Dei Energy News

Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Χαμένα στη ... μετάφραση τα 50 εκατ. από τα κέρδη της ΔΕΠΑ για τη βιομηχανία


Αποτελούν ίσως μία από τις σοβαρές εκκρεμότητες σε σχέση με το περίφημο "πακέτο" για την ενίσχυση της βιομηχανίας. Ο λόγος για τα 50 εκατ. ευρώ της επιστροφής προς τους καταναλωτές φυσικού αερίου, ως μέρος από τα κέρδη της ΔΕΠΑ. Παρά το γεγονός ότι σχετική πρόβλεψη (για επιστροφή κερδών στους πελάτες υπό συγκεκριμένους όρους) υπάρχει στις συμβάσεις των μεγάλων πελατών, ωστόσο το θέμα επί μακρό χρονικό διάστημα...
φέρεται να έχει κολλήσει στις διαδικασίες.
Κύριος φόβος από την πλευρά της κυβέρνησης είναι το ποσό της επιστροφής να μη θεωρηθεί ως κρατική ενίσχυση, κάτι που φαίνεται ότι έχουν υπαινιχθεί στις επαφές που έχουν γίνει, κοινοτικοί αξιωματούχοι. Σε κάθε περίπτωση επισήμως το θέμα παραμένει ανοιχτό και καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να διευθετηθεί και να προχωρήσει.
Στον αντίποδα βεβαίως, πηγές της βιομηχανίας εκφράζουν την ανησυχία τους, με δεδομένο ότι ήδη έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα από την ανακοίνωση του μέτρου, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποια εξέλιξη.
Οι ανησυχίες αυτές εντείνονται και από τις φήμες που έχουν κυκλοφορήσει - χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποια επίσημη επιβεβαίωση ή διάψευση - και θέλουν να υπάρχουν σοβαρές αντιρρήσεις για το θέμα της επιστροφής μέρους των κερδών της ΔΕΠΑ όχι μόνο από την τρόικα αλλά και από το υπουργειο Οικονομικών. Σύμφωνα μάλιστα με κάποιες πληροφορίες έχει ήδη τεθεί από την πλευρά των βιομηχανικών καταναλωτών ενέργειας και επίσημα το θέμα, όχι μόνο για τα κέρδη της ΔΕΠΑ αλλά συνολικά σε σχέση με την πορεία των μέτρων που εξαγγέλθηκαν.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ήδη ζητηθεί από την πλευρά του ΥΠΕΚΑ να υπάρξει μια σαφής και επίσημη απάντηση - τοποθέτηση για την πορεία του περίφημου πακέτου στήριξης, ιδιαίτερα σε σχέση με τα μέτρα που ακόμη παραμένουν ανοιχτά.
Θυμίζουμε ότι η υψηλή τάση αναμένει ακόμη σε σχέση με τον ηλεκτρισμό την εξέλιξη τόσο του θέματος της διακοψιμότητας όσο και της αντιστάθμισης για το κόστος των ρύπων, ενώ ακόμη και για το θέμα των τιμολογίων της ΔΕΗ, το θέμα αποδεικνύεται περίπλοκο με αποτέλεσμα - τουλάχιστον προσώρας - να μην έχει ακόμη υπογράψει κάποιος μεγάλος καταναλωτής.

 http://www.energypress.gr/news/reuma/Hamena-sth-...-metafrash-ta-50-ekat.-apo-ta-kerdh-ths-DEPA-gia-th-biomhhania

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News