Dei Energy News

Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Απάντηση στον Ευάγγελο Βενιζέλο σε όσα ισχυρίσθηκε για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ

vatalis
ΑΡΗΣ ΒΑΤΑΛΗΣ
ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΕΗ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
 
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλος, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εμπνευστής του κουρέματος του χρέους (PSI) που άφησε άδεια τα ασφαλιστικά ταμεία και οδηγεί τους μικρο ομολογιούχος στην αυτοχειρία, για άλλη μια φορά ξεπέρασε τον εαυτό του.
Κατάφερε μέσα σε μια μόνο πρόταση να πει τρία (3) μεγάλα ψέματα.
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου Μ. Αγραφιώτη για την μικρή ΔΕΗ... από την Λάρισα απάντησε, πως με την μικρή ΔΕΗ (το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί αμέσως μετά της ευρωεκλογές), δεν θα θιγούν οι εργαζόμενοι, τα συμφέροντα της Δυτικής Μακεδονίας, δεν θα βλαφτεί το συμφέρον της χώρας και πως από το ξεπούλημα της επιχείρησης θα ωφεληθούν οι καταναλωτές.
Η 1η αλήθεια σε ότι έχει να κάνει με τους εργαζόμενους, είναι πως μετά την απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων, την δημιουργία νέων μισθολογικών δεδομένων και με την ανεργία στο 30%, αποτέλεσμα τις κυβερνητικής πολιτικής την οποία με συνέπεια εφαρμόζει ο κος Βενιζέλος από το 2010 έως σήμερα μαζί με τον κο Σαμαρά, προφανώς και δεν εξασφαλίζονται -διασφαλίζονται οι εργαζόμενοι και ιδιαίτερα αυτοί που είναι άνω των 45 ετών.
Η 2η αλήθεια για την Δυτική Μακεδονία είναι η συνολική αντίδραση των φορέων αυτής, ακόμη και της εκκλησίας, με συγκεκριμένες θέσεις και διαπιστώσεις για τις επιπτώσεις που θα επιφέρει η δημιουργία της μικρής ΔΕΗ, με την εκχώρηση αυτής σε ιδιωτικά συμφέροντα στη Δυτική Μακεδονία.
Η 3η αλήθεια βρίσκεται κάπου εκεί που η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή θέλησε να κάνει επενδύσεις σε συνεργασία με εταιρίες δημόσιου χαρακτήρα άλλων ευρωπαϊκών χωρών, για το συμφέρων της ΔΕΗ και της χώρας. Το ΠΑΣΟΚ πολέμησε και εμπόδισε με τις γνωστές «μπούκες» των συνδικαλιστών συνοδεία του κ. Παπακων/νου, την τότε κυβέρνηση να δημιουργήσει προϋποθέσεις, επενδύσεων και ισχυροποίησης της ΔΕΗ στον ευρωπαϊκό χώρο. Τι άλλαξε σήμερα;
Η 4η αλήθεια είναι πως πουθενά στον κόσμο όπου ο ηλεκτρισμός πέρασε σε ιδιωτικά χέρια δεν ωφελήθηκε ο καταναλωτής, παράδειγμα πρόσφατο η Βουλγαρία  όπου ο λαός βγήκε στον δρόμο για την τεράστια αύξηση του ρεύματος που επέβαλαν τα ιδιωτικά συμφέροντα που αγόρασαν  τα εργοστάσια παραγωγής Ηλεκτρ. Ενέργ.
Σε ότι έχει να κάνει με το ΜΕΓΑ ΨΕΥΔΟΣ  περί επιταγή της Ε.Ε. και απελευθέρωση της αγοράς Ηλεκ. Ενεργ. του αναφέρω ταπεινά πως η Γαλλία δεν πούλησε κανένα της εργοστάσιο και όμως είναι πλήρως εναρμονισμένη με την οδηγία του 3ου ενεργειακού πακέτου της Ε.Ε., άλλωστε ο συνδικαλιστικός φορέας του ΠΑΣΟΚ αυτό το έχει κορωνίδα στον αγώνα ενάντια στο σχέδιο μικρής ΔΕΗ.
Η μόνη αλήθεια του κου Βενιζέλου είναι η αγωνία για το αν το εγχείρημα θα βρει ανταπόκριση  και θα έχει επενδυτικό ενδιαφέρον, ώστε να υπηρετηθούν σωστά οι δανειστές, οι τραπεζίτες και οι μεγαλοεπιχειρηματίες αφεντικά ΜΜΕ οι οποίοι δίνουν καθημερινά στασίδι στα στελέχη της συγκυβέρνησης και του ιδίου ώστε να διαστρεβλώνουν την καθημερινότητα και να αποκρύπτουν την πραγματικότητα.
Για τα υπόλοιπα επιφυλάσσομαι να τα πούμε απ΄το πεζοδρόμιο όταν θα προσπαθήσουν να περάσουν το νομοσχέδιο για την μικρή ΔΕΗ, όπως και στον ΑΔΜΗΕ μαζί με τους συναδέλφους μου, τους Έλληνες και όσους από τους πολιτικούς πιστεύουν πραγματικά πως η ΔΕΗ είναι η ισχυρή δομή της πατρίδας και δεν πρέπει να περάσει σε ιδιωτικά συμφέροντα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News