Dei Energy News

Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

ΝΑ ΜΠΕΙ ΦΡΕΝΟ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (ΑΔΜΗΕ)


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ
      ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ


Σε μια περίοδο που οι συνέπειες από την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας είναι ολοφάνερες στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, την στιγμή που χιλιάδες νοικοκυριά αδυνατούν να ικανοποιήσουν στοιχειώδεις ανάγκες, παιδιά και ηλικιωμένοι πεθαίνουν από την έλλειψη ηλεκτρικού ρεύματος και θέρμανσης, η κυβέρνηση προχωράει στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, ξεκινώντας από τα δίκτυα μεταφοράς (ΑΔΜΗΕ).
Στόχος τους όπως και πριν είναι η υπεράσπιση των κερδών των μονοπωλίων στον κλάδο της Ενέργειας ανοίγοντας νέαπεδία κερδοφορίας για τα υπερσυσσωρευμένα κεφάλαια τους.
Θυμίζουμε ότι η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, είχε σαν αποτέλεσμα να χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας μόνιμης και σταθερής δουλειάς, επέκταση του δουλεμπορίου και χειροτέρευση των όρων εργασίας, υπέρογκη αύξηση των τιμολογίων για τα εργατικάλαϊκά νοικοκυριά (18% μόνο τον τελευταίο χρόνο). Ανάλογες θα είναι οι συνέπειες και από την παραπέρα ιδιωτικοποίηση.
Ευθύνες για αυτήν την κατάσταση έχουν και οι εκλεγμένοι στην τοπική διοίκηση που συμφώνησαν και συμφωνούν με αυτόν τον δρόμο ανάπτυξης που στόχο έχει τα κέρδη των μονοπωλίων. Αυτό αποδεικνύει και η δράση τους μέσα από δίκτυα ενεργειακών δήμων κτλ. που συνέβαλαν να περάσει στη συνείδηση του λαού της περιοχής η ιδιωτικοποίηση.
Ειδική ευθύνη έχουν οι εργοδοτικοί - κυβερνητικοί συνδικαλιστές που έβαλαν την υπογραφή τους στα πάντα (μετοχοποίηση , διάλυση ασφαλιστικού, διαχωρισμός) και συνέβαλαν στην αδρανοποίηση των εργαζόμενων, ώστε η πολιτική αυτή να περάσει πιο εύκολα.
Το πόσο υποκριτές είναι φαίνεται από το γεγονός ότι ενώ έβαλαν την υπογραφή τους για το διαχωρισμό της ΔΕΗ (ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ) που σκοπό είχε να πωληθούν τα κομμάτια πιο εύκολα, τώρα κόπτονται ενάντια στην ιδιωτικοποίηση.
Το μέγεθος της κοροϊδίας απέναντι στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο με θέμα την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ παραμονή Χριστουγέννων αποδεικνύοντας ότι το μόνο μέλημα τους είναι να βγουν από την υποχρέωση και να περάσει η ιδιωτικοποίηση με τις λιγότερες αντιδράσεις.
Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα καλεί την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους. Να καταδικάσουν τους εκλεγμένους στην τοπική διοίκηση και τους εργοδοτικούςκυβερνητικούς συνδικαλιστές, να τους γυρίσουν την πλάτη. Να γυρίσει τις πλάτες σε όλους αυτούς που καλλιεργούν τον κοινωνικό αυτοματισμό με στόχο να περάσουν τα σχέδια αυτά χωρίς αντιδράσεις.
Μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα να δώσει τη μάχη να μην περάσουν τα σχέδια για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, να παλέψει για ΔΕΗ ενταγμένη σε έναν Ενιαίο Κρατικό Φορέα Ενέργειας που στόχο θα έχει την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων.
Το ΣΕΕΕΝ θα είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης ώστε να μην περάσουν τα σχέδια αυτά και καλεί όλους τους εργαζόμενους να δώσουν τη μάχη μαζί του για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.


ορθή επανάληψη 

Το νέο ΔΣ Σ.Ε.Ε.ΕΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News