Dei Energy News

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Σαμαράς: Στην πρώτη σειρά της ανταγωνιστικότητας η χώρα με τη μείωση ενεργειακού κόστους


Ανάκαμψη, ανάπτυξη και μείωση ανεργίας είναι το τρίπτυχο της πολιτικής που προωθεί η κυβέρνηση, ώστε η χώρα να βγει από την ύφεση των τελευταίων ετών, δήλωσε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Σύμφωνα με τον ίδιο, μεταξύ των μεγάλων προτεραιοτήτων που έχουν τεθεί βρίσκονται η μείωση των φορολογικών.....
βαρών, η πάταξη της φοροδιαφυγής και η κατάργηση της γραφειοκρατίας, ώστε να κερδηθεί -κατά τον ίδιο- το μεγαλύτερο στοίχημα που είναι η μείωση της ανεργίας.
«Η μείωση των φορολογικών συντελεστών δεν γίνεται από τη μια στιγμή στην άλλη, αλλά δεν την παραπέμπουμε στις εθνικές καλένδες. Το φθινόπωρο θα ανακοινώσουμε οδικό χάρτη, δηλ. συνολικό πρόγραμμα για την σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών τα επόμενα χρόνια. Η Ελλάδα δίνει τη μάχη σε όλα τα μέτωπα για να βρεθεί διεθνώς στην πρώτη σειρά της ανταγωνιστικότητας. Αναπόσπαστο κομμάτι για την προσπάθεια αυτή είναι η μείωση των φόρων και η μείωση του κόστους ενέργειας».
«Εκεί που είναι η δική μου εμμονή, η βαθιά πίστη είναι η μείωση των φόρων. Όμως δεν υπόσχομαι τίποτα που δεν έχω βρει πως θα πληρώσω. Η μείωση των φορολογικών βαρών για όλους είναι το μεγαλύτερο στοίχημα για όλους», σημείωσε μάλιστα.
Αυτό που πρέπει όμως να γίνει χωρίς χρονοτριβή, τόνισε, είναι να διορθωθούν αδικίες που έγιναν. «Θα κάνουμε πιο ανθρώπινο τον εισπρακτικό μηχανισμό», σημείωσε συμπληρώνοντας ότι όσοι μπορούν να πληρώνουν, δεν θα ξεφεύγουν.
Μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους γιατί έχουμε σχέδιο και αυτό δουλεύει, είπε ενώ αναφέρθηκε σε σειρά διεθνών κολοσσών που έρχονται αυτό το καλοκαίρι στην Ελλάδα για να πραγματοποιήσουν επενδύσεις.
Ο κ. Σαμαράς τελειώνοντας την ομιλία του έκανε έκκληση στα μέλη του ΣΕΒ για επενδύσεις από τους ίδιους τους Έλληνες επιχειρηματίες. «Γιατί να έρθει ο ξένος να επενδύσει αν πρώτα δεν επενδύσει ο Έλληνας στον τόπο του», αναρωτήθηκε. «Σας καλούμε να στηρίξετε, να εμπιστευτείτε, να επενδύσετε στην Ελλάδα».

 http://energypress.gr/news/reuma/Samaras:-Sthn-prwth-seira-ths-antagwnistikothtas-h-hwra-me-th-meiwsh-energeiakoy-kostoys

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News