Dei Energy News

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Κοινή δράση με όλες τις συντονιστικές επιτροπές των εργαζομένων στον ΑΔΜΗΕ

http://ergazomenoiadmieagstefanou.blogspot.gr
ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΔΜΗΕ


Αγαπητοί συνάδελφοι,


Στο πλαίσιο που αποφασίσαμε στις Γενικές μας Συνελεύσεις, σαν ανοιχτή συντονιστική επιτροπή εργαζομένων ΑΔΜΗΕ (Ροσινιόλ) επιδιώξαμε την ευρύτερη δυνατή δημοσιοποίηση, όχι απλά της αντίθεσής μας στην εκποίηση του ΑΔΜΗΕ, της ΔΕΗ και τις συνέπειες που θα έχει σε μας τους εργαζόμενους, αλλά κυρίως τις τρομακτικές συνέπειες για την εθνική οικονομία και τη χώρα μας, την υπονόμευση οποιασδήποτε προοπτικής κοινωνικής ευημερίας, παραγωγικής ανάπτυξης ως και εθνικής ασφάλειας.



Μέσα από δημοσιεύσεις, τεκμηριωμένες αναλύσεις-απαντήσεις για το στρατηγικό ρόλο του ΑΔΜΗΕ, γενικές συνελεύσεις των συναδέλφων εκτός αττικής και βοήθεια στη συγκρότηση δικών τους συντονιστικών επιτροπών (Θες/κη, Πτολ/δα, κ.λπ.), εκδηλώσεις -όπως ανάρτηση πανώ- και σε συνεργασία με πρωτοβάθμια Σωματεία (ΣΠΜΤΕ/ΔΕΗ, Ένωση Εργαζόμενων ΑΔΜΗΕ, ΣΕΠ/ΔΕΗ) προσπαθήσαμε να ενημερώσουμε έγκυρα τους συναδέλφους και την ευρύτερη κοινωνία.
Σε συνεργασία με τις συντονιστικές επιτροπές των υπόλοιπων εργασιακών χώρων του ΑΔΜΗΕ (Αγ. Στέφανος, Ρουφ) διενεργήθηκε ένας κύκλος συναντήσεων και ενημέρωσης με τη διοίκηση του ΑΔΜΗΕ και τα πολιτικά κόμματα, που ολοκληρώθηκε την προηγούμενη Παρασκευή 13/12 με τη συνάντηση με τον Πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο της ΔΕΗ ΑΕ, κο Ζερβό.
Στεκόμαστε ιδιαίτερα σε αυτή τη συνάντηση καθώς με κυνική αδιαφορία μας γνωστοποιήθηκαν τα εξής:
-       Κατ' επιταγή της τρόικα και ειδικά του επιτρόπου ενέργειας της ΕΕ, Γκ. Έτινγκερ, θα κατατεθεί, αμέσως μετά την έναρξη των εργασιών της Βουλής το Γενάρη, νομοσχέδιο για τον ιδιοκτησιακό διαχωρισμό και την πώληση του ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ (66% σε ιδιώτη <<επενδυτή>> - 34% στο <<ελληνικό>> δημόσιο).
-       Στις ερωτήσεις μας σχετικά με το πώς θα αναληφθεί το κόστος αγοράς από το δημόσιο, το ύψος του <<τιμήματος>> αφού στην περίπτωσή μας, το δημόσιο είναι ταυτόχρονα και πωλητής και αγοραστής, δηλ. πώς θα κατορθώσει και να πουλήσει <<ακριβά>> και να αγοράσει <<φθηνά>> και ότι μόνο ο ιδιώτης ωφελείται από αυτό, δεν λάβαμε καμία συγκεκριμένη απάντηση, πέραν του ότι η πώληση δεν σχετίζεται με επενδυτικές ανάγκες του ΑΔΜΗΕ ή της ΔΕΗ, αλλά μόνο με την απαίτηση της τρόικα να ξεπουληθούν οι δημόσιες υποδομές της χώρας.
Έτσι, μέσα στον Ιανουάριο θα κατατεθεί και το νομοσχέδιο για την απόσχιση και πώληση της <<μικρής ΔΕΗ>>. Σύμφωνα με τις επιταγές της τρόικα και τα δύο νομοσχέδια θα πρέπει να έχουν ψηφιστεί ως το τέλος Γενάρη 2014.
-       Αντίστοιχα, παρόλα τα έντονα και συγκεκριμένα ερωτήματα για την εξασφάλιση του προσωπικού και την μεταφορά του άρθρου 102 του Νόμου 4001 στο νέο Νομοσχέδιο, καμία συγκεκριμένη απάντηση και δέσμευση δεν δόθηκε για τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, την ενσωματωμένη ασφαλιστική περιουσία, τις <<εγγυήσεις>> που έδινε η διοίκηση στο προσωπικό κατά την απόσχιση του ΑΔΜΗΕ. Η λακωνική απάντηση που λάβαμε, ήταν, ότι <<τα νέα δεν είναι καλά>>.
Αυτή είναι η πραγματικότητα, όμοια και απαράλλαχτη με όσα συνέβησαν στα λιμάνια, στην ΕΡΤ, στο ΔΕΣΦΑ, στην ΕΑΒ, στη ΛΑΡΚΟ, στα Ναυπηγεία και σε όλη την ατέλειωτη σειρά ξεπουλημάτων των δημοσίων επιχειρήσεων και εθνικών υποδομών.
Το μέλλον του ΑΔΜΗΕ, της υπόλοιπης ΔΕΗ και των εργαζομένων τους, δείχνει ο ΟΤΕ: σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ απεργούν ενάντια στην <<ξαφνική>> απόφαση της διοίκησης της Deutsche Telekom να καταργήσει το <<Συγκρότημα Συντήρησης και Ανάπτυξης Καλωδιακού Δικτύου του ΟΤΕ>> -σαν να λέμε τις δικές μας ΔΣΣΜ και ΔΝΕΜ- μαζί με 2200 <<εθελούσιες>> απολύσεις!
Μπορούμε να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια; Να ψάχνουμε παρηγοριά στα ράδιο-αρβύλα για <<εθελούσιες>>, καλούς κινέζους και άλλα παραμύθια;
Όλοι μαζί έχουμε δύναμη. Μπορούμε και πρέπει να υπερασπίσουμε τις ζωές μας, τις οικογένειές μας, τις υποδομές που έχτισε ο λαός μας και υπηρετούμε σε αυτές τόσα χρόνια.
Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες το νομοσχέδιο για την εκποίηση του ΑΔΜΗΕ κατατίθεται άμεσα για διαβούλευση.
Προτείνουμε:
-       Άμεση σύγκληση Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων στο Ροσινιόλ για να συζητήσουμε τις εξελίξεις, τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις μας από δω και πέρα.
-       Κοινή δράση με όλες τις συντονιστικές επιτροπές των εργαζομένων στον ΑΔΜΗΕ (συνέντευξη τύπου των συντονιστικών επιτροπών, ενημερώσεις, εκδηλώσεις, νομικές ενέργειες κ.λπ.)
-       Κάλεσμα σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία στη ΔΕΗ, μα και στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για ευρύτερες κοινές δράσεις για την υπεράσπιση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών (νερό, ρεύμα, θέρμανση, παιδεία, υγεία, μεταφορές, τηλεπικοινωνίες, κ.ο.κ.)
17/12/2013
ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΔΜΗΕ (ΡΟΣΙΝΙΟΛ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News