Dei Energy News

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Παπαγεωργίου: Πρόσβαση όλων των καταναλωτών στα έξυπνα δίκτυα έως το 2020

Στις δυνατότητες που προσφέρει η αξιοποίηση των έξυπνων δικτύων και στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ελλάδα προς αυτή την κατεύθυνση αναφέρθηκε ο υφυπουργός ΠΕΚΑ, Μάκης Παπαγεωργίου,  μιλώντας στο Διεθνές Συνέδριο «ΕΞΥΠΝΑ ΔΙΚΤΥΑ ΚΑΙ ΝΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ».
Όπως ανέφερε ο κ. Παπαγεωργίου, ο Διαχειριστής του Δικτύου Διανομής ΔΕΔΔΗΕ, αναμένεται σύντομα να προχωρήσει στην προκήρυξη του έργου εγκατάστασης των πρώτων 160 χιλιάδων...
«έξυπνων» μετρητών στην Ξάνθη, την Λέσβο, την Λήμνο, τον Άγιο Ευστράτιο, την Λευκάδα, καθώς και σε καταναλωτές αστικών περιοχών σε Αττική και Θεσσαλονίκη.
Παράλληλα, ο υφυπουργός αναφέρθηκε στο έργο «Έξυπνα Δίκτυα» το οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο, παρουσιάζει εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον.
Το πρόγραμμα προβλέπει την πλήρη ενσωμάτωση συστημάτων ευφυούς μέτρησης σε πέντε νησιά του Αιγαίου:  τη Λέσβο, τη Λήμνο, τη Σαντορίνη, την Κύθνο και τη Μήλο, υπό  το συντονισμό του Δικτύου ΔΑΦΝΗ.
Σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργίου, η εμπειρία υλοποίησης αυτών των έργων θα αποτελέσει τον καλύτερο «οδηγό» προς το μέλλον και τη σχεδιαζόμενη, ευρείας κλίμακας, πανελλαδική ανάπτυξη των έξυπνων μετρητών με χρονικό ορίζοντα το 2020, όταν πια το σύνολο των καταναλωτών του ελλαδικού χώρου θα έχει πρόσβαση στις πρωτοποριακές υπηρεσίες και δυνατότητες που προσφέρουν τα «ευφυή δίκτυα»:
·         Τη διαχείριση της ενεργειακής ζήτησης με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας από την πλευρά των καταναλωτών, με ειδική μέριμνα για τους πλέον ευάλωτους εξ αυτών. 
·         Τη δημιουργία νέων, προηγμένων υπηρεσιών τιμολόγησης, με την εφαρμογή πολυζωνικών τιμολογίων από την πλευρά των προμηθευτών, που αναμένεται να οδηγήσουν σε σημαντική ενίσχυση του ανταγωνισμού στη λιανική αγορά προς όφελος των καταναλωτών.
·         Την προοπτική μείωσης του κόστους παραγωγής για τους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας, για τους λόγους που ήδη ανέφερα.
·         Και τέλος, την προσαρμογή των λειτουργιών του δικτύου στα νέα δεδομένα ενίσχυσης της αποκεντρωμένης παραγωγής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές, ώστε η ένταξη τους στο σύστημα να γίνεται με ομαλό και βιώσιμο τρόπο.

http://www.energypress.gr/news/reuma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News