Dei Energy News

Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗ ΔΕΗ: ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΝΤΡΑ Η ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟΣΤΗΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ;


IMG_0604 Φίλοι και συνάδελφοι , εργαζόμενοι στην ΔΕΗ.
Με αφορμή τις απεργιακές κινητοποιήσεις για την Μικρή ΔΕΗ και ειδικότερα με όλες τις κινήσεις που γίνονται στο λεκανοπέδιο Μεγαλοπολης , θέλω να θέσω δημόσια σε όλους τα παρακάτω ερωτήματα και προβληματισμούς .

1. Στον αγώνα αυτό από την πρώτη στιγμή συμμετέχουν και υποστηρίζουν ο Δήμος Μεγαλόπολης και φορείς . Μέχρι στιγμής η ..
υποστήριξη αυτή έχει γίνει πράξη με την συμμετοχή στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας και με την παρουσία του νυν Δημάρχου κ. Μπούρα αλλά και του νεοεκλεγέντος κ. Παπαδόπουλου στην πύλη της 4ης Μονάδας χθες Πέμπτη .
Στην Βόρεια Ελλάδα έκλεισαν καταστήματα , σύσσωμα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια είναι κάθε στιγμή στην πρώτη γραμμή , φορείς , εκκλησία και απλοί πολίτες το ίδιο !
Η διαφορά στις 2 περιοχές είναι τεράστια και εμφανής από όλους!

2. Τα ποσοστά συμμετοχής των εργαζομένων στην απεργία από την Μεγαλόπολη , μαθαίνω ότι κυμαίνονται στο 3 %. Ελπίζω να μην είναι αλήθεια αυτό.
Γιατί αν είναι τότε θα πρέπει κάποιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να υποστούν τις συνέπειες που τους αναλογούν. Η κατάντια και ο κατήφορος του συνδικαλιστικού κινήματος – ειδικά στην Μεγαλόπολη δεν έχει σταματημό !!
Και αυτό είναι κάτι που έρχεται από πολύ παλιά και η ευθύνη ανήκει σε όλους !

3. Θέλω να ρωτήσω τους συνδικαλιστές που είναι υπεύθυνοι για το σχεδιασμό και την υλοποίηση του απεργιακού αγώνα , είναι ικανοποιημένοι από τον τρόπο και την μέθοδο που βγήκε εκτός λειτουργίας η 4η μονάδα στην Μεγαλόπολη ; Και αναφέρομαι μόνο εδώ γιατί εδώ έχω ιδία άποψη.
Και ο πιο χαζός καταλαβαίνει ότι η μονάδα βγήκε με την σύμφωνη γνώμη της Διοίκησης , ομοίως με τον ίδιο τρόπο παραμένει εκτός .
Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι πολύ εύκολα θα μπορούσε να αποτραπεί , μόνο και μόνο από την παρουσία της Αστυνομικής δύναμης που ήταν σε απόσταση αναπνοής . Αντιθέτως οι αστυνομικοί έμαθαν έκπληκτοι ότι έχει βγει η μονάδα και ακόμα αναρωτιούνται γιατί τους είχαν καλέσει !!
4. Επίσης προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι η μονάδα παραμένει εκτός χωρίς να υπάρχει ούτε ένας απεργός που να έχει μπλοκάρει κάποιο σύστημα !! Είναι φανερό σε όλους μας τι ακριβώς έχει συμβεί.
Θα μας εξηγήσει κάποιος τι είδους αγώνας είναι αυτός , για ποια σύγκρουση μιλάμε , θα μας πει επιτέλους κάποιος τι παιχνίδια παίζονται ;

