Dei Energy News

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ!!!

ΕΥΓΕΝΙΟΣ  (ΣΑΚΗΣ) ΚΟΛΛΑΤΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
ΑΝΤ/ΔΡΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Τις τελευταίες ημέρες και με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, γίνεται
μια συντονισμένη προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το μέγα πρόβλημα που έχει προκύψει με τα νοικοκυριά που δεν έχουν ρεύμα.
Παρά το γεγονός ότι ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί οι τελικές αποφάσεις, είναι σίγουρο ότι οι συμπολίτες μας που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση αδυνατώντας να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, θα τύχουν της σωστής αντιμετώπισης. Και αυτό είναι μια πρώτη νίκη, σε μία χώρα που η ανεργία καλπάζει επηρεάζοντας τους πάντες.
Ουδείς παραγνωρίζει τις οφειλές και το κόστος για τη ΔΕΗ, αλλά πάνω από τα κέρδη της επιχείρησης πρέπει πάντοτε να μπαίνει ο άνθρωπος. Η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη προς όλους όσοι δοκιμάζονται καθημερινά πρέπει επιτέλους να γίνει πράξη.
Αυτό απαιτεί σχέδιο που θα λαμβάνει υπόψη του όλες τις παραμέτρους που διαμορφώνει η πρωτοφανής κρίση. Η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή που ούτε ημίμετρα μπορούν να την αντιμετωπίσουν ούτε φυσικά και λύσεις που προκύπτουν μέσα από πρόχειρους υπολογισμούς και μικροκομματικούς σχεδιασμούς.
Στις αποδεδειγμένα ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως οι μακροχρόνια άνεργοι, οι ανάπηροι κλπ, η ΔΕΗ οφείλει να διασφαλίζει το ρεύμα, το οποίο πρωτίστως αποτελεί κοινωνικό αγαθό(γνωρίζοντας πως το 60% του πληθυσμού της χώρας χρησιμοποιεί μονοφασικό ρεύμα δηλαδή κάνει χρήση του οικιακού τιμολογίου).
Οι Δήμοι, ταυτόχρονα, οφείλουν να μειώσουν τα δημοτικά τέλη ή και να τα απαλείψουν για ένα χρονικό διάστημα, ώστε οι λογαριασμοί της ΔΕΗ να πάψουν  να είναι τόσο «φουσκωμένοι». Το ίδιο οφείλει να κάνει και η πολιτεία με τους φόρους που έχει εντάξει στους λογαριασμούς του ρεύματος.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι Κοινωνικές Υπηρεσίες και κυρίως ο Πολιτικός Κόσμος, οφείλουν να κινηθούν με ταχύτητα και να στηρίξουν τα νοικοκυριά που έχουν πραγματικά ανάγκη. Στις σημερινές δύσκολες συνθήκες οι ευθύνες μας είναι μεγάλες και οι προσδοκίες της κοινωνίας από εμάς ακόμα μεγαλύτερες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News