Dei Energy News

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ



Δεν ξεχνώ τον Πόντο. O Πόντος εν άστρον φωτεινόν
   « Ξηρανθήτω ημίν ο λάρυγξ, εάν επιλαθώμεθά σου ω Πάτριος Ποντία γη / Να ξεραίνεται η γούλα μ’ αν ανασπάλλω την πατρίδα μ’, τον Πόντον».

95 χρόνια μετά και όχι μόνο δεν ξεχνούμε αλλά, με ακόμα μεγαλύτερο δέος, οι μνήμες παίρνουν σάρκα και οστά καλώντας μας να αποδείξουμε το σεβασμό μας στη θυσία του ποντιακού ελληνισμού. Ενδυναμώνοντας –παράλληλα- όσο ποτέ άλλοτε...
τη διεκδίκηση του αιτήματος της διεθνούς αναγνώρισης της ποντιακής γενοκτονίας από το τουρκικό κράτος και τη διεθνή κοινότητα.


«Για πάνω από 70 χρόνια, η λέξη γενοκτονία ήταν σχεδόν απαγορευμένη προς χάριν της Ελληνοτουρκικής φιλίας. Οι Πόντιοι όμως δεν ξέχασαν ποτέ το δράμα των προγόνων τους. Πάντα ερχόταν στο νου τους η εικόνα των γονιών και των παππούδων, που όταν ανέφεραν τη λέξη «πατρίδα», γέμιζαν τα μάτια τους δάκρυα. Οργανώθηκαν και αντρώθηκαν κύρια μετά το 1980, και αποφάσισαν να κάνουν το χρέος τους. Έτσι φτάσαμε στην καθιέρωση ημέρας μνήμης για τα θύματα της τουρκικής θηριωδίας».

     Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ συμμετέχει στις εκδηλώσεις μνήμης, αποτίνοντας φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.  

Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News