Dei Energy News

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Κουτσούμπας: Να σταματήσει η κοροϊδία για τα ευάλωτα νοικοκυριά

Να σταματήσει η «κοροϊδία» γύρω από το θέμα της
ηλεκτροδότησης των ευάλωτων νοικοκυριών ζήτησε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας.
Όπως είπε ο κ. Κουτσούμπας, «για να υπάρξει πραγματική ανακούφιση των λαϊκών νοικοκυριών χρειάζεται άμεσα να υπάρξει δραστική μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ, να καταργηθούν οι φόροι που υπάρχουν στα τιμολόγια, να μην υπάρξει καμιά διακοπή ρεύματος και βεβαίως να υπάρξει άμεση επανασύνδεση, όπου έχει συμβεί αυτό μέχρι σήμερα, για τις λαϊκές οικογένειες, για τους ανθρώπους που δεν έχουν να πληρώσουν».
Η αιτία που ο κόσμος δεν έχει ρεύμα είναι η πολιτική που εφαρμόζεται και έχει στόχο να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και των μονοπωλίων. Αυτό επισήμανε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του «Mega».
Με τη συζήτηση για τη διασφάλιση του ρεύματος σε λαϊκές οικογένειες που δεν μπορούν να πληρώσουν, η συγκυβέρνηση επιχειρεί να ανακυκλώσει τα ακραία φαινόμενα της φτώχειας και να μεταφέρει τα βάρη σε όλους τους εργαζόμενους, συνέχισε ο Ν. Καραθανασόπουλος. Επανέλαβε τη θέση του ΚΚΕ για μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος με κατάργηση των φόρων σε ρεύμα και καύσιμα για να ανακουφιστούν οι λαϊκές οικογένειες.
Ωστόσο, πρόσθεσε, το βασικό πρόβλημα είναι πως η ΔΕΗ λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, προκειμένου να διασφαλίσει το κέρδος στις εταιρείες από τις οποίες αγοράζει το ρεύμα, το κόστος του οποίου μεταφέρεται στις πλάτες της εργατικής τάξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News