Dei Energy News

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Δεν θέλουν το νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ!

ΔΕΗ 3
Ψήφισμα που υπογράφουν ήδη 78 άτομα, στη δημοφιλή ψηφιακή πλατφόρμα Avaaz, αποσκοπτεί στη διακοπή των έργων κατασκευής του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο.
Το ψήφισμα τιτλοφορείται “ΥΠΕΚΑ: Καλούμε όλους όσους αγαπούν τo Πρασονήσι να πουν STOP στην καταστροφή του!” και.......
στο κείμενο αναφέρονται τα εξής:
“Γιατί είναι σημαντικό;
Η Δ.Ε.Η. σχεδιάζει την κατασκευή ενός εργοστασίου παραγωγής ενέργειας στο Πρασονήσι (ΡΟΔΟΣ-SURF SPOT, ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ, ΠΑΡΚΟ NATURA 2000). Ο πετρελαϊκός σταθμός (με δύο καμινάδες ύψους 50 μέτρων) θα κατασκευαστεί στα παράλια του νησιού, στο πιο νότιο τμήμα, κοντά στη χερσόνησο του Πρασονησίου.
Πρόκειται δε να χρησιμοποιεί καύσιμο μαζούτ χαμηλής ποιότητας που περιέχει θείο. Το μαζούτ εγκυμονεί μεγάλο κίνδυνο για το περιβάλλον, δεδομένου ότι αυτό θα μεταφέρεται μέσω αγωγών που θα ξεκινούν από απόσταση 200 μέτρων από την ακτογραμμή της ανατολικής αμμουδιάς του Πρασονησίου και θα καταλήγουν σε υποθαλάσσιο αγκυροβόλιο, όπου θα “δένουν” τα πετρελαιοφόρα.

Αυτό αποτελεί τεράστια απειλή για μία ανυπολόγιστη και μη αναστρέψιμη οικολογική καταστροφή σε μία από τις πιο θεαματικές φυσικές τοποθεσίες της Μεσογείου και έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για θαλάσσια σπορ. Τα απόβλητα του πετρελαϊκού σταθμού θα απορρίπτονται στην θάλασσα και στον αέρα! Οι φιλικές προς το περιβάλλον εναλλακτικές ενεργειακές λύσεις είναι η αιολική και η ηλιακή ενέργεια (ηλιοθερμική και φωτοβολταϊκή τεχνολογία), καθώς το νησί της Ρόδου είναι το πιο ηλιόλουστο μέρος της Ευρώπης, αφιερωμένο στον θεό Ήλιο!”

 http://www.dimokratiki.gr/23-05-2014/den-theloun-neo-ergostasio-tis-dei/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News