Dei Energy News

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Η μείωση ενεργειακού βιομηχανικού κόστους στις προτεραιότητες ΣΥΡΙΖΑ


Η μείωση του ενεργειακού κόστους της βιομηχανίας κατά κλάδους και η παροχή δωρεάν ρεύματος σε νοικοκυριά ως 300 κιλοβατώρες το μήνα βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ για την άμεση αναπτυξιακή και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, διεμήνυσε από το βήμα του ΣΕΒ ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας ενώπιων της επιχειρηματικής κοινότητας της χώρας.
Το πολιτικό σχέδιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης....
για το αύριο της Ελλάδας βάζει τέλος στο μοντέλο Σαμαρά, στο μνημονιακό πρότυπο της λεγόμενης «φθηνής ανάπτυξης», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας. Ζήτησε δε από τους επιχειρηματίες «να απεμπλακούν από ένα επαναλαμβανόμενο παίγνιο χωρίς νικητή», να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες και να ανταποκριθούν στο προσκλητήριο για μια νέα κοινωνική συμφωνία.
«Πρώτη μας προτεραιότητα», τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, «είναι η διεκδίκηση έκτακτων ευρωπαϊκών πόρων για ευρείας κλίμακας δημόσιες επενδύσεις στους τομείς του μέλλοντος. Στην έρευνα και την καινοτομία. Στην εκπαίδευση, τις κοινωνικές υποδομές και το περιβάλλον».
«Την ίδια στιγμή», σημείωσε, «έχουμε στόχο να αποτρέψουμε την εξαγορά κρίσιμης σημασίας για τη κοινή ωφέλεια, δημόσιων επιχειρήσεων. Γι' αυτό θεωρούμε σημαντική την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που βάζει φρένο στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ. Θα αποτρέψουμε, επίσης, την επιδρομή των κερδοσκοπικών κεφαλαίων, που βρήκαν στην πατρίδα μας φτηνό πεδίο βολής.
Παράλληλα, θα προχωρήσουμε και σε όλες τις αναγκαίες θεσμικές και άλλες πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη του τομέα της κοινωνικής οικονομίας».
Όπως τόνισε ο κ. Τσίπρας:
- Προτεραιότητα στην άμεση αντιστροφή της ύφεσης και την ανάκαμψη της οικονομίας. Αυτό σημαίνει τέσσερις συγκριμένες πολιτικές προτεραιότητες:
α) Τερματίζεται η αβεβαιότητα για τους μισθούς και τις συντάξεις. Τέλος στην ελεύθερη πτώση τους. Δημιουργούμε, έτσι, συνθήκες οικονομικής και κοινωνικής ασφάλειας για το μέσο πολίτη,
β). Επανέρχεται ο κατώτατος μισθός από τα €586 στα €751, για όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως ηλικίας.
γ). Αναδιανέμονται εισόδημα στα πιο ευάλωτα κοινωνικά στρώματα που πλήττονται από την ανθρωπιστική κρίση.
δ). Ρυθμίζονται τα λεγόμενα «κόκκινα δάνεια» των τραπεζών, έτσι ώστε να ελαφρύνουμε επιχειρήσεις και νοικοκυριά.
- Σταθερό πλαίσιο εργασιακών σχέσεων, συμβατό με το Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που παραβίασε στην Ελλάδα η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό σημαίνει επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της ισχύος της μετενέργειας των συλλογικών συμβάσεων.
-Ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται σύγχρονο και αντιγραφειοκρατικό δημόσιο τομέα – εργαλείο του δημοκρατικού προγραμματισμού και του αναπτυξιακού σχεδιασμού.
- Προτεραιότητα η δημιουργία σταθερού, διαφανούς και δίκαιου πλαισίου φορολογικών υποχρεώσεων για τις επιχειρήσεις, που επιτρέπει το μακροπρόθεσμο επιχειρησιακό σχεδιασμό. «Φορολογούμε τα κέρδη και όχι τους συντελεστές παραγωγής», τόνισε ο κ. Τσίπρας.
- Μειώνεται κατά κλάδους το ενεργειακό κόστος βιομηχανίας.
- Ανοίγουν οι αγορές από τα καρτέλ της διαπλοκής, με σύγχρονη αντιολιγοπωλιακή νομοθεσία και με μια πραγματικά ανεξάρτητη, ακηδεμόνευτη, πλήρως λειτουργική και θεσμικά ενισχυμένη Επιτροπή Ανταγωνισμού.
- Εισάγονται στοχευμένες πολιτικές χρηματοδότησης επιχειρήσεων από αναπτυξιακό δημόσιο φορέα ειδικού σκοπού, έτσι ώστε να αντιμετωπισθεί η παρατεταμένη έλλειψη ρευστότητας στην πραγματική οικονομία.
-Καθίσταται βασικό στοιχείο της αναδιαπραγμάτευσης της δανειακής σύμβασης την εξωτερική, μη δανειακή χρηματοδότηση των επενδύσεων, στο πλαίσιο διεκδίκησης ενός «ευρωπαϊκού New Deal» ή μιας ειδικής ευρωπαϊκής χρηματοδότησης για την Ελλάδα.

 http://energypress.gr/news/reuma/H-meiwsh-energeiakoy-biomhhanikoy-kostoys-stis-proteraiothtes-toy-SYRIZA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News