Dei Energy News

Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Διευκρινίσεις ΥΠΟΙΚ για την υπόθεση Energa - Hellas Power



Το Γραφείο Νομικού Συμβούλου Φορολογίας έχει την ευθύνη του δικαστικού χειρισμού της υπόθεσης Energa - Hellas Power απαντά το υπουργείο Οικονομικών στα δημοσιεύματα, αλλά και στο ΣΥΡΙΖΑ, που θέλουν το Δημόσιο να μην έχει δηλώσει παράσταση πολιτικής Αγωγής στη δίκη.
Όπως επισημαίνεται σε δελτίου Τύπου, ο υπουργός Οικονομικών κατόπιν επικοινωνίας του με τον Πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, «κατά την οποία κατέστη σαφές ότι δεν...

έχει απωλεσθεί κανένα ουσιαστικό ή δικονομικό δικαίωμα του Ελληνικού Δημοσίου, το Ελληνικό Δημόσιο πρόκειται να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής ενώπιον του αρμόδιου ποινικού δικαστηρίου, προβάλλοντας το σύνολο των νομίμων αξιώσεών του κατά των κατηγορουμένων».
Αναφέρεται ακόμη πως «προκειμένου να μην υπάρχει πολιτική εκμετάλλευση και προς αποκατάσταση της αλήθειας, είναι σαφές, ότι κατά τη δικάσιμο της 28.4.2014, η υπόθεση δεν μπορούσε να εισαχθεί για ουσιαστική εκδίκαση (εξαιτίας δικονομικών ζητημάτων, όπως και έγινε), λόγω του ότι εκκρεμούσε αναίρεση κατά του υπ’ αριθμόν 365/2014 Βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών από τον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου».
Το υπουργείο Οικονομικών δηλώνει ότι κατά την ουσιαστική εκδίκαση της υπόθεσης, «το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους θα παρασταθεί, όπως πάντοτε παρίσταται κατά την ουσιαστική εκδίκαση των υποθέσεων του Ελληνικού Δημοσίου, ασκώντας πολιτική αγωγή με τους αρμόδιους λειτουργούς του.
Η βούληση του υπουργείου Οικονομικών για τον ποινικό κολασμό των υπευθύνων καθώς και για την απόδοση στο Ελληνικό Δημόσιο των ποσών που έχουν υπεξαιρεθεί σε βάρος των συμφερόντων των Ελλήνων πολιτών, μέχρι και το τελευταίο ευρώ, είναι δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη» καταλήγει το δελτίο Τύπου.

http://www.energypress.gr/news/reuma/Dieykriniseis-YPOIK-gia-thn-ypothesh-Energa-Hellas-Power

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News