Dei Energy News

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Ικανοποίηση Κουκουλόπουλου με τις αλλαγές στο ν/σχ για τη «μικρή ΔΕΗ»


Απόλυτα ικανοποιημένος από τις αλλαγές που έγιναν στο νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Πάρις Κουκουλόπουλος, τονίζοντας ότι αυτό που παρουσιάζεται σήμερα έγινε έπειτα από παρεμβάσεις του κόμματός του. «Αυτό το νομοσχέδιο δεν έχει καμία σχέση με το νομοσχέδιο που είχε κατατεθεί πριν τρεις εβδομάδες. Σήμερα το τοπίο είναι διαφορετικό. Οι επιλογές μας έχουν συγκεκριμένο και μετρήσιμο αποτέλεσμα», δήλωσε.
«Το νερό και η ενέργεια δεν είναι τζόγος. Δεν ξέρω κανένα να..
στηρίζει το αντίθετο», σημείωσε ο κ. Κουκουλόπουλος, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα για όψιμο και ανειλικρινές ενδιαφέρον και τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μονότονα βάζει το θέμα του δημοψηφίσματος, και κάνει ατζέντα που δεν έχει.
Κατηγόρησε δε όσους προτείνουν δημοψήφισμα ότι μιλάνε προσχηματικά, εξαιρώντας όμως το ΚΚΕ, που όπως είπε, αμφισβητεί συνολικά την πολιτική της ΕΕ. «Αυτοί που θέλουν δημοψήφισμα ας πάνε να κάνουν τοπικό δημοψήφισμα στη Δυτική Μακεδονία για να δουν αν είναι αποδεκτή η όχι η πρότασή τους», πρόσθεσε.
Ο κ. Κουκουλόπουλος απάντησε και στις κατηγορίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ανέφερε στη διάρκεια της επίσκεψής του στο Αμύνταιο της Φλώρινας ότι κάποιοι από την κυβέρνηση διαφωνούν αλλά κρύβονται για αυτό θα φέρει το θέμα της μικρής ΔΕΗ στην Ολομέλεια για να εμφανιστούν, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αν αναφέρεται στο ΠΑΣΟΚ και σε μένα, του απαντώ. Εγώ είμαι εδώ, ως μέλος της ηρωικής κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ και ως ο μόνος Μακεδόνας υπουργός. Εμείς δεν κρυφτήκαμε ποτέ. Γιατί αν το είχαμε κάνει, θα ήμασταν Αργεντινή».
Ο κ. Κουκουλόπουλος παραδέχτηκε ότι αρχικά είχε ενστάσεις. «Ναι, με δημόσια παρέμβασή μου, είχα κρούσει τον κώδωνα κινδύνου πριν τρεις εβδομάδες», είπε και συμπλήρωσε: «Σήμερα, κοιτώντας τους πολίτες στα μάτια, δηλώνω απόλυτα ικανοποιημένος από την εξέλιξη. Μπορώ να πω καθαρά ότι το σημερινό νομοσχέδιο δεν έχει καμία σχέση με αυτό που ήρθε στη Βουλή πριν τρεις εβδομάδες. Όλες οι παρεμβάσεις που έκανε και όλες οι αλλαγές που ζήτησε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον Ευάγγελο Βενιζέλο, οδήγησαν σε συγκεκριμένα αποτελέσματα: Υπάρχει πλήρης διασφάλιση των εργαζομένων, των αγροτών, των τοπικών κοινωνιών. Διασφαλίστηκε στο νέο ανταγωνιστικό τοπίο η ΔΕΗ, ενισχύθηκε αποφασιστικά ο αναπτυξιακός χαρακτήρας του νομοσχεδίου με συγκεκριμένες επενδύσεις, διασφαλίζεται η διαφάνεια».
«Καθώς βγαίνουμε από τις αναγκαστικές συνθήκες των μνημονίων, θέλω να πω ότι ούτε την ψυχή μας ούτε τον εαυτό μας χάσαμε. Υπηρετήσαμε το υπέρτατο καθήκον μας» επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός.
Κλείνοντας, ο κ. Κουκουλόπουλος υποστήριξε ότι «μια απλή και μεγάλη αλήθεια που δεν ειπώθηκε για το νομοσχέδιο είναι ότι η «μικρή ΔΕΗ» είναι μια εκκρεμότητα που έχει η χώρα από τις 5/3/2008».

 http://energypress.gr/news/reuma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News