Dei Energy News

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Η ΓΕΝΟΠ ΚΑΙ Η ΕΤΕ ΝΑ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΕΙ ΣΕ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

     
      http://tde-perioxhs-athinas.blogspot.gr/2013/12/blog-post_10.html              

Επανασύνδεση ρεύματος σε 80χρονο στο κέντρο της Αθήνας

Την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει ότι το «Πρωτογενές πλεόνασμα» της θα μας γεμίσει τις τσέπες και θα βάλει τέλος στα βάσανα του Ελληνικού λαού, με τις ΓΕΝΟΠ και ΕΤΕ να είναι σιωπηλοί σύμμαχοι της και από την «ζεστή» γωνιά τους να μοιρολατρούν, εμείς λέμε ότι ήρθε η ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. 
Φυσικά οι δυνατότητές μας είναι περιορισμένες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια και θα κοιτάμε αμέτοχοι την δυστυχία που χτυπάει αλύπητα τους συμπολίτες μας αλλά και εμάς τους ίδιους.
Αυτό κάναμε και την Παρασκευή που πέρασε (6/12/2013) όταν οι εργαζόμενοι της περιοχής Αθήνας διαπίστωσαν ότι είχε κοπεί, σε έναν 80χρονο με πολλά προβλήματα, το ηλεκτρικό ρεύμα. Ήταν μία άδικη κοινωνικά διακοπή ρεύματος και με συλλογικό συντονισμό από όλους τους συναδέλφους έγινε αμέσως η επανασύνδεση. 
Με οδηγό τέτοιου είδους και σημασίας δράσεις αλληλεγγύης καλούμαι την ΓΕΝΟΠ και την ΕΤΕ να ξεβολευτεί από τις ζεστές καρέκλες της και να μετασχηματιστεί από συνδικάτο «απάθειας» σε συνδικάτο αλληλεγγύης και δράσης, όπως οφείλει άλλωστε να είναι σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς.
Πρέπει να σταματήσουμε υποκριτικά να παίρνουμε το ρόλο του θύματος, η ΓΕΝΟΠ και η ΕΤΕ να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν και να ξεκινήσουν δράσεις που στόχο θα έχουν να σταθούν δίπλα στην κοινωνία αλλά και το πιο σημαντικό, δίπλα στους συναδέλφους μας. 
Επιτέλους αφήστε το ρόλο του θύματος και γίνετε μία διέξοδος, ώστε να δώσουμε λύση σε αυτή τη δύσκολη περίοδο σε όσους το έχουν ανάγκη. Αν αφήσουμε την κοινωνία τώρα που μας έχει ανάγκη, είναι σίγουρο ότι θα μας αφήσει και εκείνη μόνους μας εν όψει των δύσκολων αγώνων που έχουμε μπροστά μας. Η έλλειψη της ανθρωπιστικής και ουσιαστικής συμπεριφορά μας είναι η αιτία της σημερινής κατάντιας της ομοσπονδίας μας(ΓΕΝΟΠ)και του σωματείου μας(ΕΤΕ).
Η ΤΔΕ/ΕΤΕ Π. Αθήνας θα απαντήσει σε όλες σας τις απορίες με ακτιβισμούς που θα έχουν στόχο την αφύπνιση όλων των συναδέλφων που με δική σας ευθύνη έχουν πέσει σε «λήθαργο». 
Κύριοι της ΓΕΝΟΠ και της ΕΤΕ η αλληλεγγύη δεν είναι φιλανθρωπία, είναι πράξη, έργα και εθελοντισμός, που απαιτεί συνέπεια, υπευθυνότητα, αξίες ,ιδανικά και όραμα.
Κύριοι της ΓΕΝΟΠ και της ΕΤΕ για να πάμε μπροστά θα πρέπει να αξιοποιήσουμε τα κοινωνικά δίκτυα, να μετασχηματιστούμε σε συνδικάτο βάσης να συμβάλλουμε στην δημιουργία μιας καλύτερης κοινωνίας που θα έχει συνολικό όφελος και για εμάς.  



Το Δ.Σ. ΤΔΕ/ΕΤΕ Π. ΑΘΗΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News