Dei Energy News

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

ΕΤΕ/ΔΕΗ:Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΜΗΕ ΞΕΚΙΝΗΣΕ

Σε κατάληψη των κεντρικών γραφείων του ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) στο Ροσινιόλ, έχει προχωρήσει η Ένωση Τεχνικών ΔΕΗ, η οποία έχει κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι.
Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της ΕΤΕ - ΔΕΗ Μανώλης Τωμαδάκης, αίτημα της κινητοποίησης είναι η ματαίωση της αποκρατικοποίησης του ΑΔΜΗΕ.
Υπενθυμίζεται ότι, σε μία φάση και διασφαλίζοντας τη συμμετοχή του Δημοσίου σε ποσοστό 34% θα προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ. Το τίμημα που θα καταβάλει το Δημόσιο για το ποσοστό του 34% θα προσδιοριστεί με βάση την τελική προσφορά του ιδιώτη επενδυτή για το 66% του ΑΔΜΗΕ. Αυτό θα εξοφληθεί με συμψηφισμούς πάσης φύσεως οφειλών της ΔΕΗ έναντι του Δημοσίου και κυρίως από τέλη που θα επιβληθούν για την παραχώρηση εκμετάλλευσης των λιγνιτικών κοιτασμάτων, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο Μεταλλευτικός Κώδικας. 
Η κατάληψη απο την ΕΤΕ ΔΕΗ έληξε το μεσημέρι, σήμερα

ΕΤΕ/ΔΕΗ:Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΜΗΕ ΞΕΚΙΝΗΣΕ

Σήμερα 23-12-2013 η ΕΤΕ/ΔΕΗ ξεκίνησε το δίκαιο αγώνα για την αποτροπή πώλησης του ΑΔΜΗΕ σε ιδιωτικά συμφέροντα, ξεκινώντας με κατάληψη που έγινε στα κεντρικά γραφεία της Εταιρείας στη Γέφυρα Ροσινιόλ, έχοντας ταυτόχρονα προκηρύξει και τρίωρη παναττική στάση εργασίας από της 12.00 μ.μ.

 Αγωνιζόμαστε:

  • Για να μην ξεπουληθούν οι εθνικές μας υποδομές.
  • Για να αποτραπεί η περεταίρω αύξηση του ηλεκτρικού ρεύματος.
  • Για να μην χάσει η Ελληνική οικονομία και τους τελευταίους μοχλούς ανάπτυξης και ελέγχου της αγοράς ενέργειας.
  • Για να διασφαλίσουμε τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στην Επιχείρηση.

Ο αγώνας θα είναι σκληρός και απαιτείται η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στον Όμιλο ΔΕΗ, για να σταματήσουμε τα σχέδια ξεπουλήματος όλου του Ομίλου, καθώς αν περάσει το σχέδιο νόμου για τον ΑΔΜΗΕ, τότε ακολουθούν και οι υπόλοιπες εταιρείες του Ομίλου ΔΕΗ.

Ο αγώνας γίνεται από όλους για όλους με συνέπεια και ενότητα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΤΕ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ –ΚΗΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News