Dei Energy News

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Θεμελίωση Ιερού Ναού προς τιμήν του Αγίου Συμεών του Στυλίτου στη ΔΕΗ της Σαντορίνης

 
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε την Πέμπτη 15 Μαΐου 2014 ο Αγιασμός της θεμελίωσης του νέου Ιερού Ναού, προς τιμήν του Αγίου Συμεών του Στυλίτου, στο χώρο της ΔΕΗ του Μονολίθου Σαντορίνης  από το Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη Θήρας Αμοργού & Νήσων κ.κ Επιφάνιο. 
Στη γύρο περιοχή βρίσκεται η Αγία Χαριτίνη της οποίας πρόσφατα έγιναν τα θυρανοίξια του ναού, ο Άγιος Μάρκος,
ο Άη - Γιάννης πάνω στο βράχο του Μονολίθου.
Ο Μητροπολίτης μας συνοδευόταν από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς μας Μητροπόλεως,  π. Νικόλαο και τον εφημέριο της αρμόδιας περιοχής της Μεσαριάς π. Ευάγγελο, ενώ στην ιερά Τελετή συμμετείχαν οι εργαζόμενοι του εργοστασίου της ΔΕΗ Θήρας, αλλά και άλλο...
ι συμπολίτες μας.
Μετά τη θεμελίωση ο Σεβασμιώτατος από τον εργοταξιακό άμβωνα του ναού ανεφέρθη επιγραμματικά στον Άγιο Συμεών τον Στυλίτη, του οποίου αφιερώνεται ναός  επ΄ ονόματι του Αγίου για πρώτη στην περιοχή μας.

Μετά το πέρας του Αγιασμού θεμελιώσεως του νέου Ιερού Ναού, ακολούθησε ανάλογη δεξίωση και στη συνέχεια  ακολούθησε ενημέρωση στους χώρους του εργοστασίου, καθώς και την εξέλιξη των εργοστασιακών μεταρρυθμίσεων που γίνονται στη ΔΕΗ, μετά το πολύβουο περσινό και τραγικό συμβάν που έγινε στην περιοχή μας στις 13 Αυγούστου 2013.
Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε ανάλογες εικόνες από τον Αγιασμό της θεμελίωσης μέσα  από το αρχείο της ιστοσελίδα μας.
Η χάρη του Αγίου να προστατεύει όλους μας και να μας αξιώσει με το καλό να συμμετέχουμε στα θυρανοίξια και τα εγκαίνια του ναού.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News