Dei Energy News

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ:Βιάζονται να ξεπουλήσουν τον ΑΔΜΗΕ

 Στη Βουλή το σχέδιο για την πώληση του ΑΔΜΗΕ


Η συγκυβέρνηση βιάζεται να ξεπουλήσει τα Δίκτυα Μεταφοράς

Ετοιμάζονται να χαρίσουν δημόσια περιουσία αντί πινακίου φακής
Αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις της απόφασής της στην Εθνική Ασφάλεια, την Ελληνική Οικονομία και την Κοινωνική Συνοχή, η συγκυβέρνηση βιάζεται να ξεπουλήσει τα Δίκτυα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας. Ήδη, το σχέδιο για την πώληση του ΑΔΜΗΕ βρίσκεται στη Βουλή και όπως φαίνεται, θέλουν να κλείσουν το θέμα με συνοπτικές διαδικασίες. Δεν είναι η πρώτη φορά. Όμως ακόμα και μια κυβέρνηση, όπως αυτή που θα μείνει και ως η κυβέρνηση των «Προεδρικών Διαταγμάτων», δεν μπορεί να μεταχειρίζεται την πώληση μιας βασικής και κρίσιμης , για την Εθνική Ασφάλεια και την Οικονομία, υποδομής όπως είναι τα Δίκτυα Μεταφοράς, σαν …αγορανομική διάταξη!
Η κυβέρνηση προωθεί το ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ όταν είναι γνωστό ότι στις περισσότερες χώρες τα Δίκτυα Μεταφοράς του κοινωνικού αγαθού της ενέργειας είναι υπό δημόσιο έλεγχο. Η κυβέρνηση δείχνει να αντιδρά σπασμωδικά σε κάθε παράλογη και ανεδαφική εντολή της Τρόικας και να υιοθετεί θέσεις που θα προκαλέσουν ανεπανόρθωτη ζημιά στο Δημόσιο Συμφέρον.

Την ώρα που η βιομηχανική παραγωγή της χώρας μας αλλά και συνολικά η Ελληνική Οικονομία βρίσκεται σε ύφεση και η ΔΕΗ έπρεπε να λειτουργεί ως μοχλός παραγωγικής ανασυγκρότησης της Οικονομίας και Ανάπτυξης της χώρας και προς όφελος του λαού μας , η κυβέρνηση προχωρά στη διάλυσή της.
Η πώληση του ΑΔΜΗΕ και συνολικά η επιχείρηση διάλυσης του Ομίλου ΔΕΗ είναι απόφαση καταστροφική για την Οικονομία και τους Έλληνες καταναλωτές.
Οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΔΕΗ πιστεύουμε ότι η διασφάλιση του Δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ και των Δικτύων είναι ο κεντρικός πυλώνας μιας εθνικής στρατηγικής για τον μέλλον της Ηλεκτρικής Ενέργειας στη χώρα μας και θεωρούμε ότι λόγοι Εθνικής Ασφάλειας αλλά και Ενεργειακής Ασφάλειας επιβάλλουν την ανεξαρτησία του ΑΔΜΗΕ υπό την εποπτεία του Δημοσίου.
Η πώληση του ΑΔΜΗΕ δεν εξυπηρετεί το Δημόσιο Συμφέρον. Αντίθετα προκαλεί τεράστια ζημιά στην πατρίδα μας που θα χάσει κρίσιμες, νευραλγικές υποδομές όχι μόνο για την Ανάπτυξη και την Οικονομία αλλά και για την Εθνική Ασφάλεια.
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ μαζί με τους Συλλόγους-μέλη της και τους χιλιάδες εργαζομένους που εκπροσωπούν εκφράζουμε την έντονη αντίθεσή μας στην πώληση των Δικτύων Μεταφοράς Η/Ε (ΑΔΜΗΕ) και καλούμε τους εργαζόμενους αλλά και τους Έλληνες καταναλωτές σε ένα κοινό μέτωπο για

ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΑΔΜΗΕ ΥΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΛΕΓΧΟ
ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ
ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ

Οι εργαζόμενοι του Ομίλου ΔΕΗ θα αντιδράσουμε – θα αγωνιστούμε με κάθε μορφής αγώνα (Νομικό – Απεργιακό) απέναντι στην απόφαση της κυβέρνησης.
Η ΠΩΛΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ
ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΑΔΜΗΕ ΕΙΝΑΙ ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ
ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ
ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ – ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ –
ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News