Dei Energy News

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Χαιρέτησε τη λήξη της απεργίας στη ΔΕΗ η Σοφία Βούλτεψη

Tη στάση των εργαζομένων της ΔΕΗ που επέστρεψαν στην εργασία της χαιρέτισε μιλώντας στον Ant1 η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη «Έδειξαν πως λειτουργεί η Δημοκρατία» το οποίο αυτομάτως σημαίνει ότι «όταν η Δημοκρατία λειτουργεί, όλα λύνονται».
Σημείωσε ότι οι συνδικαλιστές δεν έχουν καμία σχέση με την αποκρατικοποίηση και ότι οι απεργίες θα πρέπει να γίνονται με ...

συνδικαλιστικά αιτήματα, κάτι το οποίο, όπως είπε, εξέλειπε από τηναπεργία της ΓΕΝΟΠ. «Η αξία και ο πλούτος της χώρας, δεν είναι δουλειά των συνδικαλιστών» είπε σχετικά.

Επανάλαβε ότι η πώληση της «μικρής ΔΕΗ» ήταν επιταγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόνισε ότι πρόκειται για μία ζημιογόνο για το Δημόσιο επιχείρηση, υπενθυμίζοντας τα χρέη του οργανισμού, όπως και το ότι «τα 2/3 τω εσόδων της πάνε στους μισθούς στων εργαζομένων», δικαιολογώντας έτσι ότι, η πώληση γίνεται γιατί ο οργανισμός χρειάζεται χρήματα για να αναπτυχθεί και όταν δεν έχει «το ρευστό που χρειάζεται» πρέπει να το βρει με άλλους τρόπους.

Ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει «καλή» και «κακή» ΔΕΗ, σημειώνοντας ότι θα μοιραστούν τόσο τα χρέη, όσο και τα προνόμια, όπως  αυτό του κοινωνικού τιμολογίου, μεταξύ της «μεγάλης» και της «μικρής» ΔΕΗ.

Ως προς τη λειτουργία των οργανισμών είπε ότι «δεν θα αλλάξει τίποτα στους λογαριασμούς των καταναλωτών» καθώς «ότι εισπράττει η μία, θα εισπράττει και η άλλη επιχείρηση».

Επισημαίνοντας το θέμα του ανταγωνισμού, το οποίο αποτελεί και βασικό άξονα της Ευρωπαϊκής οικονομικής πολιτικής, που στόχο έχει την άρση των μονοπωλίων, είπε ότι «μετά την παρέλευση τεσσάρων μηνών από την ιδιωτικοποίηση ο πελάτης θα μπορεί να επιλέξει φορέα ηλεκτροδότησης» το οποίο οδηγεί «στην παροχή κινήτρων από τις επιχειρήσεις» ώστε να κρατήσουν τους πελάτες τους.

Ο διαμοιρασμός των καταναλωτών ανάμεσα στη «μικρή» και τη «μεγάλη» ΔΕΗ θα γίνει με τυχαίο δείγμα, περιέγραψε, ενώ για την τιμή της κιλοβατώρας, υπενθύμισε ότι είναι αρμοδιότητα της ανεξάρτητης Αρχής Ρυθμιστικής Ενέργειας και ότι υπάρχει πλαφόν.


 Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News