ που θα ακολουθήσουν, αποτελεί το απαραίτητο βήμα  για την οργάνωση της πάλης για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News