Dei Energy News

Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Επίθεση ΠΑΣΟΚ σε ΣΥΡΙΖΑ για τη ΔΕΗ: «Ανευ προηγουμένου πολιτικάντικο παζάρι»

Για «πολιτικάντικο παζάρι» και μια «άνευ προηγουμένου πολιτικάντικη, τυχοδιωκτική και λαϊκιστική πολιτική» με σκοπό «να συγκεντρώσει τις 120 ψήφους που θέλει για το δημοψήφισμα ομηρίας των κομμάτων της αντιπολίτευσης, μια και στην ουσία δεν είναι τίποτα άλλο, παρά η "πρόβα" για να μπλοκάρει την εκλογή του ΠτΔ» κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ το ΠΑΣΟΚ.
Ειδικότερα, ως προς τον ισχυρισμό τους αυτόν, πηγές της Χαριλάου Τρικούπη παραπέμπουν σε «ενδιαφέρουσες αλλαγές» που εντοπίζουν μεταξύ του πρώτου δελτίου Τύπου που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις επαφές του Αλέξη Τσίπρα για την πρόταση..
διεξαγωγής δημοψηφίσματος ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και της ορθής επανάληψης που εξέδωσε για τη σχετική ανακοίνωση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στην τελευταία, αναφέρουν οι ίδιες πηγές της Χαρ. Τρικούπη, «παρά το γεγονός ότι άλλαξαν τη σύνταξη και πρόσθεσαν πληροφορίες για να μην είναι οφθαλμοφανής ο λόγος της "ορθής επανάληψης", είναι φανερή η προσθήκη στη θέση του ΚΚΕ που αποδέχεται σιωπηλά ο ΣΥΡΙΖΑ, δημοψήφισμα όχι μόνο για ιδιωτικοποίηση ΔΕΗ αλλά και για την απελευθέρωση ενέργειας (που είναι κοινοτική υποχρέωση)».
Συνεπώς, οι ίδιες πηγές της Χαρ. Τρικούπη υποστηρίζουν ότι «για να καταφέρουν στον ΣΥΡΙΖΑ να πάρουν μαζί τους τις ψήφους του ΚΚΕ, είναι αναγκασμένοι (και σύμφωνα με τις ανακοινώσεις τους και τις ορθές επαναλήψεις αυτό κάνουν) να υιοθετήσουν την καθολική αντιευρωπαϊκή στάση του ΚΚΕ κατά της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας». Με βάση τα παραπάνω, οι πηγές της Χαρ. Τρικούπη καλούν τον ΣΥΡΙΖΑ «να πάρει τη μεγάλη απόφαση: Τελικά είναι ένα κομμουνιστογενές κόμμα παλαιάς κοπής ή ένα ευρωπαϊκό κόμμα, όπως υποστηρίζει ο κ. Τσίπρας όταν συναντά τον πρόεδρο της ΕΚΤ;».
Παράλληλα, οι πηγές του ΠΑΣΟΚ, αφού παραπέμπουν «στη στάση της ΔΗΜΑΡ, που είναι υπέρ της απελευθέρωσης της ενέργειας, αλλά κατά του νόμου για τη "μικρή ΔΕΗ"» υποστηρίζουν ότι ισχύει και για εκείνη το ίδιο "δίλημμα": «Θα επιλέξει την αντιευρωπαϊκή γραμμή του ΚΚΕ απαρνούμενη την ευρωπαϊκή της πορεία, γινόμενη συνιστώσα όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του ΚΚΕ, καταπατώντας διακηρυγμένες αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας, μόνο και μόνο για τη δημιουργία φτηνών εντυπώσεων που πηγαίνουν τη χώρα μας ολοταχώς στο παρελθόν;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News