Απεργία , αγώνες και κόντρες δεν γίνονται με συμφωνίες και με τέτοιες πρακτικές !!
5. Γιατί αυτή η απεργία κινδυνεύει να ¨καπηλευθεί¨ από τον ΣΥΡΙΖΑ?   
Και άλλες φορές έχει συμβεί από την εκάστοτε αντιπολίτευση  αλλά τώρα γίνεται σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό. Και γιατί ταυτόχρονα βλέπουμε συνδικαλιστές που θέλουν να τα έχουν καλά με κυβερνητικά στελέχη να είναι εξαφανισμένοι? Τι είναι άραγε αυτό που κάνει κάποιους να επιλέγουν να τα έχουν καλά με το σύστημα και παραβλέπουν ότι χάνεται η δουλειά τους;
Δεν είναι απεργία να βλέπουμε στις πύλες μόνο ελάχιστους συνδικαλιστές. Που είναι οι υπόλοιποι ;
Που είναι οι εργατοπατέρες μας που ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ τους χώρους δουλειάς μόνο όταν θέλουν να πιέσουν  η να εκβιάσουν για την ψήφο μας και την ώρα του υποτιθέμενου αγώνα ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ σε αλλά χωράφια !! Πόσοι είναι οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές  που κάνουν χρήση συνδικαλιστικής άδειας και πόσοι εμφανίστηκαν στις ενημερώσεις και γενικά σε όλη την διάρκεια των κινητοποιήσεων? Η εικόνα είναι απογοητευτική !

Κάποιοι λένε ότι φταίνε και οι εργαζόμενοι, ναι υπάρχει μερίδιο ευθύνης. Αλλά τι να κάνουν και οι εργαζόμενοι όταν για παράδειγμα πριν 4 μήνες αλλά και πολλές φορές στο παρελθόν οι αγώνες σταμάτησαν πριν ξεκινήσουν; Για όσους δεν κατάλαβαν αναφέρομαι στο θέμα με το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψαν στο Ορυχείο .
Δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών βέβαια και οι απλοί εργαζόμενοι . Εμείς δεν είμαστε αυτοί που ψηφίζουμε και βγάζουμε τις κυβερνήσεις ;
Εμείς δεν είμαστε που δεχόμαστε τις πιέσεις και εκλέγουμε τους εκπροσώπους μας ;
Δεν έχουμε εμείς ευθύνη για τις επιλογές που κάνουμε και επιτρέπουμε σε κάποιους να παίζουν τα παιχνίδια τους πάνω στις πλάτες μας ; Τώρα βιώνουμε δυστυχώς τα αποτελέσματα!

Τελευταία ερώτηση και δεν θα γράψω άλλα .
Θα είμαι κακοπροαίρετος και θα δυναμιτίζω την υποτιθέμενη συνοχή αν πω ότι και αυτός ο αγώνας είναι ΣΙΚΕ ;
Μήπως όλα είναι ένα παιχνίδι; Πως είναι δυνατόν να έχουμε διακοπές ρεύματος στην περιοχή μας και ταυτόχρονα μια μονάδα 300 MW να είναι εκτός χωρίς να έχει πρόβλημα εκκίνησης; Τι είδους συμφωνίες μπορεί να έχουν γίνει που δεν τις γνωρίζει κανείς;
Μήπως οι εργατοπατέρες μας ξεκίνησαν έναν αγώνα μόνο και μόνο για να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια ; Μήπως υπάρχει κάποιο μεγάλο κόλπο;
Η Κυβέρνηση θα περάσει το νομοσχέδιο , οι συνδικαλιστές αγωνίστηκαν βγάζοντας 13 μονάδες , η Διοίκηση έκανε και αυτή το χρέος της και σήμερα θα βρεθεί ο μαγικός τρόπος μέσω των δικαστηρίων και της απειλής της επίταξης να σπάσει η απεργία.
Όλοι θα έχουν κάνει το χρέος τους και μετά θα πάμε να συνεχίσουμε τα μπάνια μας !!

Φίλοι και φίλες που με διαβάζεται , συγχωρέστε με που έχω τόσο αρρωστημένη φαντασία και βλέπω παντού δολοπλοκίες .
Δεν μπορεί να συμβαίνουν όλα τα παραπάνω,  απλά εγώ είναι πολύ παράξενος και βλέπω παντού φαντάσματα !
Αυτά είναι τα σενάρια που  έχω στο μυαλό μου αλλά  ο αγώνας συνεχίζεται .
Κάποιοι θα  πούνε ότι όλα αυτά είναι ΜΥΘΟΙ , κάποιοι οτι είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
Εγώ Ξέρω μόνο ένα…..Το Παραμύθι αυτό έχει δυστυχώς ΔΡΑΚΟΥΣ πολλούς ……   και ζήσανε αυτοί καλά και εμείς χειρότερα !!!
Καληνύχτα ΔΕΗ , καληνύχτα εργαζόμενοι !!

 http://kafeneio-megalopolis.gr/?p=12935

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News