Dei Energy News

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

ΔΕΗ: Ο καλύτερος φίλος των… αρχαιολόγων

Η χαρά των αρχαιολόγων έχει γίνει η ΔΕΗ. Ο μεγαλύτερος παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας έχει γίνει και ο μεγαλύτερος χορηγός αρχαιολογικών ερευνών.

Από τις αρχές του 2013 μέχρι και τον Μάιο του 2014, η ΔΕΗ ενέκρινε συνολικά κονδύλια 21,34 εκατομμυρίων ευρώ για «τη διάσωση και προστασία αρχαιολογικών ευρημάτων...
που πιθανόν θα βρεθούν» σε διάφορες θέσεις των ορυχείων της σε Αμύνταιο και Πτολεμαΐδα.
Οι εγκρίσεις των κονδυλίων γίνονται από το δ.σ. και τα συμβούλια διοίκησης της Επιχείρησης, μετά από αιτήματα της αρχαιολογικής υπηρεσίας.
Και από τη στιγμή που οι τοποθεσίες με τις επιφανειακές ενδείξεις αρχαίων (προϊστορικών στις περιπτώσεις αυτές) είναι γνωστές, η ΔΕΗ δεν μπορεί να αγνοήσει τα αιτήματα, γιατί θα παραβεί την αυστηρότατη αρχαιολογική νομοθεσία.
Ο ΧΑΜ έχει απλώς να παρατηρήσει ότι με τα τεράστια ποσά που διαθέτει η ΔΕΗ και επιβαρύνουν το κόστος παραγωγής, τα οποία και μεταφέρονται στην κατανάλωση, θα έπρεπε τουλάχιστον να γίνουν και κάποιες δημοσιεύσεις, ή να προβάλει η ΔΕΗ τη συμβολή της στην αρχαιολογική έρευνα.
Να ξέρουμε δηλαδή ποιο το επιστημονικό έργο που παράγεται και τι αποφέρουν τα κονδύλια που αφειδώς και… υποχρεωτικά διαθέτει…

 http://www.euro2day.gr/chameleon/article/1215778/deh-o-kalyteros-filos-ton-arhaiologon.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News