Dei Energy News

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Πρώτες μειώσεις ρεύματος της ΔΕΗ στη βαριά βιομηχανία

Ενέκρινε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ το νέο τιμολόγιο προμήθειας για τρεις μεγάλες βιομηχανίες χαλυβουργίας και αλουμινίου του Ομίλου Βιοχάλκο. Πρόκειται για τις ΕΛΒΑΛ, ΣΙΔΕΝΟΡ και Sovel.
Στις εν λόγω βιομηχανίες θα παρέχεται έκπτωση 10% στο τιμολόγιο υψηλής τάσης, συν 25% για τις χαλυβουργίες ως κίνητρο για την τόνωση της ζήτησης στις ώρες χαμηλής αιχμής......
(Σαββατοκύριακα και βράδια).
Τα νέα τιμολόγια εγκρίθηκαν, εφαρμόζοντας την απόφαση που είχε λάβει προ μηνών η Γενική Συνέλευση της ΔΕΗ, κατ' εντολή του βασικού της μετόχου, δηλαδή του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, προκειμένου να μειωθεί το ενεργειακό κόστος της βιομηχανίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κι άλλες βιομηχανίες έχουν παραλάβει την πρόταση της ΔΕΗ και τα νομικά τους επιτελεία επεξεργάζονται τις νομικές παραμέτρους προκειμένου να προχωρήσουν κι εκείνες στις υπογραφές.
Τα τιμολόγια αυτά αφορούν τις βιομηχανίες τσιμέντου (Τιτάν και ΑΓΕΤ), τις μεταλλουργίες, τις χαλυβουργίες καθώς και κάποια εργοστάσια χαρτοποιίας και κεραμοποιίας, όπως και διυλιστήρια.

 http://energypress.gr/news/reuma/Biohalko:-Peftoyn-oi-ypografes-gia-to-neo-timologio-reymatos-me-th-DEH

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News