Dei Energy News

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Διεθνές ενδιαφέρον για την ελληνική ενεργειακή αγορά

Στο τελευταίο τεύχος του διεθνούς φήμης περιοδικού Acquisition International (http://www.acquisition-intl.com/), περιλαμβάνεται εκτενές άρθρο για τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής ενεργειακής αγοράς, όπου ζητήθηκαν και καταγράφονται οι απόψεις επ’ αυτού της δικηγορικής εταιρείας Μεταξάς & Συνεργάτες.
Το ενδιαφέρον εστιάζεται στις προοπτικές της ελληνικής αγοράς των ΑΠΕ αλλά και, κατά κύριο λόγο, στην προοπτική ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ και της πώλησης της «Μικρής ΔΕΗ». Επιπροσθέτως, αναφορά γίνεται στις δυνατότητες......
ανοίγματος της ελληνικής αγορά φυσικού αερίου και στην προοπτική αξιοποίησης ελληνικών ορυκτών πόρων, όπως οι υδρογονάνθρακες.
Τα ως άνω εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο μιας συγκρατημένα αισιόδοξης ματιάς που αποτυπώνεται από τους διεθνείς αναλυτές για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, η οποία, θεωρούν, δείχνει τα πρώτα σημαντικά σημάδια ανάκαμψης. Υποστηρίζεται εν προκειμένω ότι ο θετικός ρυθμός ανάπτυξης στην Ελλάδα προβλέπεται να σταθεροποιηθεί κατά τη διάρκεια του 2014, ενώ η βελτιωμένη ανταγωνιστικότητα της χώρας θα δώσει ώθηση στις εξαγωγές και τις επενδύσεις. Σε αυτή τη συγκρατημένα αισιόδοξη τάση υποστηρίζεται ότι κομβικό ρόλο θα παίξει η ελληνική ενεργειακή αγορά, η οποία αναμένεται από τους οικονομικούς αναλυτές να χαρακτηρισθεί από έντονη κινητικότητα στους διάφορους επιμέρους κλάδους της.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο σύνδεσμο που ακολουθεί: http://www.metaxaslaw.gr/images/site.pdf

 http://energypress.gr/news/reuma/Diethnes-endiaferon-gia-thn-ellhnikh-energeiakh-agora

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News