Dei Energy News

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

ΔΕΗ: Εκταμιεύεται το ομολογιακό €739 εκατ. για την Πτολεμαΐδα V

Εκδόθηκε από τον Γερμανικό Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών
Πιστώσεων Euler Hermes η τελική ασφαλιστική κάλυψη για το ομολογιακό δάνειο, ύψους 739 εκατ. ευρώ, που σύναψε η ΔΕΗ με κοινοπραξία ξένων τραπεζών.
Σκοπός του ομολογιακού είναι η μερική χρηματοδότηση της λιγνιτικής μονάδας «Πτολεμαΐδα V» ισχύος 660 MW.
Πλέον, «όλες οι προϋποθέσεις εκταμίευσης του δανείου έχουν ικανοποιηθεί», αναφέρει η ΔΕΗ σε ανακοίνωσή της.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΕΗ αναφέρει:
"Σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσης σχετικά με την υπογραφή ομολογιακού δανείου ύψους € 739 εκατ. με κοινοπραξία ξένων τραπεζών για τη μερική χρηματοδότηση της λιγνιτικής μονάδας «Πτολεμαΐδα V», η ΔΕΗ ΑΕ ενημερώνει ότι εκδόθηκε η τελική ασφαλιστική κάλυψη από τον Γερμανικό Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων EULER HERMES και ότι όλες οι προϋποθέσεις εκταμίευσης του  δανείου έχουν ικανοποιηθεί.
Συγκεκριμένα, η ΔΕΗ εξασφάλισε ομολογιακό δάνειο ύψους € 739 εκατ. με κοινοπραξία ξένων τραπεζών και ετήσιο συνολικό κόστος κοντά στο 5% που θα υποστηρίζεται από τον Γερμανικό Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων Euler Hermes.  Ένα τέτοιου μεγέθους δάνειο αποτελεί απόδειξη της εμπιστοσύνης που δείχνουν διεθνείς οργανισμοί τόσο ως προς το συγκεκριμένο έργο και την Εταιρεία αλλά και ως προς τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας.
Οι δράσεις και απαιτούμενες διαδικασίες σχετικά με την υλοποίηση αυτού του εξαιρετικά σημαντικού ενεργειακού έργου προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς και βάση του χρονοδιαγράμματος που έχει καταρτίσει η Εταιρεία."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News